1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 lite-on, przygotowanie do LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xlucha, Styczeń 23, 2013.

  1. xlucha

    xlucha Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Kupiłem od kumpla Xboxa 360 120GB data produkcji 2009-09-09. Napęd jak już się dowiedziałem : Lite On
    Ponoć był przerobiony, wsadziłem do niego FarCry 3 i wyskoczyła informacja o aktualizacji na której klikałem OK.
    Teraz się zastanawiam czy to mogło usunąć przeróbkę? Nawet nie wiem jaka tam przeróbka była. Teraz gdy wkładam FarCry 3 nagraną pod LT 3.0 wyskakuje komunikat "..nie czyta płyty... wyczyść szmatką itd.." wyczytałem że jest to związane z LT.

    A więc
    - posiadam Xboxa z obecnym dashboard 15574 (i nie wiem jaka i czy nadal jest przeróbka)
    - posiadam laptopa z wyjściem Esata. Zamówiłem kabel z Esata do Sata.
    - pościągałem odp. programy,JungleFlasher.0.1.92.Beta(304), Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack.

    I teraz moje pytanie.
    Jeśli uda mi się zczytać klucz z x'a to:
    - mam zaktualizować dasboard do aktualnego(16202) przez np. pendrive a następnie wgrać LT 3.0 ? CZy wgrać LT 3.0 na aktualnym dashboard a następnie update dasboard, czy może jeszcze inaczej?

    - w archiwum Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack.rar znajduje się folder z Firmware, są tam różne wersje, jaką mam wybrać, to zależy od napędu czy jak?

    Z góry dzięki
    p.s jak napisałem chaotycznie to przepraszam.
    .proszę moda żeby zmienił w temacie z Cbox na Xbox . sorry za kłopot
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Cbox 360 lite on, przygotowanie do LT 3.0

    Pmt musisz jeszcze mieć bo chyba nie napisałeś że masz.

    Wysłane z mojego GT-S6500D
     
  4. xlucha

    xlucha Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn. będę próbował wyciągnąć klucz przez JungleFlasher metodą na "tacke" jeśli to nie pomoże to oczywiście metoda Pmt zostaje.
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tylko i wyłącznie PMT.
    Obecnie FW w napędzie to 02510C, na którym metoda z tacką nie działa.
    Działało tylko w przypadku 83850C.

    Radziłbym jeszcze, byś nie brał zasilania z konsoli, bo możesz ją dosyć poważnie uszkodzić.
    Lepiej zaopatrz się w jakieś dobre źródło zasilania.

    W razie pytać, służę pomocą. ; )
     
  6. xlucha

    xlucha Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za podpowiedź:) znasz może odpowiedzi na moje 2 pytania?

    Aha. Właśnie sprawdziłem i mam układ Jasepr. Dzięki i czekam na odpowiedź! :>
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28146
    Polubienia:
    3219
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  8. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    JF sam wybierze odpowiedni plik. Oczywiście jeżeli odpowiednia paczka bedzie w folderze firmware.
     
  9. xlucha

    xlucha Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle razy przeglądałem, tego tutka i nie widziałem;D dzięki.
    No tak ale jeśli mam dasha 15574 / 16202 to także - LTPlus-0251-v3.0.bin ?

    edit1
    to czyli do folderu JF/Firmware mam wkleić wszystkie obrazy z Xtreme Firmware i będzie ok?
     
  10. xlucha

    xlucha Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    srry za dublowanie/delete
     
  11. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  12. xlucha

    xlucha Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A teraz sam sobie odpowiem i proszę o potwierdzenie.
    Bez różnicy. 15574 jak i 16202 posiada te sam firmware
     
  13. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tak, dokładnie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum