1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 na monitorze, problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maniboo, Sierpień 9, 2011.

  1. maniboo

    maniboo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam, mam xboxa 360, dokupilem adapter aby mozna bylo grac na monitorze poniewaz zle mi sie gra na wielkim lcd, na monitorze jest okej, ale nie mam glosu, to znaczy dzwieku gry, poniewaz do voice chata trzeba to takie cos do pada dokupic, co akurat mam.
    kupilem sobie tez system glosnikow CREATIVE Inspire T6200

    czy jest mozliwosc aby dzwiek z gry jakos wychodzil z tych glosnikow? (3 przod, 2 tyl, 1 subwoofer)
    czy jak kupie jakis gaming headset do xboxa np z turtle beach, czy bedzie odtwarzal dziek z gry i voice chat?
    czy ma ktos tez xboxa podlaczonego do monitora? i czy ma dzwiek? prosze o pomoc, o informacje czy sie to da tak podlaczyc ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jaki adapter ?
    Dzwiek 5.1 tylko po wyjsciu optycznym, a do tego trzeba min. amplituner

    P.S. Bez urazy ale jestes chyba jedyna osoba ktora woli maly monitor od normalnego duzego lcd'ka
     
  4. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Kupujesz kable Vga , M$ albo BigBen za ok 100-120zł , podłączasz do xboxa , z tego kabla także wychodzą " czincze " w zestawie jest przejściówka na jack i wpinasz to do głośnika i masz i obraz na monitorze i dźwięk na głośnikach
     
  5. maniboo

    maniboo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    http://www.ultima.pl/Kabel_VGA_HQL_BigBen/i4148/ czy to takie cos?
    jezeli tak to to mam... no i dzwieku gry, efektow, mi nie odtwarza

    bo chodzi o to ze te glosniki co mam, maja 3 normalne takie jack'i, np do kompa takie, a wszystko wchodzi do subwoofera, a z subwoofera wlasnie wychodzi kabel z tymi trzema koncowkami
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Musisz miec przejsciowke cinch - jack, no i nawet jak bedziesz ja mial to uzyskasz dzwiek tylko w stereo
     
  7. pelikan15

    pelikan15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nysa
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale nadal bedzie to stereo tylko ze z tylu i z przodu
     
  9. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    Ktoś pisał, że jest jedyny co woli monitor od dużego LCD. Ja gram na monitorze 24" bo duży LCD (40") jest dla mnie za duży. Uważam, że najlepszy jest 32" a przynajmniej te 24. Co do słuchawek jak kupisz takie to będziesz mieć dźwięk z gry oraz voice chat. Polecam ci steelseries spectrum 5xb są tańsze od turtle ( tych dobrych) .
     
  10. maniboo

    maniboo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzieki pelikan, a nie wiesz przypadkiem jak sie takie cos nazywa? :D, i czy 5.1 by napewno dzialalo?
    bartez hah nie jestem jedyny :D dzieki za rade sluchawek ;)
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nazywa sie to adapter cinch jack, nie bedziesz mial prawdziwych 5.1 bo jest to nie mozliwe przy takiej przejściówce, jak chcesz miec 5.1 musisz miec amplituner
     
  12. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
    Nie ma sensu pchania się w głośniki i robienie sobie problemów do tego potrzebny będzie ci Headset z tą jedną słuchawką żeby porozmawiać, a utrudnia to granie (moim zdaniem). Co do głośników 5.1 to będzie to chodziło choć nie wiadomo czy będą dobrze chodziły wszystkie głośniki poszukaj tematu jak podłączyć głośniki 5.1 jest opisane ostatnio widziałem. Ja polecam dozbierać na dobre słuchawki, które posłużą nie tylko do gry ;)
     
  13. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Taką przejściówkę dawali do głośników Logitech x530.
    Mam właśnie taki zestaw, ale przejściówka zaginęła przy przeprowadzce... :/
    Szukałem na allegro czegoś takiego, niestety, bez rezultatów.
    Musi to być 2x RCA (chinch) --> 3x mini jack, ale tak jak pisał Brudsien, pójdzie przez to tylko stereo.
     
  14. sylo

    sylo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też uważam że gra na monitorze 22 cale np to nie jest to co gra na 42 . wg mnie na TV gra sie o wiele lepiej a o gustach nie dyskutujemy;) .Ja na twoim miejscu wolal bym zakupic jakis headset i tyle a nie bedziesz sie platal potem w kablach...
     
  15. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    5.1 nie będziesz miał nigdy na takich głośniach musisz mieć wejście optyczne, a to jest tylko w dobrych amplitunerach , musisz kupić przejściówkę taką jak ci ktoś mówił 2x czincze na 3 jack i będzie git ja mam Genius i mam tam 3 wejścia na czincz ( tzw, aux ) nie jest to prawdziwe 5.1 ale grają wszystkie głośniki i jak w forzie coś się dzieje z tyłu to jest w tylnych głośnikach , a nie w przednich i to mi wystarcza , nie pakuj się w jakieś pitu słuchawki , w słuchawkach się źle gra ja gram w multi na kompie w słuchawkach i wystarczy po 3 godzinach uszy mi odpadają . Pozdro
     
  16. pelikan15

    pelikan15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nysa
    Dam link Ci do aukcji na PW napisz jak chcesz tą przejściówkę. Ale i tak będzie to stereo tylko, ale powinno Ci wystarczyć.
     
  17. Rurek7

    Rurek7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czincze przecież można podłączyć bezpośrednio pod subwoofer (możliwe, że nie pod każdy).
     
  18. maniboo

    maniboo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cyborg, zalezy jakie kto sluchawki ma ;) ja mam np do kompa sennheiserki hd201
    pelikan, nie dzieki ;) z niemiec trudno mi troche :D

    dobra, zobacze, przetestuje, i tak chcialem sluchawki do xboxa kupic ;) pomysle czy sluchawki czy sie meczyc z tymi kablami ;p
    poniewaz fajnie by bylo nawet tak na 5.1 pograc ;] a na sluchawkach to niestety nie to samo, moze slyszy sie lepiej, wyrazniej, sam wiem bo w coda4 klanowo gram na pc, ale chodzi mi zeby wlasnie ten dzwiek na xboxie przynajmiej byl w okolo mnie ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum