1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 nie działa ??

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez liroy_ek, Listopad 19, 2009.

  1. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Gdy odpalam X'a diody sie nie swieca a slychac ze chodzi :) Normalnie wysuwa tacke ale nie ma obrazu w TV. Nie wiem co jest grane próbowałem na innym zasilaczu na innym kablu hdmi i nic. Jak ktoś wie czym to jest spowodowane albo czemu taki problem mam prosilbym o pomoc :) Ostatnio mi trzy czerwone diodki wyskoczyly ale odlaczylem zasilanie podlaczylem i dzialalo :) Takze jak ktos ma jakis pomysl to czekam :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KAZAX999

    KAZAX999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupić nowego xboxa ;-) i tyle
     
  4. Misieq8

    Misieq8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Moze cos z garta graficzna jak nie ma obrazu a chodzi normalnie.
     
  5. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no tez bym tak pomyślał ale dźwięku też nie ma i wogóle jak przęłaczam na hdmi to nie widzi konsoli tzn jakby nie była podłączona + nie świeci sie dioda ani na zielono ani na czerwono. Diodka na zasilaczu pali sie na zielono takze wszystko w porządku. Nie mam pojecia co jest grane musze wiecej w necie poszperac :p
     
  6. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    jaka wersja xbox z hdmi czy bez? To nie jest blad gpu tu jest cos nie tak ana/hana.

    Sa na bga więc jak masz lutownice bga i umiesz sie bawic to dzialaj ;)
     
  7. magiczny

    magiczny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    597
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ej, jak mówił, że na dwóch kablach hdmi próbował, to pomyśl, czy to wersja z hdmi.

    @Topic
    Może sprawdź przez Componenta. Jak będzie działać, to być może masz uszkodzone hdmi w klocku.
     
  8. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no wlasnie próbowałem przez hdmi, component itp. :) Czy jest sens bawić sie ana/hana (cokolwiek to jest :) ) skoro nawet diody sie nie zapalają przy odpalaniu X'a ?? Tylko słychać szum wiatraczka no i tacke można otworzyć :D:D
     
  9. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    no wczesniej zle przeczytalem ;)

    Jezeli masz z hdmi to masz hana. Jest to uklad ktory daje obraz i dzwiek, jezeli nie masz e74 to masz własnie to pewnie bo przy tym zadko wyskakuje blad ;) Jezeli masz gware to ja wysylaj, jezeli umiesz lutowac uklady bga i masz do tego sprzet to mozesz zrobic to sam a jak nie to oddaj konsole w rece kogos kto sie zna ;)

    a nie wydaje mis ie ze potrafilbys to zrobic sam wiec daj to do naprawy do juchego lub kogos pro... To nie jest drogie.
     
  10. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dobra przeczytałem tego tutka i widze że nie ma sensu tyle kombinować skoro i tak po czasie wróci :) Tylko jeszcze jedno pytanie . Czy można sie upewnić że to właśnie błąd E74 ?? Bo nie uśmiecha mi sie wysylac konsoli bez sensu :D
     
  11. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    Ty nie masz bledu e74 ;) swiecily by Ci sie 2 diody. Imo masz cos własnie z hana. Oddaj komus do diagnozy jak masz zamiar wysylac do jakiegos speca to niech Ci zdiagnozuje ale jak wczesniej mowilem dlamnie to wina hana. Kazdy blad e74 sie wyswietla jak nie na tv to na konsoli (diody)
     
  12. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czytałem przed chwilą temat o tym chipie hana i wyczytałem że jest on odpowiedzialny za obraz a nie za dźwięk. A u mnie sytuacja jest taka ze ani obrazu ani dźwięku nie ma i diody sie zadne na konsoli nie pala. Wydaje mi sie ze to cos innego.. :)
     
  13. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    A przeczytałes ze jak hana padnie to i dzwieku nie ma? ;)

    Lecz moze masz po prostu problemy z wyjsciem obrazu.

    Ja nie wiem chcesz to zrobic sam czy serwis?

    Rozbierałes juz konsole? Odłacz i podłacz od nowa naped. Ja miełm n starym falconie bład bo zle podłaczylem naped. Ale sie wyswietlal...
     
  14. liroy_ek

    liroy_ek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No już nie raz rozkladalem konsole przerabialem wymienialem laser i takie tam . W sumie to nei moja konsola tylko kolesia i flashowalem mu BENQ wszystko elegancko sie sflashowalo (naped sprawdzilem przy mojej konsoli). Także jak bym wiedział w czym tkwi ten problem to na pewno bym sie zabrał za to :) Aha wszystko by było jasne gdyby nie te nieszczęsne diody co sie nie swieca :) Moze to ma jakies powiązanie ??
     
  15. dawid9450

    dawid9450 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dał by ktoś poradnik jak naprawić ten chip ana bo mam ten sam problem tyle ze x włącza się normalnie nie ma obrazu ale dźwięk jest. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś znalazł/napisał poradnik. Z góry dziękuje.
     
  16. _ziemniook

    _ziemniook Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    S-c
    ja tak miałem myślałem, że kabel, a okazało się, że gniazdo od kabla...
     
  17. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok

    Jak o takie rzeczy pytasz jak poradniki to nawet sie za to nie zabieraj.Poradnik nie powie ci jak to zrobic,do tego trzeba miec jakies pojecie o lutowaniu.
     
  18. dawid9450

    dawid9450 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak nie powie jak jest na to sposób opisany na tym forum nawet. Zrabiłem tak i xbox chodzi do dziś bez żadnych efektów ubocznych.
     
Wczytywanie...

Poleć forum