1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 kolejne pytanie.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Keres, Kwiecień 18, 2010.

  1. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam kolejne pytanie, mianowicie:
    1.Jesli kupie nowa konsole ze sklepu to oplaca sie wgrywac najnowszy dashboard?

    2.Jak lepiej wgrac dashboard poprzez internet czy lepiej w trybie offline?Czytalem tez ze jakies"kodeki" (nie mam pojecia co to jest) moga sie nie dograc w trybie offline.Moze ktos to wytlumaczyc o co chodzi?

    Dodam ze zaraz po wgraniu tego mial bym zamiar przerobic konsole i nie chcial bym jej juz podlaczac do internetu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zary

    zary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    1.Tak opłaca się
    2. Jeżeli masz przerobiona konsole to lepiej offline a jak ciśniesz na orginałach to możesz online śmiało. Jeżeli chodzi o kodeki to można je tylko ,,zainstalowac'' online. Jak będziesz chciał odtworzyć film to ci one same automatycznie się zaktualizują .
     
  4. sseettaa

    sseettaa Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    kolego

    1 zawsze sie oplaca (chyba ze nieinteresuje cie gra przez LIVE)
    2 To zalerzy od tego czy masz przerzeróbke ja mam i aktualizowalem przez online ty jak chcesz zrob to offline
     
  5. sseettaa

    sseettaa Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    ZARY
    Słyszałem ze moge wgrać kodeki poprzez podpiecie dysku XBOX do PC ale niewiem jak to zrobic i czy to prawda

    Posty się edytuje a nie pisze jeden pod drugim!!!
    livingfear
     
  6. zary

    zary Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    raczej nie bo gdzieś czytałem że to zależy od numeru płyty głównej ale nie wiem czy to prawda, może i ty masz racje ;)
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Można wgrać kodeki na HDD poprzez PC za pomocą transfer kitu :)
     
  8. sseettaa

    sseettaa Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    dzięki koleszko
     
  9. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Prawde mowiac nie mam zamiaru ogladac filmow na Xboxie ( mam DVD )czyli kodeki oprocz filmow nie sa mi do niczego potrzebne ?
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Kodeki są tylko potrzebne do oglądania filmów AVI na Xboxie 360
     
  11. sseettaa

    sseettaa Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    kodeki automatycznie sie wgrają jak zaktualizujesz albo podepniesz XPUDŁO do neta to zajmuje chyba 3mb(kodeki divx)
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zaktualizują lub pobiorą się jak włączy film AVI bo będziesz poproszony o to :) i kodeki zajmują 5MB
    Po podłączeniu Xboxa 360 do XBL automatycznie aktualizuje się tylko dashboard
     
  13. sseettaa

    sseettaa Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    racja przepraszam pamietam ze biegalem do typa co mi sprzet przerabial a zeby mi zrobil cos z kodekami a on ze lepiej nie bo ban to pytam sie to na jaki mi ch..!!! konsola za 1250 zl i przerobka za 250 zl zdenerwowalem sie podpiolem i odpukac łupie od stycznia mam 31 gier wszystkie sam ogarniam bardzo pomaga mi ta strona pozdrawiam
     
  14. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    po 1 konsola nie będzie chciała się podłączyć do xbox live bez najnowszego dashboarda ;)
     
  15. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Pierwszy raz słyszę. Tylko i wyłącznie online.
     
  16. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dziekuje za odpowiedzi.
    Nie zakladajac nowego tematu chialbym sie zaptac :
    1.O co chodzi z grami Region Free , ntsc czy pall?Czy iXtreme odtworzy wszystko czy trzeba przerabiac gry?

    2.Czy teraz kazda nowa gra ma juz region free?
     
  17. livingfear

    livingfear Guest

    masz konsole europejska,ona jest pal,
    z USA jest NTSC.
    gry z PAL pojda tylko na konsoli pal,
    tak samo z konsola z USA na niej pójda tylko gry z NTSC,Lub region free.
    Region free pojda na obu konsolach w systemie pal i ntsc.

    Ixtreme konsoli nie pozwala na odtworzenie gier w ntsc na konsoli pal,
    ixtreme nie ma nic do rzeczy.
    Jezeli masz konsole w PAL, to nagrywaj,kupuj gry w pal,lub region free.
     
  18. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    1.Region free oznacza że odpalisz ją na każdej konsoli. Czy kupiona w USA czy w Europie nie ma znaczenia.
    PAL- tylko Europa
    NTSC- tylko USA

    2. Raczej nie.
     
  19. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Znowu dziekuje wszystkim za odpowiedzi .Jednak mam znow pytanie z innej beczki :p
    Tak wiec chcialem zapytac :
    Jesli konsola po przerobioeniu (bez zrywania plomb)zlapie ROD to co mozna zrobic?Oddac na gwarancje i czekac co sie stanie , lecz w tym wypadku czytalem ze moge placic koszt wysylki jesli wykryja ze przerabiana.Sa jakies inne sposoby aby przyjeli mi konsole ?Czy bedzie trzeba oddac do serwisu i placic ~200 zl ;/?
     
  20. domingo25

    domingo25 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam pytanko mam 360 elite i są tam 4 gniazda audio hdmi net i ten ostanie z I/0 CO to za gniazdo i jaki tam ma być kabel bo szukam bo go brak pozdrawiam
     
  21. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)

    Wgrywasz oryginalny FW i wysyłasz. Modlisz się aby się nie kapnęli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum