1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 pal a ntsc

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez VoXioR, Styczeń 24, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. VoXioR

    VoXioR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Witam, mam możliwość dostania konsoli z Anglii i w tym problem że on ntsc
    Więc co za różnica między ntsc a pal
    Czy gry REGION FREE będą działać po przeróbce normalnie czy jak?
    Chciał bym wszystko wiedzieć czym się różni :)
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Przecież w Anglii jest Pal ;)

    Region free działają zawsze
     
  4. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Dokładnie w Anglii jest PAL. Teoretycznie powinny działać. Jeżeli jest to konsola ze USA to jest inne napięcie zasilania 110V.
     
  5. TheSonyMix

    TheSonyMix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hove (UK)
    Posiadam konsole Angielską, więc się nie martw. Jest PAL.
     
  6. VoXioR

    VoXioR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    sorka pomyliłem się ona będzie z ameryki więc jak to będzie? i dlaczego napięcie 110V to dobrze czy źle?
     
  7. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    W USA jest inne napięcie w gniazdkach. Będziesz potrzebował autotransformatora 110/220 V.
     
  8. VoXioR

    VoXioR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    a jeżeli to jasper? z 2009 roku konsola?
     
  9. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
  10. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    To nie ma znaczenia, po prostu amerykański zasilacz od x-a nie jest przystosowany do polskich gniazdek, będziesz musiał po prostu kupić nowy zasilacz.
    A co do PAL i NTSC, no to nie kupisz sobie po prostu gry w sklepie tylko będziesz musiał szukać po necie kto sprzedaje gry NTSC bo gry w Polsce sprzedawane są po PAL.

    @Edit
    Ahhh Dlugin 2 mnie wyprzedził ;P
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ewentualnie które Pal są też Region Free
     
  12. VoXioR

    VoXioR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    konsole raczej przerobie i region free będę kupował
    pytanie jaki jest zasilacz do jaspera? 175w? bo chyba bym kupił zasilacz nowy niż tą przetwornice
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to tez albo transformator albo zasilacz nowy kupic. Osobiscie polecam kupic zasilacz 203, 175 lub 150w, do jaspera to obojetne. wyjdzie cie to jakies 50zl
     
  14. VoXioR

    VoXioR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    ok thx za info, można normalnie przerobić ?
     
  15. djezzer93

    djezzer93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    Bez problemu. Kosztuje to w granicach 50-100 zł.
    Choć muszę ci powiedzieć, że miałem przerobiona konsolę i ją nie dawno "odprzerobiłem" czyli wróciłem do oryginalnego firmware, i jestem bardzo zadowolony, mam XBL mogę grac sobie bez obawy na necie ;D no ale ty jesteś w takiej sytuacji, że NTSC to, że tak to ujmę nie masz wyjścia chyba, że będziesz bawił się szukaniem gier NTSC albo jak Pablo napisał region free ale mi by się nie chciało ;P
     
  16. VoXioR

    VoXioR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    ok dzięki wszystkim, temat zamykamy
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum