1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 Poważny problem z regionem, "Kod regionu gry nie pasuje..."

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez radd91, Lipiec 19, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. radd91

    radd91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witajcie!

    Może na wstępnie:
    posiadam konsolę XBOX 360 Slim, nieprzerabianą, kupioną w Polsce, mieszkam także w Polsce.

    Zaczęło się od tego, że chciałem zagrać w GTA: San Andreas na xKlocku (zbliża się część V, fajnie sobie przypomnieć stare dzieje a przy okazji zobaczyć różnice między wersją PC a konsolową).

    Pierwsze schody, otóż w sklepie polskim tej gry nie znalazłem, jednak wujek google odnalazł w angielsko-języcznej wersji sklepu. Wybieram zakup i..."ta gra nie jest dla Twojego regionu".
    (Swoją drogą jak w ogóle w <podobno> cywilizowanym świece mogą istnieć takie podziały?!).
    Ale znalazłem rozwiązanie, i nieświadomy kolejnych problemów, zmieniłem mój region - zamieszkałem gdzieś w Alabamie :wink: i udało się pobrać grę!

    I teraz chcę ją odpalić i pojawia się komunikat:

    KOD REGIONU GRY NIE PASUJE DO KODU REGIONU KONSOLI.
    Włóż grę o prawidłowym kodzie regionu.

    Spadłem z krzesła, nie wiem co dalej?! Jakieś pogłoski na forum znalazłem o możliwości pozbycia się problemu przez przerobienie konsoli - ale zdaje się nie ukończone. Jednak zupełnie się na tym nie znam, co nie znaczy, że nie mógł bym zacząć się znać :joyous:
    Jednak muszę się upewnić, czy Ktoś z Was miał podobny problem, dało się go jakoś rozwiązać?

    Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pewnie pobrałeś z regionu USA, a tam jest NTSC. Ja pobierałem z konta szwajcarskiego, a w Europie jest PAL i u mnie działało.

    Wysłane z mojej Xperii Miro za pomocą Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  4. radd91

    radd91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dzięki za odpowiedź!

    Zgadza się, wybrałem region USA, bo myślałem, że skoro tylko tam i w Azji są inne regiony to gra jest dostępna tylko dla nich. W takim razie wychodzi na to, że jest jeszcze gorzej! Bo jak rozumiem, w Niemczech i w Polsce mamy ten sam region (PAL). A jednak dla naszego sklepu nie ma tej wersji GTA.

    No dobrze, powiedzmy, że poświęciłbym się i jeszcze raz, zakupił punkty, zmienił region na niemiecki i gra by zadziałała - bez potrzeby przerabiania tak? To w jakim będzie języku? Czy będzie po angielsku? Chodzi mi o grę i język w menu konsoli (czy będę mógł je zmienić gdyby były po niemiecku?).

    Tak przy okazji, jeśli dobrze zrozumiałem kilka informacji jakie znalazłem:
    -mógłbym także przerobić konsolę na RGH, i wtedy jest możliwość zmiany regionu konsoli?
     
  5. bankajos

    bankajos Banned

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2012
    Posty:
    205
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nie zmiany. Poprostu będzie obsługiwac Pal jak i Ntsc(ocztwiscie RF tez).
     
    1 osoba to lubi.
  6. radd91

    radd91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziękuję za kolejną pomoc.

    Na razie jednak nie przerabiam, bo chcę ostatecznie wyjaśnić kwestię patentu z Niemieckim regionem. Czy to na pewno zadziała? I czy gra ściągnie się po niemiecku? (Jeśli tak, to czy będzie możliwość zmiany na angielski język?)
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gra będzie po angielsku. Ja pobierałem ze szwajcarskiego konta i gra działała bez problemu.
     
    1 osoba to lubi.
  8. radd91

    radd91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2013
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Udało się!

    Pobrałem z niemieckiego regionu i działa jak należy, chociaż mam małe zastrzeżenia do obrazu, bo nie wypełnia całego telewizora, zdaje się, że to format 4:3 (są dwa wąskie paski po bokach). Ale domyślam się, że po prostu starych gier nie da się inaczej wyświetlać a i tak przyjemność z gry jest! :wink:

    Dziękuję jeszcze raz wszystkim za pomoc i chyba temat do zamknięcia.
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Zmień rozdziałke na 480 i będzie pełny ekran:)

    Zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum