1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 LT 3.0 nagrywanie gier za pomocą TSSTcorp CDDVDW SH-S223Q

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Erwtokritos Gaming, Grudzień 20, 2014.

  1. Erwtokritos Gaming

    Erwtokritos Gaming Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam dam rade nagrać np GTA V nagrywarką TSSTcorp CDDVDW SH-S223Q
    według
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/nag...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    lub
    [Tutorial] Weryfikacja i nagrywanie gier pod LT 3.0 - Microsoft Xbox - MultiPlayer Community Forum | Kody, Porady | Gry online

    Proszę o odpowiedz dziękuje:biggrin:

    mam płyty z 7,96 gb trochę słabo będzie z grami XGD3 w takim razie jak to nagrać lub da się parę mb uciąć jakoś ?

    odpowie ktos cos ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    No to po kolei:
    - XGD 2 nagrasz bez problemu,
    - XGD 3 normalnie to tylko z truncate,
    - aby spróbować nagrywać XGD 3 (także te z CIV) w 100% musisz wykonać kilka poniższych kroków:
    = S223Q był w kilku rewizjach, sprawdź czy masz najnowszy firmware (np SB003), jeśli nie to zaktualizuj,
    = użyj programu C4E's BurnerMAX Payload Tool v0.15 - wybierz napęd, powinno pokazać enabled,
    = teraz odpal IMGBURN (zobacz czy pokazuje zwiększoną pojemność) i na początek nic nie kombinuj z opcjami tylko ustaw typ książki (booktype) na DVD-ROM,
    = użyj dobrej płyty (najlepiej VERBATIM made in Singapure) i normalnie nagraj obraz z włączoną weryfikacją,
    = powinno nagrać w 100% z tym, że żadnej gwarancji nie ma.
    Własne doświadczenia z tą nagrywarką:
    - Verbatimy (każde) nagrywa w 100% (jakość ok. 90%),
    - Platinium słabsza jakość (ok 50-60%),
    - Omegi, tu zaskoczenie, nagrywa zawsze (jakość 70-80%),
    - Vacoss - loteria - raz z zakupionych 10 nagra 9, a raz tylko 3,
    - XGD 2 zawsze nagrywa bez problemu na wszystkim.
    Teraz nagrywam na IHAS 124 EUV (nowa za 45 zł z allegro) i na wszystkim w zasadzie nagrywa mi na 100% (opis ustawień na Forum).
     
  4. Erwtokritos Gaming

    Erwtokritos Gaming Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za wyczerpującą odpowiedz kiedy ściągnę GTA V i nagram się odezwę
    a jeśli mam płyty titanium to będę mógł spokojnie nagrać ?
    mam mały problem nie moge jak narazie znaleźć sterowników do mojej DVD
     
  5. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sterowników nie potrzebujesz. Wystarczą te z systemu. Jeśli myślisz o firmware, to znajdziesz na stronach Samsunga. Np. tutaj Support - ODD SH-S223Q | Samsung Memory & Storage - ostatnia wersja to ST02 ale sprawdź wcześniej jaką masz rewizję nagrywarki (ja mam np. SB). Nagrałem może ze 2 razy na titanium. Jakość dosyć słaba (<40%), ale poszło 100% nagrania XGD 3. Verbatimy to koszt ok. 5 zł, więc nie ma co oszczędzać i lepiej kupić właśnie takie.
     
  6. Erwtokritos Gaming

    Erwtokritos Gaming Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem ze Verbatimy są lepsze ale dostałem tego xboxa z błędem E74 i go w piekarniku naprawiłem i niewiadomo ile jeszcze podziała wiec wolałem przyoszczędzić na płytach
    a gta jeszcze na pc niema i niewiadomo czy mój komp pociągnie gta.

    BurnerMAX Payload Tool - Version: 0.15

    Found 1 CD/DVD drives E:

    BurnerMAX not enabled, YET !
    Scanning: E:\ [TSSTcorpCDDVDW SH-S223Q SB00]
    L0: 0x8844
    L1: 0x8660
    Patching: ......
    BurnerMAX not enabled, YET !
    BurnerMAX not enabled, YET !
    Scanning: E:\ [TSSTcorpCDDVDW SH-S223Q SB00]
    BurnerMAX not enabled, YET !

    Po włozeniu płyty
    Found 1 CD/DVD drives E:

    BurnerMAX not enabled, YET !
    Scanning: E:\ [TSSTcorpCDDVDW SH-S223Q SB00]
    L0: 0x8844
    L0: 0x8E75
    L1: 0x8660
    L1: 0x8E45
    L1: 0x8E71
    L1: 0x8E89
    Patching: ..................
    BurnerMAX IS enabled !
    Free Space: 8,738,897,920 bytes
    Chyba sie udało :)
    w imgburn wybrać x4 czy 2,4x ?

    Mam pytanie bo sciągam GTA i mam tylko 200kb pobierania czy dałbym rade pożyczyc na chwile od kolegi oryginał gta V i zrobić z niego obraz płyty i potem abgx360-BurnerMAX v0.15-imgburn-gramy w grę :)
     
  7. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po włożeniu płyty jest OK i tak ma być (BurnerMAX bez płyty nie działa). Masz stary soft nagrywarki (nowy to SB03). Najlepiej zrób flash napędu (dodaje obsługę nowych nośników) ale płyty na XBOXa i tak powinno nagrać na tym co masz. Obojętne ile ustawisz (chodzi o prędkość nagrywania) bo i tak na tych konkretnych płytach będzie nagrywać Ci x4. Zostaw jednak 2,4x i nie przejmuj się informacją w logu programu.
    Z kopiowaniem z oryginałów nie jest tak prosto. Poczytaj tutaj [X360] Kopiowanie i nagrywanie gier - Konsole CDRinfo.pl powinno Ci to naświetlić temat.
     
  8. Erwtokritos Gaming

    Erwtokritos Gaming Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A musze flashowac nagrywarkę zeby nagrać bo nie chciałbym się w to bawić
     
  9. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Napisałem Ci przecież, że i na tym co masz też powinno nagrać. Cały proces flashowania to ściągnięcie aktualizacji, uruchomienie i naciśnięcie przycisku update. Ale nie musisz tego robić. Spróbuj tak jak masz i zobaczymy czy nagra OK.
     
  10. Erwtokritos Gaming

    Erwtokritos Gaming Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra spoko gta v ma 2 płyty prawda płytę instalacyjną da się zainstalować na pendrive i wszystko zainstalować z pendrive na X360 wiec mam dwie płyty jak bez aktualizacji nagram tą 2 płytę do grania i się nie uda to wezmę z aktualizacją nagram ok ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum