1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 ma problem z plytami.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Relines, Sierpień 20, 2012.

  1. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam kupilem uzywanego xboxa na allegro.
    Konsolka jest z 2008 roku.
    Nagralem 2 gry na plyty 'Tradax' DL
    mianowicie Pes 12 oraz ufc undisputed 3, gry działają bez problemu.
    Natomist problem sie pojawia gdy nagrałem gry
    Kingdom of Amular :Reckoning
    Rayman origins.
    Konsola pokazuje komunikat "Plyta nie jest obslugiwana"
    W czym jest problem ?
    Pytając się kolesia jaki to jest lt mówił ze nie wie ale spokojnie odpalal gry: Cod MW 3, Rage itp..
    Na dysku twardym faktycznie były save z wymienionych gier.
    Dodam też, że podłączałem konsole do internetu w celu wgraniu aktualizacjy dotyczacych odtwarzania filmów. (dało się)

    I moje pytanie brzmi, skąd ten problem ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Herobrain

    Herobrain Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    1. Te 2 gry które Ci nie działają mają zabezpieczenie XGD3 więc potrzebujesz nagrywarki specialnej Liteon Ihas 124B.
    2. Konsole normalnie podłączyłeś do Internetu? Pobierało Ci aktualizację, czyta Ci po aktualizacji wszystkie inne gry?
     
  4. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, normalnie czyta gry.
    Czyli nie rozumiem, musze kupić nagrywarkę??
    Bo jak włożę grę do xboxa to widać tą miniaturke gry itp..
     
  5. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Obejdzie się bez nagrywarki ale gry pod lt 3.0 i 2 nagrywa się zupełnie inaczej. Jak teraz nagrywales te gry?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  6. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Więc teraz tak. Odwiedz temat dot nagrywania gier pod lt 3.0 na naszym forum (dział iso artykuły) i przeskanuj obraz abgx żeby zobaczyć pod jakie lt jest dany obraz (chyba że to wiesz). Nie nagrywaj gry! Chodzi o to żeby wiedzieć jakie masz lt

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  8. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy puszczeniu Kingdoms of amular reckoning przez adgx wyskakuje ta opcja " The first 12 sectors of topology data are blank !"

    Dodam iż zmieniałem ' topology ' lecz to nie dało rezultatu.
     
  9. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Hmmm. Na pewno wszystko dobrze zrobiłeś wg poradnika? Spróbuj przygotować obraz od początku pod lt 3.0 i nagrać na płycie verbatim.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  10. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok kupie płytki i spróbuję.

    A czy ktoś może wie co jest problemem ??
    Jakieś inne sugestie ?

    Edit

    Dodam ze mam dasha 15574
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nagraj pod ixtreme 3.0 i tyle

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, ok.

    A mógłbyś mi bardziej rozwinąć tę myśl ??
     
  13. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ref

    Dodam iż konsola łapie Raymana za którymś razem.
    Raymana nagrałem z topologią pod lt 2.0.

    Co może być problemem ??
     
  14. Relines

    Relines Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Czyli masz lt 2.0. Być może laser pada. Spróbuj go skalibrowac. Poradnik na forum

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum