1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 nie czyta płyt.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Sony156, Lipiec 8, 2014.

  1. Sony156

    Sony156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Posiadam 3 falcony z napędem liteon'a.
    Zaden nie czyta plyt, raz zamieli i koniec.
    Podlaczalem jakis naped hitachi, wrzucilem plyte cd i przeczytal bez problemu.
    Dorwalem jeszcze dzisiaj naped benq, przelozylem lasery benq <-> liteon liteon oczywiscie nie czyta a benq czyta.
    Ciekawostka.. Co to moze byc?
    Zaraz sprobuje wgrac klucz napedu z liteona do benq i zobaczymy czy bedzie czytal gry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Laser wymień. Wtedy napędy zatrybią i będziesz mógł grać.

    Swoją drogą, temat był już wałkowany... :topsy_turvy:
     
  4. Sony156

    Sony156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, wiem - tylko jak pisałem włożyłem do napedu benq laser z nieczytającego liteona i benq czyta..
    Wgralem klucz z liteona do benq i benq z laserem od liteona czyta bez problemu.
    wtf?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ubita taśma lasera w liteonie lub elektronika. Nie ma tu nic dziwnego
     
  6. Sony156

    Sony156 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na tym benq nie moge zainstalowac gier na dysku.
    Wywala blad zebym przetarl plyte sciereczka..
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Laser kiepski to nie instaluje
     
  8. DarmoweMacanko

    DarmoweMacanko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Koszalin
    Witam nie wiem czy trafiłem w odpowiedni temat ale mój problem wyglada tak jestem posiadaczem xboxa 360 elite konsola nie jest przerobiona i posiadam orginalną grę do tego crysis 3 po włożeniu do napędu zaskakuje czarny ekran i gra wrzucana jest do menu,płytka była sprawdzana na innej konsoli i było to samo czy to jest wina płytki czy po prostu wymaga połączenia z internetem?
     
  9. trudneto

    trudneto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    264
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gela
    Wina płyty jak na innym xboksie też nie działa gra

    Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. DarmoweMacanko

    DarmoweMacanko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Koszalin
    Gra była sprawdzana na slim 250 GB te same objawy po włożeniu do napędu gra automatycznie wywala do menu nawet nie idzie sprawdzić informacji na temat gry itd
     
  11. DarmoweMacanko

    DarmoweMacanko Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Koszalin
    Więc to raczej na pewno wina płytki? Jestem świeżakiem akurat niedawno ogarnełem sobie xboxa i tu takie przygody i już strach ze coś z moja konsola jest nie tak :)
     
  12. kusiek

    kusiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam problem odnosnie napedu lite on dg-16d2s. Problem polega na tym ze padl mi laser wiec zabralem sie za wymiane nie czytajac za bardzo o tym. Laser wymienilem bez problemu tylko niestety naruszylem sruby od poziomowania szyn lasera tzn pokrecilem nimi poniewaz nie wiedzialem ze nie moglem. Nie moge nigdzie sie doczytac w jaki sposob mozna wyregulowac te szyny ? warto prubowac czy nie jest to do zrobienia i czeka mnie wymiana napedu ?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czytac juz nigdy dobrze nie bedzie. Regulacja wyglada tak krecisz sprawdzasz jednym slowem MASAKRA
     
  14. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja popelnilem ten sam blad przy wymianie lasera w kinie domowym. Lasera nie udalo mi sie wyregulowac, a walczylem z nim prawie cale 2 dni, ogolnie gra nie warta swieczki. Stracisz tylko czas a Xbox i tak plyt dobrze czytac nie bedzie, niektore moze zalapie tak jak moje kino domowe ale ogolnie to nic juz nie czyta :-(

    Szukaj juz lepiej nowego napedu + zgranie i wgranie klucza do niego.
     
  15. qba123

    qba123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    302
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja mam inny problem, nie mogę zakładać nowego tematu więc napiszę tutaj:

    przy próbie włączenia jakiejkolwiek gry robi się czarny ekran, konsola się zawiesza. jeszcze kilka godzin było w porządku. w czym problem?

    dodam, że mam lt 3.0
     
  16. LabuddaM

    LabuddaM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @qba123
    Mam dokładnie to samo, konsola nie przerobiona, przed wyjściem z domu wszystko było ok, teraz ładuje dashboard, mogę spokojnie w nim działać, ale jak uruchomienie jakakolwiek gre (obojętnie czy z płytki czy wersje cyfrowa) to robi się tylko czarny ekran. Ma ktoś jakieś pomysły?
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wypnij dysj uruchom grę z plyty
     
  18. LabuddaM

    LabuddaM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W sumie brakuje mi trochę czasu i przede wszystkim umiejętności na takie testy, więc bardziej jestem ciekawy ile może mnie to kosztować w serwisie?
    Zrobiłem test inaczej, spróbowałem odpalić grę Nie zainstalowana na dysku prosto z płyty i tez nie poszła. Dysk jest chyba ok, bo bez problemu mogę przenosić zapisane stany gry pomiędzy dyskiem a chmura.
    Może to karta graficzna? Xbox łapie zgona w miejscach gdzie potrzebne jest wspomaganie grafiki
     
  19. qba123

    qba123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    302
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    w moim przypadku znalazłem rozwiązanie tego problemu. uruchomiłem konsolę bez dostępu do internetu. Gra się uruchomiła, wtedy podpiąłem internet i wszystko jest w porządku...
     
  20. dzissele

    dzissele Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj ten laser najpierw dobrze, ale i delikatnie wyczyścić :).
     
  21. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Optykę czyścimy izopropanolem... DELIKATNIE :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum