1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 !OE! Brak obrazu. Wczesniej byl 3-rod.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SmokinPolak, Marzec 11, 2012.

  1. SmokinPolak

    SmokinPolak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Kielce
    Witam.
    Jestem użytkownikiem X-boxa 360, do niedawna szczęśliwym...
    Pewnego "pięknego" dnia, obudziłem się rano i stwierdziłem że trzeba dobrze zacząć ten dzień, więc sięgnąłem po pada :wink:
    Nie było to jednak tak kolorowe jak chciałem.
    Po odpaleniu Black Ops'ów X się zawiesił.
    Wyłączyłem go i włączyłem (auto odpalanie Black ops) gdy ujrzałem ekran startowy od CoD'a na ekranie wyskoczyły "artefakty", zero jakiejkolwiek reakcji na pada.
    Po ponownym odpaleniu 3-rod...
    Po szukałem trochę i dokopałem się do tego jak sprawdzić kod błędu (0110).
    Szukałem jak to naprawić na własną rękę ale koleś z palnikiem którego widziałem na YT mnie przeraził.
    Postanowiłem oczyścić płytę główną i wymienić pasty termo.
    Po otworzeniu konsoli zobaczyłem:
    -Brak plomby na obudowie z przodu, w sumie to obu.
    -Jakieś kawałki taśmy czy czegoś takiego na kościach ramu. (widziałem te praktyki na yt)
    Po odczepieniu radiatorów ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem pastę, ale nie dam sobie ręki uciąć, że była ona termo przewodząca. (Widziałem na yt jak koleś używa zamiast termo przewodzącej, Colgate-do zębów) I właśnie, była biała i wydaj mi się że czuć trochę miętą...
    Wymieniłem pastę na termo przewodzącą.
    Złożyłem wszystko do kupy i 3-rod zniknął.

    3-rod, Testy podczas odpinania podzespołów:
    -napęd (3-rod dalej, kod błędu 0110)
    -wentylator (3-rod dalej, kod błędu 0110)
    - obudowa [ten metal] (3-rod dalej, kod błędu 0110)
    - radiatory [oba] (2-rod , kod błędu brak, z tego co wiem oznacza to przegrzanie ale jak? jeśli konsola cała jest zimna...)


    Świetnie, nareszcie sobie pogram :D
    Lecz nigdy nie może być aż tak pięknie...
    Kolejny problem, z tym raczej już sam sobie nie poradzę.
    Gdy odpalę konsole świeci się tylko zielna dioda w środku okręgu.
    Brak obrazu i dźwięku, nie licząc szumu konsoli (standard)
    Sprawdzałem kable (dźwięk/obraz) na 3 telewizorach (żaden nie obsługuje HDMI) Kable ustawione na TV, czyli OK.
    Niestety nic nie pomogło...
    Może ktoś z was mi pomoże?
    Mam nadzieje że opisałem wszystko dość dokładnie i przejrzyście.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na smietnik ja daj
     
  4. SmokinPolak

    SmokinPolak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Kielce
    Czemu tak twierdzisz? Myślisz że nie da się już z nią nic zrobić?
    Za wysokie koszta naprawy czy jak?
     
  5. michal9125

    michal9125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    209
    Polubienia:
    162
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Edinburgh (uk) Chełm (PL)
    Konsola śmiechu warta..
    Ja się pytam kur** jak ona działała na paście do zębów? Ciekawe czy pasta wybielająca a może chroniąca przed próchnicą ? Jak widać musiało coś paść na płycie. Spróbuj szczęścia na HDMI ale raczej wątpię. Dlatego kosz
     
  6. SmokinPolak

    SmokinPolak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Kielce
    Powiem tak, konsolę mam od 2 mieś, także to nie był mój patent, to pierwszy mój problem z tą konsolą.
    A jakiś serwis czy coś? Jak myślisz?
     
  7. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    nie opłaca się, rrod szybko wróci
     
  8. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    ktoś ostro nagrzebał przy konsoli i myśle że wiedział jak się to skończy. możesz naprawić ale to i tak wróci a profesjonalna naprawa takiego złomka to ok 150zł.. lepiej Ci wyjdzie jak kupisz nową konsole
     
  9. SmokinPolak

    SmokinPolak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Kielce
    To jak to jest stary? Czemu nie da się całkowicie wyleczyć X'a z rrod'a?
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    da się. Ale nie na paście do zębów
     
  11. mcmarycha

    mcmarycha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mozesz spróbować dać ja na reballing czyli wymienią ci kulki pod gpu i cpu i wtedy ją sprzedać i dozbierać na jasper'a albo slim'a
     
  12. SmokinPolak

    SmokinPolak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Kielce
    Zamontowałem normalną termo, na srebrze.
    I dalej brak obrazu ;/ i diody nie zapalają się tylko ta środkowa ;/

    O co chodzi z tym jasper'em ?
    I ten reballing to jakie koszta?
     
Wczytywanie...

Poleć forum