1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 nie uruchamia gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 2kilo, Lipiec 30, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. 2kilo

    2kilo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Alkmaar
    Witam, jak w temacie : po zalogowaniu się i w momencie wyboru gry, czy z płyty, czy z dysku twardego, gra się nie uruchamia. Ekran tv jest czarny i nic się nie dzieje, jedyna zauważalna zmiana, to ze w bardzo krótkim czasie xbox jest ciepły, z boku obudowy tam gdzie jest kratka.

    Edit:

    Dodam jeszcze ze w momencie kiedy chce po włączeniu gry i odczekaniu bardzo długo, wrócić do interfejsu głównego konsoli Xbox i wyborze by zakończył sesje, nic się nie dzieje. Nie wraca, do głównego menu konsoli.

    Edytuj posty - #Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Byc moze masz starego dasha...
     
  4. 2kilo

    2kilo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Alkmaar
    Wątpię, aby to było to, w sumie nie wiem co to jest dash. Gry się uruchamiały jeszcze wczoraj do południa, a po południu zaczął ich nie uruchamiać. Konsola nie jest przerobiona, gry oryginalne.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gry nie kupowane z allegro konta ?; )
     
  6. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wyczyść pamięć podręczną, zaktualizuj do najnowszego dasha. Sprawdź jaki masz, ustawienia dane systemowe i tam masz wersje dasha.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zwrócić uwagę ze od wczoraj jest kilka przynajmniej tych przypadków
     
  8. 2kilo

    2kilo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Alkmaar
    Nie gry nie kupowane z allegro, a gdzie jest ta pamięć podręczna i czy nr dasha to jest oznaczony litera "D".
    Dodam ze mam połączenie wi-fi z netem, wiec raczej wszystko się samo aktualizuje automatycznie.
     
  9. FormlessBag7

    FormlessBag7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2014
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    Mam tak samo i nie wiem co zrobić czy ms coś knuje? Proszę o pomoc ja mam za to przerobionego xboxa na lt 3.0 i najnowszego dasha

    Edit:

    Hej ludzie rozszyfrowałem to. Macie podłączone do internetu? Ja mam i dlatego wam gry się nie włączają, odłączcie od internetu, ale i tak to wraca po ponownym podłączeniu. Nie wiem co się dzieje ale to coś z ms związane. Mam przerobioną konsolę i to może dlatego?

    Edytuj posty - #Jabar
     
  10. LabuddaM

    LabuddaM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    U mnie to samo, gdy oryginalne. Jak wrócę do domu to sprawdze teorie z internetem.

    Jaka wersje dasha powinienem teraz mieć, tzn jaka jest najnowsza?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dash nie ma nic do tego. Przy pidlaczonej konsoli masz zawsze najnowsza
     
  12. LabuddaM

    LabuddaM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    W sumie też tak myślałem. Jakieś inne teorie? W sumie już myślałem żeby Xbox zanieść do jakiegoś magika ale skoro jest więcej takich przypadków to chyba się jeszcze wytrzymam.
     
  13. kopytkooo

    kopytkooo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie taki sam problem.. odpięcie internetu pomaga i wtedy gra się uruchamia (przynajmniej na moim Falconie). Widocznie MS coś skopał.

    @edit
    doczytałem na reddicie, że to ma coś wspólnego z problemami xbox live, przy uruchamianiu gra sprawdza czy są dostępne aktualizacje i aktualnie konsola nie może sobie z tym poradzić
     
  14. LabuddaM

    LabuddaM Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na stronie ms support tez jest info ze funkcjonalność gry i społeczności w tej chwili są ograniczone
     
  15. Arcadiush

    Arcadiush Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Witam
    szukam rozwiązania tego samego problemu.
    Dzisiaj od rana nie mogę uruchomić żadnej gry z dysku cd ani z hdd.
    Po włączeniu gry wisi czarny ekran.
    Mam konsolę nieprzerabianą podłączoną do sieci.

    Macie jakieś pomysły?
     
  16. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3701
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum