1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 po przeróbce nie działają (łączą się) pady

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez beren_erhamion, Styczeń 15, 2015.

  1. beren_erhamion

    beren_erhamion Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Witam serdecznie.

    mam poblem a mianowicie. Po przeróbce mojego Xboxa 360 Elite do (RGH) konsola nie może połączyć się z padami. Na 20-30 prób zaskoczy raz. Próbowałem na 3 padach, bez skutku, to samo. Przed wysłaniem do przeróbki wszystko działało. Dodam, gdy konsola przyszła nie zauwazyłem żadnych uszkodzeń mechanicznych.

    Proszę o o pomoc doświadczonych graczy i nie tylko. Co może być tego powodem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdź numer seryjny konsoli z obudową i zapytaj przerabiającego czy edytował cokolwiek w nand, ew zmień moduł RF i zrób test.
     
  4. beren_erhamion

    beren_erhamion Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nr seryjny mogę sprawdzić, natomiast jeśli chodzi o moduł i test niestety nie mam pojęcia jak to wykonać. Zawsze oddawałem do zaufanego znajomego lub serwisu (jak teraz) i niestety jestem całkowicie zielony w tym temacie. W serwisie zgłasza się gościu który jest od odbierania zamówień i wysyłania. Jak zadaje pytanie mówi że musi się zapytać serwisantów.
     
  5. Kyubi

    Kyubi Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Poznań
    A może źle podłączyli coś przy przednim panelu xbox-a na którym przyciska się przycisk do konfiguracji pada?
     
  6. beren_erhamion

    beren_erhamion Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wygląda na to, że padł moduł radiowy, przynajmniej tak w serwisie powiedzieli. Po wymianie wszystko hula. Chyba kurier dał d...py, albo gdzieś ta konsola rzucali. Mam nadzieję, że dojdzie do mnie w jednym kawałku...całym. Bardzo wszystkim dziękuje za pomoc
     
  7. beren_erhamion

    beren_erhamion Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No i zdarzyło się coś ciekawego. Konsola przyszła na serwis a tam wszystko działa, HA!. Włączyli moje dwa pady co im również przesłałem, wszystko działa, podobnie z ich padami. Teraz to już kompletnie nie rozumiem. Czy istnieje możliwość, że może to byc spowodowane wersją zasilacza lub spadkami napięcia? Mam zasilacz "output 150W". Gościu w serwisie powiedział, że jeszcze nie widział takiego słabego zasilacza i że być może to jest powód, że pady u mnie w domu się nie łączą. Mam konsole od 2009 i nic nigdy sie nie działo, dopóki jej nie dałem do przeróbki....
     
  8. dreamgsm

    dreamgsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2010
    Posty:
    101
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Gdzie ty żeś to posłał, do rzeźnika czy do serwisu konsol?????????
    Jak koleś nie widział na oczy standardowego zasilacza od Jaspera to się nie dziwię że konsola nie działała po jego dotknięciu...
    Jak dla mnie to coś spier... teraz to naprawił i powiedział że samo zaczęło działać...
    Co za koleś bez kitu...
     
Wczytywanie...

Poleć forum