1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 LT 3.0 nie czyta gier nagrywanych na iHASie z zabezpieczeniem XDG3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez j4cku, Maj 17, 2014.

  1. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć.

    Nazwałem inaczej temat, bo już mniej więcej wiadomo w czym leży problem (poprzedni został usunięty, nie wiem z jakiego powodu).

    Otóż posiadam nagrywarkę iHAS 122-18B zcrossowaną na 524 B. Wszystkie wypalone przeze mnie gry z zabezpieczeniem XDG3 nie chcą działać. Wypalane XDG2 działają poprawnie.

    Pożyczyłem gry od kumpla i działają: Assasin's Creed 3, Diablo 3, Resident Evil Revalation, Resident Evil 6, jakieś LEGO, Saints Row 4.
    Działają wypalone przeze mnie: Thief, Metal Gear Solid.
    Nie działają wypalone przeze mnie : Forza, Spider Man 2, GTA V.

    Nagrywałem już różnymi sposobami z tego forum jak i z innych for zagranicznych (również z BurnerMaxem). Nic nie daje efektu. Żadnych błędów podczas wypalania i żadnych zastrzeżeń w abgx 1.0.6.

    Zauważyłem tylko że GTA V nagrywane przeze mnie odpaliło się raz na kilkanaście prób - zarówno DVD 1 jak i 2. Czy to oznacza koniec napędu w konsoli? Czy problem leży gdzieś indziej? Nie mam możliwości sprawdzić tych moich gier u kogoś, bo nikt ze znajomych nie posiada konsoli z przeróbką ...

    Konsola Xbox 360, Jasper, rok produkcji 2009, LT 3.0, Dash: 16747.
    Płyty Verbatim made in Singapour.

    Dzięki za wszelkie porady.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Heheszky

    Heheszky Banned

    Dołączył:
    Maj 6, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Rozbierz konsolę i przeczyść laser, miałem dokładnie to co ty, oryginały działały bez problemu a kopie nie. Przeczyściłem laser i było ok.
     
  4. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało się znaleźć w pobliżu kogoś, kto ma konsolę z taką samą przeróbką. Okazało się, że wszystkie gry, które nagrałem odpaliły bez problemu na innej konsoli. Więc spróbuję wyczyścić laser, a jeśli to nie pomoże to wymienię, bo rozumiem, że raczej to wina lasera?

    Pozdrawiam.
     
  5. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola rozebrana i wyczyszczona włącznie z laserem. Efektu brak. Chcę więc kupić nowy laser ale nie wiem czy przyczyna może nie tkwić gdzieś indziej. Np źle zrobiona przeróbka czy inny element napędu.

    Ale czy możliwa jest kulawa przeróbką w momencie kiedy działają gry wymienione w pierwszym poście tematu?

    Posiadam model Lite-on DG-16D2S. Rozumiem, że laser z oznaczeniem HOP-141X będzie pasował?

    Dzięki.

    Pozdrawiam.
     
  6. Samurai

    Samurai Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    248
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubin
    Jeśli by był problem z przeróbką to żadnej gry nagranej by nie czytało
     
  7. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Napisz na jaka marka płyt ? i
     
  8. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisane w pierwszym poście - Verbatim made in Singapur - jeśli o to chodzi.

    Ponawiam pytanie:

    Posiadam model Lite-on DG-16D2S. Rozumiem, że laser z oznaczeniem HOP-141X będzie pasował?

    Pozdrawiam.
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Takk. Żeby Cię nie zmylił opis którejś z aukcji, laser HOP-141X pasuje zarówno do LiteONa i do BenQ.
     
  10. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Będzie pasowal. Mysle ze wymiana lasera rozwiąże problem.
     
  11. j4cku

    j4cku Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 5, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Dla potomnych. Laser wymieniony. Wszystko działa bez zastrzeżeń. Dzięki za pomoc.

    Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum