1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 - problem z grami

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez adam1581, Grudzień 5, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Jakoś pół roku temu kupiłem xbox'a 360 przerobionego na Iextreme 1.6. Oczywiście kupiłem jakieś tam gry i działały... Ale ostatnio kuzyn mi nagrał 3 gry z czego tylko 1 działa u mnie, a u niego jak i mojemu koledze działają 3gry... Kuzyn ma Ixtreme chyba starszego... Ale kolega ma 1.6 i działają... A u mnie za to pokazuje się biały obraz i napis (w kilku językach) "Proszę włożyć płytę do xbox 360 console" ( coś w tym stylu) Najpierw myślałem, że to wina braku aktualki, więc ściągłem najnowsze aktualki i zainstalowałem. Lecz to nic nie dało... Więc pokazują się 3 pytania:
    1. Czemu u mnie wszystkie gry nie działają?
    2. Dlaczego gry działają u mojego kolegi mimo, że mamy ten sam Ixtreme...?
    3. Czy warto dać konsole do gwarancji? Czy może ją sprzedać i kupić arcade?

    P.S. Kuzyn ma arcade, a kolega premium (jak ja)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. artiszarik

    artiszarik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Zapewne Twój napęd nie obsługuje WAVE 4, a kolegi tak. Nagraj płytkę activate.iso i po kłopocie. Co do tego jak ją nagrać, przeszukaj forum, bo jest poradnik.

    2. Ten sam iextreme ale pewnie różne napędy, dlatego też u Ciebie może nie chodzić.
    3. To nie wina konsoli, więc nie oddawać na gwarancję ;)

    Pozdro
     
  4. DaWoXxX

    DaWoXxX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Cieszyn
    moim zdaniem musisz nagrać sobie Activate.iso spytaj kuzyna to ci powie jak to się robi a jak niewie to napewno gdzieś na forum znajdziesz
     
  5. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale te 3 gry zostały nagrane w ten sam sposób więc czemu jedna działa a dwie nie?! To mnie ciekawi...
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jakbyś napisał o jakie gry to by było miło..
     
  7. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ninja Blade - działa, Dragon Ball Raging Blast, Need For Speed Undercover - nie działają
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Daj logi z płyt z programu abgx360 z obu gier
     
  9. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Można wiedzieć co zrobić ?;p Ja w tym zielony hehe:p
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    włóż płytę z grą do kompa => odpal program abgx360 => tam gdzie masz FILES wybierz BURNED DVD => daj screen z tego co wyszło
     
  11. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG] Wystarczy sam Undercover? I tyle... Ponieważ gdy właśnie brakowała 1 minuta do zakończenia zaciął mi się komp...
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie wystarczy bo Dragon Ball ma wave4 więc to jest ważne

    Co do Undercover: z obrazem jest wszystko cacy więc widocznie coś z Twoim napędem siada
     
  13. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    widać, że jest spatchowana...

    Jak dla mnie to Ci coś napęd w konsoli zaczyna siadać albo napęd nie lubi płyt na których zostały gierki nagrane bo oba obrazy są ok
     
  15. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Da coś jeśli dam go do gwarancji?
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Konsola jest przerobiona + mamy teraz falę banów = odpowiedz sobie :D

    Najpierw niech koledzy nagrają Ci te gierki na Verbatimach
     
  17. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że ten koleś dawał "swoją" 2 letnią gwarancję... A gry są nagrane na Verbatim .
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No jeżeli dawał swoją to ok ;)

    Oba obrazy są ok + u innych działa + verbatimy = musi coś być z napędem
     
  19. adam1581

    adam1581 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to dam na gwarancję... Dzięki...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum