1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 problem z DLNA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez apes1, Lipiec 3, 2011.

  1. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam!

    Od jakiegoś czasu już posiadam Xboxa i ostatnio postanowiłem sobie kupić Media Server :) No i zaczęły się schody... na serwerze udostępniłem katalog z zdjęciami, muzyką i filmami. Xbox widzi serwer mogę biegać po katalogach, natomiast nie widzi ich zawartości...

    Zainstalowałem na telefonie program do DLNA i wszystko działa bez problemu.

    Spotkał się ktoś z podobnym problemem? Zastawiam się czy nie zrobić format konsoli do stanu pierwotnego, tylko czy to coś pomoże?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W bibliotece filmow widzi filmy czy doslownie nic np zero katalogow ?
    Ten media server to jaki jest ?
     
  4. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Widzi katalogi ale puste, żadnych plików, a są to avi, mp3 i jpg. Jest to Edimax NS-2502 (Obsługa protokołu UPnP/DLNA, serwera multimediów). Tak jak pisałem wyżej po DLNA na telefonie wszystko śmiga.
     
  5. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie dodałem wyżej. Konsola nie przerabiana.
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Konsola w sumie na bieżąco aktualizuje katalogi
    Jaka masz wersje firmware serwera ?
    Tutaj ewidentnie jest cos nie tak z ustawieniami a dokladnie z uprawnieniami katalogow, na moim xboxie bez problemu dziala media server z routera tp-link 1043nd
    Jaki masz zastosowany system plikow na dysku ?
    Spróbuj udostępnić caly dysk lub konkretne katalogi
     
  7. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    HAHA Również mam ten ruter i jeżdżę Mondeo MKII :p

    Serwer ma najnowszy firmware, dyski jako ext2 (inaczej mirroring nie działa). Co do udostępniania to już próbowałem cały dysk, katalogi i nic. Widzi same muste katalogi...
     
  8. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na iPhonie i iPadzie zainstalowałem AirPlayer i wszystko śmiga pięknie.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    System plikow moze byc problemem mimo ze jest on w pewnym sensie przetwarzany to jednak konsoli cos nie pasuje i nie widzi plikow, spróbuj z FAT32 lub NTFS wtedy bedzie wiadomo czyja to wina

    P.S. Mondeo, wygodne autko, ale ja mam benzynke to lubi jej troche pic i to jest jego minus no ale coz auto nie jest male
     
  10. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm tak pięknie nie ma... mam tam 500GB danych, ftp i inne rzcezy poustawian, wszystko ładnie chodzi w RAID :) Nie chciałbym sobie tego wszystkiego psuć :p

    A czy format konsoli coś zmieni? Zrobić jej trzeba będzie HARD RESET
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Watpie zeby cos zmienilo bo dane przetwarza dal niej media server
    To podlacz cos innego do nas np inny dysk lub pendrive i sprawdz
     
  12. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oo dobry pomysł! Podłącze pendrive do serwera i routera i zobaczymy co będzie się działo :) Proste i genialne :)
     
  13. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sformatowałem pendrive do fat32 podłączyłem i nic. Nie widzi plików. Oczywiście na innych urządzeniach jest ok.
     
  14. MrDynamite13

    MrDynamite13 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A NTFS próbowałeś?? Ja sie nie bawię w żadne serwery. Ustawiłem sobie mostek na Laptopie i sobie oglądam przez klocka filmy z laptopa na TV.

    Nigdy się z takim czymś nie spotkałem. Może jakichs sterowników na Xie brakuje. Podłącz do LIVE i sprawdź.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec wina NAS a dokaldnie brak kompatybilnosci, musisz pokombinować z ustawieniami o ile to cos da, jak masz siec to udostepnij dyski za pomoca komputera i windows media player, w nim wskazujesz dyski sieciowe a te sa udostępnianie przez wmp dla xboxa

    DLNA samo z siebie nie wymaga zadnych sterownikow nie mowiac juz o xboxie, to nie komputer
     
  16. apes1

    apes1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie chciałem pominąć komputer przy udostępnianiu plików. Nic, skontaktuje się z serwisem Edimaxa, z tego co ki wcześniej mówili to ma wspjerać Xboxa.

    Dzięki wszystkim za pomoc. Jak coś uda mi się zrobić to skrobne.
     
Wczytywanie...

Poleć forum