1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 (najnowszy model) problem z grafika

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maivo252, Maj 26, 2011.

  1. maivo252

    maivo252 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Dzisiaj zakupilem Xbox'a 360 wersje 250GB, oczywiscie nowy nie uzywany, podpialem go pod plazme i co mnie troche razi to ze slaba grafika jest np w menu, jak np odpale "Przewodnik Xbox", to te czcionki sa jakby troche rozmazane, poszarpane i ogolnie "pixeloza", czy Xbox juz tak ma?

    Konsola podlaczona do TV (60 cali LG) przez kabel HDMi, nie jest to na 100% wina kabla, ani ustawien TV.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ustawienia SeXboxa sprawdzales?
     
  4. kajoj53

    kajoj53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmień rozdzielczość ekranu :) Lub popraw HDMI :D
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Poszperaj w ustawieniach w xboxie odnośnie obrazu.
     
  6. maivo252

    maivo252 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie widze tu nic takiego w opcjach co by moglo poprawic ta jakosc :/

    Moze jest ktos z rownie duzym TV ? zastanawiam sie czy to ma tak byc czy nie.
     
  7. Hekko

    Hekko Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hmm a może spróbuj podpiąć hdmi do innego wejścia w tv bo pewnie masz z 3 wejścia
     
  8. maivo252

    maivo252 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dalej to samo
     
  9. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    w ustawieniach masz max rozdzialke tak ?? ( 1080p/i ) ( ustawienia konsoli )
    ??

    jezeli tak to ile metrow od TV stoisz ?? 2 ? 3 ? 4 ? przy 60 calach to pewnie ze 4 metry od TV powinienes patrzec na obraz, jak stoisz blizej to faktycznie pixele wyjda z kazdej strony :) przy 42calach granie blizej niz 2,5 -3 M to pixel na pixelku :)
     
  10. maivo252

    maivo252 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak oczywiscie ze mam 1080p ;)

    Odleglosc to jakies 2 metry, ale ja tak lubie heh :p

    Z tym ze mam tez PS3 i tam menu normalnie wyglada, pieknie wygladzone czcionki itd, a tutaj jest lipa...
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To ze tv masz full hd nie oznacza ze konsola pracuje w tym trybie, pokombinuj W ustawieniach wyświetlacza, wylacz "Wyswietl wykryte ustawienia" i sam ustaw rozdzielczosc natywna matrycy, opcje te znajduja sie w ustawieniach systemu/ustawienia konsoli/wyświetlacz
     
  12. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    ustaw poprostu rozdzielczość optymalną i po robocie
     
  13. maivo252

    maivo252 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Logiczne przeciez ze probowalem ustawic rozdzielczosc, podpialem go teraz pod monitor 23" i jest to samo, w grze niby wszysko ok ale w menu jak wejde np w Przewodnik Xbox to wyglada to marnie ;/
     
  14. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to marnie probujesz ustawiac bo u mnie wszystko jest dobrze i nie mam nic rozmazane na 40 calach, kombinuj z ustawieniami, a wogole to masz kabel hdmi??
     
  15. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    o stary 60 cali jej ale to musi być krowa ciekawi jaki model jak mozesz to podaj
    dla takiego telewizorka fullhd to za mała rozdzielczość
     
  16. maivo252

    maivo252 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kabel mam HDMI i nie jest to na pewno wina kabla, bo probowalem na drugim i to samo, a co wiecej mam ustawic bo juz nie wiem, ustawilem 1080p i powinno chulac, na PS3 jest dobrze.


    LG 60PF95
     
  17. vitalis

    vitalis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolego a byłeś w ustawieniach konsoli i ustawiałeś rozdzielczość? Bo natywnie kloc chyba w palu smiga i wtedy na 60 calach sie nie dziw ze masz kasze :p
     
  18. maivo252

    maivo252 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ile razy mam pisac ze ustawilem 1080p i ze na 23 calach mam to samo -.-
     
  19. fobis33

    fobis33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    136
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    @ DjKwaku

    Co Ty gadasz? ja mam samsunga 55" - podpinam x'a do tv przez hdmi i gdy stoje 5cm przed tv nie widac zadnych pixeli.. piekny obraz... wiec nie truj i nie nabijaj postow bezmyslnie... zapewne autor albo w opcjach tv musi poszperac albo w opcjach x'a( bardziej w tym pierwszym)
     
  20. Konstanty Pendrive

    Konstanty Pendrive Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    A może po prostu masz coś z xboxem? bo ja na 42 calach z 30cm widziałem tylko lekką pixelozę.
     
  21. tomek147-13

    tomek147-13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    pewnie kupiłeś z tych "dziwnych" aukcji na allegro i teraz masz. No właśnie gdzie kupiłeś?
     
Wczytywanie...

Poleć forum