1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 MS28 Nie czyta płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez part100, Kwiecień 18, 2016.

  1. part100

    part100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam Xbox`a 360 PHAT z najnowszym dostępnym dashem.
    Dostałem go ze starym dashem i spoofowanym napędem z liteon na smsunga ms28.
    Po aktualizacji walczyłem z błędem E66, przy pomocy forum rozwiązałem go wgrywając kilkoma krokami LT 2.01.
    Mam w tej chwili dostępne dwie oryginalne gry GTA V I Fife 13 i właściwie zależy mi tylko aby one działały. Czytałem że na innych napędach problem rozwiązywał LT 3.0 ale na ms28 jest nie dostępny.

    Przy próbie uruchomienia gry, płyta chwile kręci i wyskakuje błąd " Nie można odczytać płyty" razem z zaleceniem o przetarciu szmatka. Laser jest 100 proc. Wymiana napędu nie wchodzi w grę.

    Dzięki za szybką odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Słyszałem o robieniu spoofa np z samsunga na liteona który jest o wiele lepszym napędem ale wyrzucać liteona dla Samsunga?? W jakim celu?? Robiłeś ten spoof

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. part100

    part100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dostałem już niestety taka konsole.
    Osoba od której ją dostałem mówiła ze był przerabiany napęd. Okazało się że jest inny.
    Dodam że jak ją dostałem był wgrany iextreme 1.4.
    Nie zależy mi nawet na przeróbce, byle tylko działały te oryginały.


    Dodam jeszcze ze aktualny rom LT 2.01 ma wgrany tylko dvdkey, i jest wykrywalny jako MS28, przy próbie spoofa na liteon`a wywala bład e66.

    Instrukcja która wykorzystałem: http://xboxforum.pl/threads/tutorial-sposob-na-blad-e66-przy-lt-2-0.66943/
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 19, 2016
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Jaki masz fizycznie napęd liteon czy samsung bo ja się pogubiłem.
     
  6. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Z tego co pisze był litek teraz jest samsung - chyba :)

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kiedyś jak nie można było zrobić flasha na Liteonie to wymienialo się go np na Samsunga. W każdym razie bez wymiany napedu się nie obejdzie.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  8. part100

    part100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2016
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak faktycznie namieszalwm. Oczywiście mam samsunga. Czyli bez zmiany na liteon nici ?
    Że spoofem na liteon miałem na myśli wgranie softu na Samsunga że spoofem
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Niestety to nic nie da, musisz wymienić na liteona, benq lub ewentualnie hitachi 78/79

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum