1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 piksele na ekranie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ziele33, Lipiec 23, 2011.

  1. ziele33

    ziele33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Jestem posiadaczem XBOXA 360. I mam taki problem po podłączeniu kablem hdmi-dvi do monitora pokazuja mi sie piksele na monitorze cała gama. Monitor jest napewno dobry bo kompa do niego podłanczam pod gniazdo dvi i wszystko ładnie śmiga. Kabel hdmi-dvi też sprawdzałem i tez jest w porządku. Podejrzewam że to problem z konsolą. A co ciekawsze podłączyłem konsole u kolegi pod telewizor kablem HDMI-HDMI i wszystko ładnie śmiga?!? To tym bardziej mnie zaciekawiło. Prosze o pomoc. Dołanczam linka ze zdjęciami zapikselowanego ekranu.
    Hotfile.com: 1-CLICK Dateihoster: xbox piksele.rar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Saskey

    Saskey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zmień rozdzielczość??

    i nie wrzucaj an hotfile tylko imageshack.us
    chyba tylko debil ściągnie, aby zobaczyć twoje zdjęcia.
     
  4. ziele33

    ziele33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zmień rozdzielczość w ustawieniach na optymalną dla monitora. Powinno być ok. Możesz też przetestować inny kabel HDMI jeśli problem będzie nadal występował.
     
  6. Saskey

    Saskey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2011
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli masz monitor T200HD czy tam T220HD (mam taki sam) daj 720p i podłącz HDMI-HDMI .
     
  7. ziele33

    ziele33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozdzielczosc mam taką jaką maksymalnie wyciąga monitor czyli 1680x1050 I ciągle problem jest :/
     
  8. RasQba

    RasQba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    OK, miałem to samo, wiec posluchaj mnie uwaznie:
    TO WINA KABLA. koniec kropka.
     
  9. ziele33

    ziele33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nawet jeżeli tym samym kablem podłączyłem laptopa pod monitor (do laptopa wejscie hdmi do monitora dvi) i wszystko było dobrze.
     
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Więc to nie wina kabla a może tak port w monitorze uszkodzony jest, sprawdzałeś monitor ?
     
  11. ziele33

    ziele33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak w przypadku tak jak opisałem wyżej ze laptopa podłączyłem do monitora kalblem hdmi-dvi. Jak tez na codzien do tego monitora mam podłączonego stacjonarnego kopma kablem dvi-dvi i w obu przypadkach wszytko działa dobrze zarówno monitor jak i ten kabel któruym podłaczam konsole. Żeby nie fakt ze jak podłanczam konsole pod telewizor kablem hdmi hdmi to bym obstawiał ze to z konsola coś nie tak. Dziwna sprawa. Może ktos ma jakis inny pomysł.
     
  12. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Miałem nadzieję że używasz innego portu w monitorze niektóre mają kilka ale skoro ten sam to nie monitor, a może jednak on u mnie TV na czarnym tle z xboxa wyświetla poziome pasy na innych tv nie ma tego na tych samych kablach itp a z odtwarzacza kompa itp nie ma tych pasów więc mam to samo tylko że u ciebie to drastycznie widać, nie wiem może coś w ustawieniach monitora się pobaw.
     
  13. ziele33

    ziele33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wcześniej miałem wszystko tak samo poustawiane i wszystko chodziło super. I pewnego popołudnia podłanczam i z niewiadomej przyczyny nagle piksele. Pobawie sie jeszcze w ustawieniach ale jak wcześniej było dobrze to ciezko bedzie. W poniedziałek zadzwonie do M$ zobaczymy co powie dział techniczny.
     
  14. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Jak znajdziesz powód to daj znać może u mnie też zadziała ja też poszukam jeszcze.
     
  15. ziele33

    ziele33 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednak wymiana kabla pomogła. Tak Czy inaczej dzięki za pomoc. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum