1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 problem z poslaczeniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szymong, Maj 4, 2011.

  1. szymong

    szymong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Kupilem corce xboxa 360 slim z zestawem kinect i mam problem z podlaczeniem. Podlaczalem go na 2 sposoby i w obydwu jest jakis problem. Podlanczam do LCD TV philips
    1 sposob. Oryginalny kabel AV z 3-ma chinczami do tv. Problem jest taki ze nie ma obrazu po wlozeniu calkowitym chincza Video, przy delikatnym dotknieciu chincza do wejscia w TV obraz sie pojawia ale jak go wloze znika.

    2 sposob kopilem kabel HDM-I oraz przejsciowke HDM-I\DVI (nie mam wejscia HDM-I w TV) Po podlaczeniu jest obraz ale nie mam dzwieku.

    Co mam zrobic zeby wszystko funkcjonowalo??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    w telewizorze uszkodzone jest wejście na chicz video, a dźwieku w HDMI nie masz bo DVI nie obsługuje dźwięku. nie wiem czy są jakieś przejściówki do tego ale tu pytanie, masz wejście Component w TV?
     
  4. szymong

    szymong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wejscie Component to?? Sorry ale jestem laikiem tych sprawach.
    Zapomnialem dodac ze probowalem podlaczyc tez przez przejsciowke 3xchincze\EURO Taki sam efekt, brak obrazu.
     
  5. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  6. szymong

    szymong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem ze ma byc 5x wejscie chincza. Nie niestety nie mam takich wejsc w tv.
     
  7. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a jakie w ogole masz wejscia w TV, wymien wszystkie.
     
  8. szymong

    szymong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z boku mam 3 x chincza (2 audio R+L, 1 video) oraz S-video.
    Z tylu mam
    3xEURO
    1x DVI obok niego 2xchincza audi R+L
    2x chincza audio out R+L
    chincza centre in
    subw 20-250hz
    No i antena i to by bylo na tyle
     
  9. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  10. szymong

    szymong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pierwszy link nie dziala niestety. Ale przed chwila pisales ze dvi nie obsluguje dzwieku??
     
  11. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ale kabel VGA od Xboxa ma jeszcze 2 koncowki chinch od dźwieku.a co do pierwszego linku to chodzi mi o przejściowke DVI męski na VGA żenski.
     
  12. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    W tym pierwszym chodzi o przejściówke dvi na d-sub. Zobacz na allegro albo na google
     
  13. szymong

    szymong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No jasne juz rozumiem. Mam jeszcze pytanie czy ilosc pinow w wtyczce dvi ma znaczenie??
     
  14. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Raczej nie.
     
  15. szymong

    szymong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok. Juz ogarnalem. Wielkie dzieki za pomoc.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oczywiscie ze ma po tym rozpoznaje sie czy wtyczka jest pod analoga czy tez cyfrowa lub analogowa i cyfrowa
     
Wczytywanie...

Poleć forum