1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Premium-Falcon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez redions, Styczeń 18, 2012.

  1. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam ! . Mam xboxa 360 Premium . I stad moje pytanie . Konsolka jest z 2010 roku zasilacz pobiera 175V a naped to Lite-On . Czy jest to faktycznie falcon ? . Jesli tak czy mam sie martwic o przegzewanie i bledy RROD jak i E74 ? . Z gory dziekuje za pomoc .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Ja mam Falcon i nie mam żadnych problemów;-) nie ma co się martwić

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Rozumiem . Czyli moge grac bez obaw ? . Alee zostalo jeszcze jedno pytanie ;) . Poczkam az sie ktos jeszcze wypowie
     
  5. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bo czytalem na wlasnie tym oto forum ze po daciee 2008 ktoregos tam miesiaca mamy na 99% Jaspera . Ja mam 2010 rok konsolki . ale zasilacz jest 175W . Wiec nie rozumiem . Prosze o wypowiedz kogos kto sie naprawde zna
     
  6. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Gdzie kupiłeś konsole? używana/nowa ?
     
  7. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Jest to zapewne falcom bo zasilacz 175w w jasperach 150w a z 2010 napewno dlatego że od tego co kupiłeś wysłał ją do microsoftu z powodu rrod lub e74 a oni dali mu nową z rokiem 2010

    A oni wymieniają na taką samą jaką oddaliście do serwisu jak falcom to falcom
     
  8. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Albo jest to jasper któremu spalił się zasilacz i ktos wymienił zasilacz na ten z falcona
     
  9. skrobi2

    skrobi2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możesz śmiało grac Ja również mam falcona i grając nawet się nie martwię o Roda ;)
     
  10. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Czyli bez obaw ? ;) . Troche mi ulzylo . Konsola stoi w idealnym miejscu nic kolo niej nie maa . Wiec mysle ze powinno byc git . Dzieki za pomoc .
     
  11. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsolka uzywana . Zostala przywieziona z Wielkiej Brytani . 7 msc lezala bez uzytecznie
     
  12. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aczkolwiek falcony nie są tak dobrze chłodzone jak jaspery lub slimy co zwiększa szanse na rroda
     
  13. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja wszystko rozumiem . Ale konsola nie jest ani taka stara ani mocno uzywana bo skoro lezala 7 msc . Dotykam jej po 3-4 godz grania lekko ciepla alee zadnych scin nic . Smiga jak naalezy .
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    udowodnij to. co w chlodzeniu ma lepsze jasper. nie twierdze ze falcon w polowie dobry jak jasper,.chodzi tylko o.chlodzenie mi. brednie i jeszcze raz brednie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  15. tomo89pl

    tomo89pl Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    [​IMG]
    Prosty sposób na sprawdzenie. Informajcę tą znajdziesz zaraz nad wyjściem HDMI.
    [​IMG]
    Wejście na zasilacz Jasper'a, jest ono tak zrobione, że zawsze przyjmie zasilacz o mocy większej nigdy o mniejsze.
     
  16. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Teraz juz wiem . A co do tego chlodzenia to juz sam nie wiem co myslec . Czy moge grac spokojnie po kilka godzin ? . Co pomoze w chlodzeniu ? . Jest czym sie martwic ?
     
  17. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Nie martw się. Sprawdź czy po kilku godzinach grania xbox się przegrzewa. Jeśli nie to graj spokojnie;-) możesz go raz na jakiś czas wyczyścić jeśli chcesz. żadne podstawki chłodzące itp prawie nic nie dadzą:p

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  18. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hah . Spoko ;) . Noo tak zrobie . Z tymi podkladkami wlasnie czytlem ze to SHIT . A po czym najlepiej poznac kiedy sie przegzewa ?
     
  19. skywing

    skywing Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra pasta pod radiatory, konsola w pozycji leżącej i dużo miejsca koło niej, nic więcej nie potrzeba. Jak potrafi się dbać o konsole to i xenon jaspera przeżyje. grac można i 24 h non stop, konsola dostaje po "tyłku" gdy jest jest włączana wyłączana (nagrzewa się i chłodzi). Po każdej rozgrywce na konsoli zanim się ją wyłączy wystarczy odczekać chwilkę aby temperatura trochę spadła i dopiero wyłączyć, żaden rrod jej nie dopadnie. Sam użytkowałem przez parę lat xenona i nigdy mnie nie zawiódł(sprzedałem ze względu na dostępność ixtreme na hitachi).
     
  20. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsolka lezy,ma bardzo duzo miejsca kolo siebiee . A ta pastee to do jakiegos serwisu albo cos ? . Dzieki bardzo mi pomogles !
     
  21. wib3k

    wib3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grodzisk Wielkopolski
    a sam nie dasz rady wymienić pasty?to nic skomplikowanego..
     
Wczytywanie...

Poleć forum