1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 lt 3.0 problem z odpaleniem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Feast, Listopad 20, 2014.

  1. Feast

    Feast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem otóż zakupiłem wczoraj xboxa 360 z przeróbka LT 3.0.
    Moj problem polega na tym , ze gdy wsadzam oryginalne gry to wszystko działa normalnie lecz gdy chce odpalić grę piracka, pojawia sie blad : sprawdź dysk czy cos takiego ze nie pasuje lub drugi blad , wyjmij płytę przeczysc miękka szmatka i włóż ponownie.
    I tak cały czas z piratami a oryginalna działa , co zrobic w danej sytuacji ? To wina sprzętu czy oprogramowania ? A moze moja konsola nie jest w ogole przerobiona ? Z gory dziekuje oraz pozdrawiam.

    P.S zapewne sa tematy juz założone lecz nie znalazlem tematu w ktorym komuś działały oryginalne gry a pirackie nie :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Plyta nagrana nie pod ta przerobke, lub wogóle zle nagrana
     
  4. Feast

    Feast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I na pewno tylko to jest powodem ? Zapomniałem napisac ze jak grałem w oryginalna grę to w pewnym momencie napęd zaczal głośno chodzic jakby stukac ale po obróceniu xboxa na bok problem ustał póki co :)
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a te "kopie" któe nie działają to dostałeś od tego co Ci sprzedał X'a ?

    Jak od niego - i u niego działały = to pewnie laser się kończy.

    A jak sam wypalałeś - to możliwe że źle wypaliłeś... napisz jeszcze tytuły - czy to te najnowsze co ostatnio wyszły? Czy jakieś XGD2 też odpalasz i nie chodzą ?
     
  6. Feast

    Feast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sam wypalałem takie gry typu GTA V, WWE 2k15, PES 2015, Forza Horizon 2, Assasin's Creed Rogue, wszystkie były napsiane pod LT3.0, jedna była pod XGD3 ale abgx zrobiłem pod LT3.0 z filmiku na yt, GTA V się zainstalowało ale potem przy odpaleniu jest komunikat o przetarciu płyty, reszty nawet nie wczytał tylko każe przetrzeć płytę , dodam że oryginały normalnie chodzą więc możliwe jest to że laser się kończy?

    @Przy innej grze wyskoczyła opcja "Nieobsługiwany dysk" czy jest możliwość że Xbox nie jest nawet przerobiony?
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jeżeli po włożeniu "kopii" w X'ie pokazuje Ci jaka gra jest w napęcie - to znaczy że masz przerobioną.

    Musiałbyś wypalić jakaś starą grę w XGD2 (np. Crysis 2, GTA IV, GOW ). Zobacz wtedy czy stare gry XGD2 będą się normalnie czytać - jak nie - to wina albo leży w laserze albo w nagrywarce co wypala Ci te gry, albo w sposobie/błędach w wypalaniu.
     
  8. Feast

    Feast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało mi się odpalić już nawet i nowsze gry tylko mam problem, podczas instalacji niektórych z gier wyskakuje błąd: Nie mozna odczyac plyty, byc moze jest zarysowana lub zabrudzona, da się normalnie w grą grać lecz zainstalować już nie, w czym leży problem ??
     
  9. Łukasz Olejnik

    Łukasz Olejnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Lublin
    Musisz mieć nagrywarkę iHas 124b z wgranym firmware żeby wypalać gry te co wymieniłeś. Jaką masz nagrywarkę?
     
  10. Feast

    Feast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale mi już gra normalnie działa tylko teraz jest taki problem że grać mogę normalnie bez instalacji a jak chce zainstalowac plyte to wyskakuje blad przeczysc plyte, i zastanawiam sie co jest przyczyna :/
     
  11. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Przyczyna wlasnie jest nagrywarka...
    Kup zamiennik iHAS'a 124b czyli iHAS 124 rev.E lub rev.EU i nagrywaj gry za pomoca payloada wtedy zainstalujesz normalnie gierke na hdd no i mniejsze ryzyko o bana na XBL :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum