1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 problem z połączeniem internetowym

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez SUN_Rise, Lipiec 14, 2013.

  1. SUN_Rise

    SUN_Rise Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam!
    Mam następujący problem, moja konsola (Xbox 360 Falcon V2 ) nie łączy się z internetem/ nie nadaje IP (nawet ręcznie). Poczytałem trochę i były dwa przypuszczenia - Gniazdo lub chip ICS. Mam dwa zepsute falcony na stanie, więc od razu wziąłem się do roboty. Na początku gniazdo- efekt żaden, chip ICS- żadnej różnicy (z drugiej konsoli tak samo). Proszę o pomoc. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    chip ics czy realtek? wiem ze piszesz o icsie, ale chce sie tylko upewnic, aby podyktowac Ci odpowiednie elementy do sprawdzenia na plycie glownej, przed tym jak wezmiesz sie za wymiane ukladu.

    Sowa
     
  4. SUN_Rise

    SUN_Rise Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ICS na 100%
     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Hi. Sprawdz rezystancje:

    r1c1 10k
    r1b11 1.5k
    r1n4 100
    r1n1 9.5k
    r1n2 1,5k
    r1n3 2k
    r1b7 1k
    r1b6 10k
    r1b4 10k
    r1b5 1k
    r1n5 10k
    r1n6 10k
    r1n7 10k

    fb1b1 - bezpiecznik/zworka. Sprawdzic tez opor miedzy nim a masą.
    fb1n1 - jak wyżej.

    rezystancja miedzy pinami 11-7 a 9-5 w gniezdzie sieciowym (od spodu plyty masz ponumerowane).

    opór między okładzinami kondensatorów:c1m1, c1a2

    napiecie na nogach układu ICS: 48 45 33 14 7 24 22 18 (nie chce mi się patrzeć na note katalogową układu bo pewnie wystarczy sprawdzic tylko kilka, ale na wszelki wypadek przejedz wszystkie).

    Porównaj rezystancje i zapodaj wyniki.

    pzdr Sowa.
     
  6. SUN_Rise

    SUN_Rise Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    wszystkie powyższe rezystancje się zgadzają poza
    r1n1-3,4k

    r1n12-1,39K

    r1n4-brak nie ma tam nic w obu płytach

    fb1n1- jak wyżej

    fb1b1-0 zwarcie do masy 2,8K

    piny 11-7- 0 zwarcie
    piny 9-5 0 zwarcie

    c1m1-113k i zwarcie
    c1a2-112k i zwarcie

    Pozdrawiam
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    domyślam się że chodzi o r1n2.. Razem z r1n1 tworzą dzielnik napięcia, po przeliczeniu wartości są w normie.
    w gniezdzie internetowym są cewki które owe zwarcie (~1ohm) powodują. Sugeruję wylutować gniazdo i ponownie sprawdzić rezystancje. Jeżeli będzie powyżej 115ohm to jest ok. Sprawdź jeszcze napięcia na nogach które Ci podałem. 3.3V to wartość docelowa.

    Jeżeli napięcia są ok i jesteś pewny swoich lutów na układzie ICS który wymieniłeś, to uszkodzony jest jeden z interfejsów UART w southbridge. Southbridge do wymiany. Dla pocieszenia mogę Ci powiedzieć, że sam mam takiego falcona właśnie w kolejce ;)

    pzdr Sowa
     
  8. SUN_Rise

    SUN_Rise Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2012
    Posty:
    51
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to niestety Most ;/ Zdarza się, dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum