1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 po aktualizacji nie czyta płyt -nie przerabiany

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Meo_PL, Wrzesień 10, 2011.

  1. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    Witam posiadam 2,5 letnia konsolę XBOX 360 arcade + dysk 120GB . Ostatni brak czasu zmusił mnie do odstawienia konsoli na okres 5 miesięcy . Nie cały msc temu włączyłem konsolę i poprosiła o aktualizację zrobiłem ją . Po aktualizacji zaczęły się problemy . Nie czyta żadnych płyt gier czy też filmów . Komunikat jest po włożeniu płyty wczytywanie i po chwili otwórz naped po mieli z 2-3 sekundy . Dałem konsole do serwisu u mnie w mieście . Stwierdzono że padła jakaś tam płytka i nie kręci laserem . Wymieniono mi na nowy napęd koszt 160zł . Konsola działała 2 dni . Dzisiaj odpalam konsolę i myslę może na facebooka sobie wejdę przez konsolę i ok daje face prosi o aktualizacje daje aktualizaje wszystko niby przechodzi cacy wchodzi mi do głownego menu i oczom nie wierzę znów nie wykrywa napędu to już drugi raz po updacie jakiejkolwiek rzeczy w xboxie? macie jakieś pomysły co to może być Konsola nie przerabiana jak mówiłem . Proszę bardzo o pomoc ... Dziękuję
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Hmm. Trzeba to zobaczyc. No aktualizacja jako tako nie moze uwalic napedu. Bardziej podejrzewam ze laser wyjechal za daleko.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    Dziękuję :)

    może jeszcze jakieś sugestie bo już powoli myślę nad kupnem nowej konsoli .
     
  5. fredek2020

    fredek2020 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    U mnie tez ten sam problem po aktualizacji gry dead island konsola przestala czytac jakąkolwiek płyte mryga na zielono ikona power na konsoli.Prawdopodobnie firmware napędu jest wyczyszczony,Jedyny problem to niewiem jak cofnąć tą aktualizacje i ktorą wybrac z tych poprzednich.Moze ktoś pomoże:confused:
     
  6. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    dokladnie wave 13 i dash 13xx przerobic musisz od nowa
     
  7. fredek2020

    fredek2020 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czyli konsola do wyslania bo nie bawilem sie nigdy w takie rzeczy i 200 zl psu w d....
     
  8. fredek2020

    fredek2020 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jak mam lt 1.1 to sam dash wystarczy i jak go wgrać
     
  9. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    ja mam nie przerobioną i albo z serwisu się nie znają albo nie wiem bo miałem na nowy napęd wymieniony . Nie dam następne 160zł za naprawę . Najbardziej mnie dziwi dlaczego tak się dzieje . Człowiek gra legalnie nie przerabia i wałek mu ms robi bo przez to człowiek traci kasę i nerwy ....Może coś Panu serwisantowi doradzić bo nie bardzo wiedział jak zareagować na problem? jak to ujął muszę przeczytać parę rzeczy
     
  10. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Napęd Ci stary oddali?
     
  11. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    nowy mam podobo zrszta gwarancje mam wystawiona na niego
     
  12. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    co do napedu to nie oddali starego bo podobo cały siadł
     
  13. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Aha czyli Cię porobili na 160zł:D Laser za daleko się wysunął, Przesunęli i zaczęło czytać a skasowali jak za wymianę napędu. Czy siadł cały czy nie to Twoja własność i powinni Ci go oddać a nie robić w chu... gwarancji na ile dali? paragon też masz?
     
  14. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    wiesz gwarancja na rok czasu fakturę dostałem z wyszczególnieniem wymiana napędu co trochę dziwne bo powinien chyba być na dokumencie wyszczególniony sam napęd ...rozmawiałem dzisiaj z ym Panem i mu powiedziałem że nie popuszczę póki to działać nie będzie w poniedziałek konsola idzie na serwis
     
  15. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Hmmm... ciekawe skąd mają napędy że dają rok gwarancji. Fakturę wystawić to niema problemu bo wpisali Ci na niej usługę a nie wymieniony element i usługę. Moim zdaniem jeśli nie oddali napędu to może go nie wymienili skoro tak szybko znów pokazała się ta sama usterka.
     
  16. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    tylko jak to się stało że po aktualizacji czegoś takiego jak facebook przestaje działać napęd ? zwykła zmiana firmware spowodowała taka mała aktualizacja?? i jak się mógł ten laser przesunąć bo nie umiem tego pojąć za bardzo
     
  17. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    problem nie został rozwiązany serwisant na razie nie wie co z tym zrobić wgrywał sofy flashował napęd nie rusza...macie może jakiś pomysł??
     
  18. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    zmienić serwis
     
  19. Meo_PL

    Meo_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rybnik
    nie mam zamiaru dać kolejne 150zł bo zaraz nowa konsole mogę zakupić za koszty napraw . Może macie jakiś pomysł?? co to może być jeszcze
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Laser, elektonika, wozek pojechal poza obszar dcd. Co mamy tu zgadywac.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  21. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam małą sugestię, nie mam pewności, ale zawsze jakiś trop. Przy ostatnich aktualizacjach dashboardów był problem przy spoofowanych napędach. Jeżeli wymienili ci napęd na model innej firmy niż miałeś oryginalnie to jest to tzw. spoof. Być może któraś aktualizacja na to zareagowała i zablokowała ci konsolę/napęd. Nie interesowałem się zbytnio spoofowaniem, więc nie daję sobie ręki uciąć. Jest kilka spraw do sprawdzenia - czy ten problem występuje na phatach, czy na pewno wgrali ci OFW, a nie jakieś LT (które oryginały czyta normalnie) itp. Wspomnij o tym serwisantowi, niech się zorientuje w temacie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum