1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Nie czyta gier! Czyta Filmy DVD i muzykę w CD Heeelp!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BufiRNM, Czerwiec 26, 2014.

  1. BufiRNM

    BufiRNM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2014
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Witam was po raz kolejny.
    Wczoraj dorwałem po taniości i znajomości (30zł)
    Xboxa 360 (Staruszek, pierwsza wersja z 2006r) niby z uszkodzonym napędem...
    Przyniosłem więc go do domu, podłączam napęd działa... bo czyta filmy, czyta muzykę
    ale niestety nie czyta gier :crushed:
    no i co z tym zrobić jaki problem?
    Jak na moje oko, to chyba był zmieniany napęd, ale klucz się nie zgadza i dlatego konsola nie czyta gierek...
    Co wy o tym myślicie?
    Siedzi tam napęd Toshiby... i takie pytanie czy da się z tym coś zrobić? czy w tym momęcie mam tylko ładny odtwarzacz DVD? ;c
    Czy jeśli wgrałbym LT 2.0 to konsola odpaliła by jakąś gierkę? (taką na którą pozwoliła by wersja dashboardu)
    Czy pozostaje mi jedynie instalacja RGH?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Zły klucz napędu. Instalacja RGH tylko w celu odczytania klucza. RGH na Xenonach bootuje w nieskończoność. Jak by nie było konsola i tak padnie, więc nie opłaca się inwestować.
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Grochu piekna konkretna odpowiedź

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    2006 i RGH ... Może ktoś się podejmie w celu odzyskania klucza :)
     
  6. BufiRNM

    BufiRNM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2014
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    a co jeśli wgram lt 2.01?
    Bo słyszałem że powinno działać, nawet jeśli klucz nie będzie się zgadzał.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    A sprawdzales oryginalna gre ?? Bo nie widze...
    Bez klucza nie bedzie dzialac nawet i lt 5.0


    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  8. BufiRNM

    BufiRNM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2014
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    sprawdzałem na oryginalnych
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No to klucz z plyty glownej

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki masz komunikat po włóżeniu płyty i jaka wersja dasha?
     
  11. BufiRNM

    BufiRNM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2014
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    poprostu mi pisze jak włożę płytę z grą (oryginalną) otwórz film dvd...
    dashboard jak sprawdzę to podam, ale jakiś stary...
    i teraz jak coś z tego wyciągnąć?
    instalacja JTAG? bo widziałem jeszcze RGH 2.0 które podobno działa pod xenonem
     
  12. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Żadne RGH nie działa na Xenonie.
     
  13. BufiRNM

    BufiRNM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2014
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Mogę ci podesłać linka z allegro...
     
  14. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Podeślij... RGH na Xenonie możesz wykorzystać tylko odczytania DVD Key. Xenon ma to do siebie, że nie bootuje na RGH.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Dlatego podaj wersje dasha bo na wyższych nawet klucza nie odzyskasz z xenona
     
  16. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    614
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a czy ktoś przywrócił zagubiony klucz napędu po serialu samego napedu w jakims programiku który wyliczał na podstawie numerów itp w jakis dawnych dashach niby jakaś metoda była
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie nigdy czegoś takiego nie bylo i nie będzie.
     
  18. BufiRNM

    BufiRNM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2014
    Posty:
    54
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
Wczytywanie...

Poleć forum