1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 (niby stary) potrzebna pomoc!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Brezlik, Maj 1, 2014.

  1. Brezlik

    Brezlik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kudowa, Walbrzych, Poland, Poland
    Witam was bardzo serdecznie! Jeżeli piszę ten temat w złym dziale to z góry przepraszam, ale jestem tutaj nowy... Albowiem chodzi o to, że mój syn zakupił od kolegi XBOX'a 360 (samą skrzynkę za 50 zł, co jest podejrzane). Zawiozłem go więc do sklepu, poprosiłem tam o pomoc w dobraniu kabli. Powiedzieli mi, że takich kabli już nie ma, bo to "stara wersja". Więc szukałem po internecie, na różnych forach dobrych ludzi którzy chcieliby mi w tym pomóc. To już mój trzeci post, na trzecim forum w tej sprawie. Tamte były kompletną porażką, gdyż zostawały usuwane, lub też ignorowane kompletnie nie mam pojęcia dlaczego.

    Załączam niżej zdjęcia i z góry dziękuję za wszelką pomoc, naprowadzenie mnie na aukcje, lub chociaż podanie rodzaju kabli, (lub też czegokolwiek przydatnego, ponieważ muszę przyznać, że sam się na tym nie bardzo znam.). Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia! ;)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zdjęcia nie działają
     
  4. Brezlik

    Brezlik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kudowa, Walbrzych, Poland, Poland
    Jak to nie działają? Ja je widzę...
     
  5. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    214
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
  6. Brezlik

    Brezlik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kudowa, Walbrzych, Poland, Poland
  7. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Tak potrzebujesz takiego kabla [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  8. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
  9. Brezlik

    Brezlik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kudowa, Walbrzych, Poland, Poland
    Reszta jest normalna jak przy innych xboxach? (O pada i zasilacz mi chodzi, bo facet w sklepie mówił, że żaden kabel który mają na składzie nie będzie pasował. btw mediamarkt)
     
  10. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Z tego co się orientuję to jest to model płyty głównej Opus czyli zasilacz powinien być 175w jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić bo nie mam zbyt dużego doświadczenia w konsolach x360. Konsole bez HDMI były bardzo awaryjne, także może lepiej na próbę pożyczyć od kogoś zasilacz i kable do tv i sprawdzić czy konsola nie ma rrod'a.

    Kierowałem się głównie tymi zdjęciami:

    http://rosetta.null-zero.com/wp-content/uploads/2008/12/xbox360_model_guide.jpg

    http://static.frazpc.pl/board/2009/11/12579833183172208.jpg
     
    1 osoba to lubi.
  11. Brezlik

    Brezlik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kudowa, Walbrzych, Poland, Poland
    Bardzo dziękuję za pomoc! Jeżeli chodzi o samo napięcie to masz racje, myślałem po prostu, że są inne jakieś wtyczki, bo mi ten facet w sklepie namieszał we łbie. ;) Bardzo dobre forum! Jeszcze nie raz skorzystam! Miłego dnia życzę! :D
     
  12. Brezlik

    Brezlik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2014
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kudowa, Walbrzych, Poland, Poland
  13. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wydaję mi się że będzie pasować, do pewności możesz napisać do sprzedawcy. Na Twojej konsoli jak dobrze widzę jest nad napisem Made in China obok wejścia AV pisze 12v 16,5A możesz zapytać sprzedawcy czy na zasilaczu pisze 12V 16,5A 175W. Po wtyczce widać że będzie pasowała do Twojego xbox'a, do pewności możesz się upewnić czy nie masz tego kwadracika po środku pinów w konsoli w miejscu gdzie na zdjęciu z allegro jest strzałeczka i pisze 175W.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zawsze najbezpieczniej kupić zasilacz 203W ;-) wtedy napewno będzie pasować

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum