1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 + mój wiekowy monitorek?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Hextor, Sierpień 5, 2010.

  1. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Siema, mam taki stary monitorek w domu którego nikt nie używa i póki nie mam monitora LCD z HD to chciałbym tego jakoś zagospodarować. Jest to Hyundai sprzed 9 lat ^^ [​IMG]

    Jeżeli podłącze go do X'a kablem VGA będzie się dało grać? Bo na moim starym telewizorku Philips CRT 21" to piekło. Jeszcze ma taki fajny kineskop zaokrąglony z przodu co daje naprzykład w RDR taki efekt że ucina mi staminę konia i trochę radaru...
    Tak więc czy nie "popsuję" sobie oczu i czy jakość będzie lepsza jeżeli podłącze X'a do monitora?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Jakość będzie lepsza, bo monitor nawet stary ma wyższą rozdzielczość od tego co ma telewizor.
    Jeszcze tylko pytanie czy kabel masz na stałe w monitorze czy jest wykręcany? Jeśli jest na stałe to musisz dokupić końcówkę by podłączyć x'a. Jeśli kabel masz wyciągana to bez problemu wszystko podłączysz.
    Tak wygląda przejściówka
    [​IMG]
     
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Z kablami i przejściówkami nie ma problemu bo akurat wiem co kupić :p Tylko chodzi mi o to czy na tym monitorze 17-to calowym wszystko będzie git? Czy nic nie będzie rozciągnięte/skurczone i czy da radę ustawić obraz w 4:3 tak żeby wszystko było duże i wyraźne jak na przykład małe napisy w Splinter Cellu Conviction? I oczywiście żeby nie było czarnych pasów tylko cały monitor wyświetlał obraz. Bo u mnie na tym tv to prawie ich nie widać a u brata na 32 calach HD Ready wszystko pięknie.
     
  5. garus

    garus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Pasy będą, bo to nie jest panoramiczny monitor. A napisy, to zależy. W SCC powinny być widoczne.
     
  6. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Pasy będą nawet na LCD ale, to akurat pikuś, przecież skupiasz się na rozgrywce a nie na pasach.
    Obraz 4:3 czy 19:10(9) ustawisz bez problemu napisy będą widoczne bez problemu.
     
  7. Kubcys

    Kubcys Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    U mnie na TV kineskopowym 29" w prince of persia i alan wake bardzo cięzko się napisy czytało, a w Red Dead tak samo mi obraz ucinało. Cięzko się gra na takich ekranach.
     
  8. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    29' to nie jest najgorzej. Ja gram na 14' to w GTA IV ciężko czytać napisy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum