1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 obraz "pływa" "faluje"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tibiek, Sierpień 23, 2014.

  1. tibiek

    tibiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema wszystkim
    Ostatnio kupiłem Far Cry 3 na Xbox360 oczywiście kabl HDMI itp i zauważyłem że gdy ruszam kamerą obraz właśnie tak jakby pływał, falował nie wiem jak to opisać takie jakby pasy bezbarwne w innych grach tego nie mam.
    Testowałem na dwóch różnych telewizorach zmieniałem kable HDMi i to samo, może ktoś ma Far Cry 3 i by obczaił czy u niego też tak jest bo może tak gra już jest zrobiona na tą starą konsolke albo nie wiem :D
    Dosyć dobrze udało mi się to uchwycić na filmie zamieszczam go tutaj
    (Wina kamery czy youtube nic tu nie popsuły obrazu, taki jest rzeczywisty problem nagrany)
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    wejdz w ustawienia konsoli i ustaw 1080p i 50hz. To jest chyba wina odświeżania lub zrzuć grę na dysk
     
  4. tibiek

    tibiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gre mam na dysku zainstalowaną, rodzielczość standardowo mam 1080p a w ustawieniach przecież nie ma wyboru czy 50Hz czy 60hz :p
    Nie wiem nie wiem :/
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak masz model TV LG to nacisnij podczas gry na pilocie przycisk OK i na pasku u gory powinno pisac np. 1080p 60Hz, dla Progresive Scan powinno byc 60Hz lub wyzej.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Da sie hz ustawic przy rozdzielczości. Lecz ta gra ma problem z odświeżaniem pioniwym
     
  7. tibiek

    tibiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam LG i Pilipsa
    no na LG pokazuje 1080p 60Hz
     
  8. lolekw660i

    lolekw660i Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2011
    Posty:
    116
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    A weź może spróbuj odpalić gre z płyty :D może dysk nie nadąża z czytaniem tekstur :p
     
  9. tibiek

    tibiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2014
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    eh nic to nie daje;/
    sciagnijcie i sprawdzcie czy u was tez tak jest :D
     
  10. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To nie jest wina dysku, przeciez dysk pracuje szybciej niz naped w konsoli...

    Ewidentnie jest to wina konsoli, bo jezeli innym na gameplayach z tej gry na yt dziala normalnie to wina lezy po stronie sprzetu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum