1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 połączenie ethernet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zielony9619, Wrzesień 28, 2014.

  1. Zielony9619

    Zielony9619 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konskie
    Siema, mam problem z połączeniem xboxa poprzez kabel ethernet, po podłaczeniu kabla do konsoli i modemu axesstel 610v, w konsoli wywala bład - podłącz kabel ethernet. Pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czy kabel ethernetowy wpinasz do routera w port LAN ?
     
  4. Zielony9619

    Zielony9619 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konskie
    Modem ma oznaczenia jedynie 1,2,3,4. Podlaczam pod 1.
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Kabel sieciowy podlaczasz do WAN'u, a kabel ethernetowy pod LAN, musisz sie zorientowac ktory to LAN u ciebie :p
     
  6. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    To spróbuj pod inny. Kabel na pewno sprawny?
     
  7. Zielony9619

    Zielony9619 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konskie
    Kabel jest sprawny w 100 %, dzis zrobilem tak, podlaczylem komputer pod siec wifi, od karty sieciowej ethernet komputera dalem kabel do xboxa, niestety w komputerze, nie wyszukuje podlaczonego kabla, jak go podlacze do modemu to jest. Czy aby tak zrobic musze miec kabel "krosowany" ?
     
  8. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie, kabel krosowany jest używany przy łączeniu bezpośrednio dwóch komputerów gdyż zamienione są w nim żyły odpowiadające za przesył. Do połączenia xboxa z routerem wystarczy zwykły prosty. Spróbuj połączyć komputer z routerem za pomocą tego kabla i sprawdź czy wykrywa.
     
  9. COPROB0

    COPROB0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2013
    Posty:
    55
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oslo, Norway, Norway

    Możesz spróbować ten sposób Łączenie z usługą Xbox Live za pomocą komputera z systemem Windows | Podłączanie konsoli Xbox 360 do komputera z systemem Windows
     
  10. Zielony9619

    Zielony9619 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konskie
    Polaczenie komputera z routerem chodzi bezproblemowo. Sprawdze ten artykul i dam znac
     
  11. Zielony9619

    Zielony9619 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konskie
    Dalej to samo, nie wyszukuje podlaczonego kabla ethernet ... Jakies pomysły ?
     
  12. Dawidovy

    Dawidovy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2014
    Posty:
    156
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Uszkodzony ethernet w konsoli, tylko to mi na myśl przychodzi. Po podłączeniu kabla do routera xbox od razu powinien mieć internet.
     
  13. Zielony9619

    Zielony9619 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2014
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Konskie
    Konsole kupiłem od kolegi tydzien temu, u niego mial polaczenie z livebox bez problemu ... Najwyzszy czas pomyslec o karcie WiFi
     
  14. MegatonPL

    MegatonPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2013
    Posty:
    171
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Sorry za offtop, ale mam taki sam problem jak kolega. U gościa od którego zakupiłem konsole, połączenie po kablu było normalnie widoczne, a gdy Ja u Siebie podłączam, kabel w różne spobosy, tak jak kolega testował co nie mam nic... Jakieś pomysły oprócz zakupowania karty WiFi pod Xa?
     
  15. gzkoras91

    gzkoras91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    mam problem z internetem... wczesniej mialem z vectry 10 mb modem + router i do routera podpiety xbox kablem i wszystko chodzilo okej :) mimo ze mialem zajebisty slaby sygnal to wifi chodzilo i mozna bylo sie podlaczyc np przeztelefon i komp.W tym momencie natomiast zwiekszylem neta do 50 mb i jest problem... dostalem bezprzewodowy modem(cisco EPC3928) i bezposrednio do niego podpialem xboxa i router poszedl do pudełka .. zasieg mam dalej slaby ale to nie o to sie rozchodzi ... po prostu gdy podepne sie do sieci na kompie czy laptopie w jednym czasie i chce zagrac na xbox live to za kazdym razem musze resetowac modem bo albo mi pokazuje zle adresy na xboxie i sie nie laczy albo sie laczy ale po chwili mi na lapku pokazuje brak polaczenia lub ogranioczny i znowu tylko reset modemu pomaga... dodatkowo ciezko jest sie polaczyc z wifi przez telefon bo pisze ciagle pobeiraniu adresu ip... nie wiem co zrobic zeby chodzilo tak jak wczesniej?
     
Wczytywanie...

Poleć forum