1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 > OK > Sieć > X > Internet

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pawel1503, Grudzień 29, 2010.

  1. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    Cześć mam taki problem, już mnie szlag trafia bo od kilku dni nie mogę podłączyć się o LIVE(robię to po raz pierwszy) Mam internet z miejscowej kafejki, nie posiadam żadnego routera po prostu kabel zwisa mi z sufitu i podpinam go pod kompa i jest internet. Odpiąłem od kompa kabel ethernet i podłączyłem do X'a wszedłem na konfigurację sieci powpisywałem IP takie jakie miałem na kąpie i wziąłem, żeby sprawdził. Cały podniecony czekałem z niecierpliwością na Live, a tu... za przeproszenie Ku*wa nic! mam jakiś błąd, gdy sprawdzanie jest przy Sieć>Internet, pierwsze ładowanie idzie bez problemu. Zadzwoniłem do kolegi, który podłączył X'a do neta kilka dni wcześniej, ale on powiedział, że ma Router, więc postanowiłem sobie odpuścić i następnego dnia poszedłem po Router. Kolega, który jest informatykiem skonfigurował mi wszystko fajnie, więc ja cały happy podłączam wszystko jak trzeba przez router do X'a, robię automatyczne konfigurowanie i... to samo co wtedy! Wie ktoś co źle robię?? Bardziej mi zależy na tym, żeby grać bez router, ale jak się nie da to się poświęcę i będę grał z routerem ;D Błagam pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Joey

    Joey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zawsze możesz spróbować udostepnić internet przez PC. tzn kabel ethernet masz normalnie podłączony do PC i masz internet na kompie.
    A do drugiego wejscia ethernet w PC wkładasz crossowany kabel ethernet , druga końcówka do xboxa. Ustawiasz udostepnianie i masz internet na konsoli.
    Problem w tym że będziesz go miał tylko przy włączonym kompie.
    Udostępnianie gdzies było opisywane na forum , użyj szukajki.
    Co do routera , być może blokuje xboxa ? Jak masz kolege informatyka to niech popatrzy w ustawienia routera ;)
    Pozdrawiam
     
  4. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    jest taki problem, że mam tylko jedno wejście na kabel ethernet w PC
     
  5. Joey

    Joey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm, to kurka szkoda.
    Sam miałem jedno wejscię to dokupiłem kartę sieciową i udostępniałem.
    Ale skoro już kupiłeś router nie waerto wydawać kolejnych pieniędzy.
    Trzeba to skonfigurować przez ten router.
    Mówisz, że internet na PC przez router masz tak ?
    Spróbój wyłączyć router z prądu, odczekać chwilę i później jeszcze raz dać w xboxie automatyczną konfigurację.
    Jeśli nie pomoże to napisz jaki błąd się wyświetla
     
  6. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    Nie kupiłem router, pożyczyłem od kumpla z pracy ;] Czyli proponujesz zakupić kartę sieciową z dwoma wejściami?
     
  7. Joey

    Joey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ahaa nie kupiłeś.
    Czekaj czekaj, masz starą wersję xboxa tak ?
    Jeszcze bez wbudowanego Wifi?

    Tak jak mówie jeśli zdecydowałbyś się na udostępniane przez PC to będziesz miał internet na Xboxie tylko przy WŁĄCZONYM pc, jak wyłączysz nie będzie internetu.
    Musisz także przemyśleć czy w przeszłości nie będziesz miał potrzeby np.udostępnienia internetu przez WiFi np. dla laptopa. Router jest dość uniwersalny i to jest jego dużym plusem.
    Internet masz niezalżnie od PC na xboxie i to także jest dobre.
     
  8. pawel1503

    pawel1503 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 18, 2010
    Posty:
    328
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jakuszowice
    Ok wielkie dzięki
     
  9. Doczu

    Doczu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pinecity
    Mo9że też być też tak że Twój dostawca internetu rozpoznaje użytkowników po MAC adresie i dlatego na kompie net działa a na konsoli nie, ponieważ konsola ma inny MAC adres.
    Można zrobić myk by był net na konsoli, ale wówczas nie będzie go na kompie, dlatego najprościej będzie zainwestować w router.
    Jesli byś się zdecydowała na taki myk, to najpierw z konsoli musisz zczytac MAC adress karty sieciowej z konsoli, a następnie skontaktować się ze swoim operatorem by Ci zmienił przydział MACa i podajesz mu MAC z konsoli.
    Następnie na kompie przy pomocy programu SMAC zmieniasz MAC adress karty sieciowej kompa na ten z konsoli i bedzie śmigać, ale albo na kompie, albo na konsoli. Na dwóch na raz nie pójdzie.
    Dlatego przychylam się do opinii kolegi wyżej byś zainwestował w router. Wówczas przed telefonem do swojego operatora internetu zczytujesz MAC adres z routera i ten podajesz adminowi. A potem to już pozostaje Ci podłączyć kompa i konsolę do routera i cieszyć się internetem na obu urządzeniach. Możesz też zakupić kartę bezprzewodowa do kompa i adapter WiFi do konsoli (jesli nie masz WiFi wbudowanego) i wówczas cała komunikacja odbywa się po WiFi.
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    sprawdź tutaj:

    Can't Connect to Xbox LIVE Wizard

    i podążaj za białym królikiem....
     
Wczytywanie...

Poleć forum