1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - Pomoc w naprawie napędu? Kto by się podjął?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DSLMarvel, Lipiec 19, 2010.

  1. DSLMarvel

    DSLMarvel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam taki problem. Otóż posiadam ww. konsolę, w której padł napęd( kompletnie na nic nie reaguje, mialem rozkręcone, okazało się ,że padł scalak odpowiadajacy za napiecie). Przelutowałem część z innego napędu, niestety. Napęd nadal nie działa. Dodam ,że inne napędy działają z konsolą bez problemu.
    Ale teraz do rzeczy. Czy ktoś mógłby pomóc mi odzyskać klucz z tego napędu? Bo bez tego nie ma mowy o graniu... może przelutowanie chipsetu który go przechowuje by starczyło,albo odczyt jakiś programatorem z tej pamięci... cokolwiek. Jeśli ktoś posiada narzędzia do takich rzeczy, bądź wie jak inaczej odczytać klucz i podjąłby sie tego byłbym przeogromnie wdzięczny.
    Czekam na odpowiedzi.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie postawisz napędu do życia to nie odczytasz klucza
     
  4. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przepraszam że się podpinam, ale mam pytanie
    jeżeli mam plik dummy.bin ze swojego napędu to to jest właśnie ten klucz? czy mając ten plik mogę być spokojny, bo w razie padu napędu mogę użyć innego?
     
  5. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Tak w pliku dummy.bin są zapisane wszystkie informacje o kluczu, także z niego można zrobić pozostałe pliki key.bin inquiry.bin Identify.bin. Zapisz sobie gdzieś kopie i możesz spać spokojnie.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    podstawowe pytanie - jaki naped i jak doszlo do uszkodzenia
     
  7. DSLMarvel

    DSLMarvel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd Benq. Jak doszło do usterki? Sam nie wiem. Jednego dnia było wszystko ok. Włączam konsole na drugi dzień i napęd już nie reagował na nic... Rozkręciłem napęd żeby wyjąć płyte i zauważyłem ,że scalak poszedł... Wymieniony ale nadal ani drgnie. Dodam ,że jedna z pamięci strasznie się grzeje i podejrzewam ,że ona poszła... A możliwy jest odczyt klucza z płyty głównej? Konsola Arcade z 2008r.
     
  8. dzieciorób

    dzieciorób Banned

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z tego co czytałem to nie jest możliwy (znaczy możliwy pewnie jest ale nikt do tego nie doszedł bo i po co skoro znaleźli metodę z napędem)
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    możliwy jest odczyt, ale potrzebujesz mieć starego dasha <= 7371. Oczywiście cofnięcie DASHa nie jest możliwe.
     
  10. AaPrOLANDAA

    AaPrOLANDAA Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    gdynia
    można jeszcze jtagiem ale nie warto kupować tylko dla tego
    ps jtagiem mozna nawet tego owego klucza zmienić ponoć
     
Wczytywanie...

Poleć forum