1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 podlączenie do internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sixaa395, Kwiecień 29, 2012.

  1. sixaa395

    sixaa395 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przebywam za granicą i mieszkam na farmie ostatnio założyli nam internet wifi. Laptop ktory ma wbudowaną kartę wifi wykrywa sieć ale bardzo slabo, więc zakupiłem adapter na usb i laptop lapie teraz bardzo dobry zasięg. Xbox natomiast nie może połączyć sie z siecią bo za słaby zasięg (konsola ma wbudowane wifi), czy jest możliwość podłączenia jakoś konsoli z laptopem za pomocą wifi aby internet dzialal na laptopie i konsoli?? Czy może kupić adapter do konsoli na usb ale czy to poprawi zasięg?? Jeśli to nic nie da to czy są jakieś routery żeby łapały sygnał internetu przez wifi bez podłanczania go do anteny z siecią i anteną odbierajacą sygnał??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Możesz kablem internetowym połączyc laptopa i xboxa i ciągnąć internet z laptopa, sam tak mam i nie ma problemów z polączeniem
     
  4. sixaa395

    sixaa395 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale to musi być kabel croosowy czy zwykły też może być??
     
  5. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  6. sixaa395

    sixaa395 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a w ustawieniach coś trzeba po ustawiać na komputerze i xboxie??
     
  7. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    xbox na automatyczne ustawienia, na komupterze w ustawieniach sieci zaznacz: zezwalaj na połączenie innym użytkownikom przez ten komputer czy cos takiego
     
  8. sixaa395

    sixaa395 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podłączyłem tak jak napisałeś zaznaczyłem zezwalaj na połączenie innym użytkownikom przez ten komputer i połączenia nie ma gdzieś czytałem że to musi być kabel crosowy że zwykły tak nie dziala wiec nie wiem
     
  9. sixaa395

    sixaa395 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ma ktoś jeszcze jakiś pomysł
     
  10. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Jeśli na tym kablu co ty masz nie działa to podłącz przez crossowany.
     
Wczytywanie...

Poleć forum