1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 problem z grafika

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ghost38hp2, Luty 12, 2012.

  1. ghost38hp2

    ghost38hp2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    witam posiadam xbox 360 slim dostalem gratis kabel hdmi jakis podejzany ten kabel bo firmy nie ma.
    tv mam 42 cale led full hd. mój problem to w każdej grze jaką odpale nawet to najnowsze darknes 2 widac piksele i poszczępione krawędzie
    jednym slowem jest brzydko, nie wiem czego to jest wina ale na pewno nie tv bo jest to tv z wyższej pólki, jak myślicie czego to mozy być wina?

    (w konsoli mam juz ustawione 1080p) i nic dalej lipa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam tak samo , kupiłem kilka dni temu monitor 24cale i dali mi kabel HDMI firmy Gembird, jakiś tani i ogólnie mam takie postrzępione cienie w grach i w Mafia II tekstury w oddali się zlewają troszkę , nie są takie ostre i wyraźne , nie wiem czy to wina kabla , konsoli czy monitora....
     
  4. michal833

    michal833 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Sproboj zmienic odswiezanie w ustawieniach w xboxie albo dostosuj ustawienia z rozdzielczoscia lub innymi rzeczami w monitorze powinno choć trochę pomóc.
     
  5. S3bastian

    S3bastian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może również leżeć wina po stronie kabla, różne tanie kable sprzedają a niekoniecznie dobrze wykonane.
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    sprawdzic na innym kablu ewentualnie ustawienia
     
  7. michal833

    michal833 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Tez dostałem kabel hdmi w paczce z slimem i pisali ze wysokiej jakości , nie narzekam obraz jest ładny w 1080i
     
  8. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    również mam hdmi no name od xobxa dostałem i obraz jest jak żyletka
     
  9. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    michal833 - a na ilu calowym LCD grasz ? a i jak zmienić odświeżanie bo w ustawieniach nie ma takiej opcji , chyba że podłącze zwykłym kablem AV do telewizora CRT to pojawia się ta funkcja , ale jak podłącze konsole przez HDMI do mojego 24 calowego monitora to nie ma tej funkcji zmiany odświeżania , tylko coś tam wyskakuje "odświeżanie zostało zmienione na 50mhz , czy obraz jest wyświetlany poprawnie" to klikam że tak.
    Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje..
     
  10. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Kazdy kabel hdmi to jeden kij, niczym sie nie rozni ten za 10zl od tego za 150.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  11. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Przewody które wysyłają sygnał cyfrowy a nie analogowy nie mają aż takiego znaczenia za ile kupisz i jaki kupisz. Przykład: przewód hdmi za 150zł a za 15zł obraz taki sam, identyczny...
     
  12. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ustaw w konsoli 1080p, albo 720p. Pobaw się ustawieniami telewizora - obniż ostrość, bo im wyższa, tym obraz będzie gorszy. Kontrast możesz dać max. Pamiętaj jeszcze o zachowaniu odpowiedniej odległości od tv. Im bliżej siedzisz, tym bardziej widoczne będą krawędzie i piksele.
     
  13. michal833

    michal833 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2012
    Posty:
    55
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Mateooo14- Gram na 32 calowym telewizorze JVC i na monitorze samsunga 21 cali. Napisz mi swoj numer gg jak masz
    Jakbyś się interesował to byś cofnął 1 stronę i byś zobaczył że sie zapytał :)
    A kogo obchodzi na czym grasz? Nie piszecie na temat, po 3 pkt dla jednego i drugiego.[/size
     
  14. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Przedewszystkim wyłącz wszystkie ulepszacze obrazu .
     
  15. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tzn. jakie ulepszacze obrazu ???????
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    spodziewacie sie za duzo od statej konsoli

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  17. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    W opcjach tivika z górnej pólki będzie ich mnogo.
     
  18. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja nie mam tv tylko 24 calowy monitor firmy Ben'Q Benq 24'' LCD G2450HM 5ms/50000:1/hdmi/dvi/czarny-glossy - LED / LCD i jakiś kabelek HDMI za 19zł firmy Gembird , jakość tekstur jess zła , końcówki poszargane, postrzępione , w grze Mafia II w oddali np. samochód się zlewa , dziwnie to wygląda ,krawędzie i piksele)
    Powoli zaczynam żałować że kupiłem konsole :(
     
  19. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    A spróbuj na innym tv/monitorze na innym kablu HDMI. Jak to nic nie da to znaczy że wejście w konsoli ma wine.
     
  20. Mateooo14

    Mateooo14 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ok. zobacze na innych TV i kablach
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    rrod się zbliża :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum