1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - problem z wysuwającym się napędem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez username1991, Grudzień 11, 2014.

  1. username1991

    username1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,
    Witam forumowiczów bo to mój pierwszy post.
    Znajomy chciał przerobić napęd (BenQ) w X'ie żeby odczytywał gry z płyt nagranych.
    Niestety nic nie zostało zrobione bo napęd nie był widoczny wogóle w systemie (teraz doczytałem że musi być odpowiedni kontroler SATA a odpowiedniego nie posiadam) więc napęd został odłączony i włożony z powrotem do Xboxa.
    Zasilanie napęd brał z płyty głównej Xboxa a do kompa pod przejściówką USB był podłączony przez SATA.
    Nic nie zostało zmienione bo jak mówiłem - napęd w systemie widoczny nie był.
    Po podłączeniu z powrotem do Xboxa tego napędu przy włączaniu konsoli (sama konsola działa ok) napęd się wsuwa (bo wyłącza się po wysunięciu zazwyczaj do połowy bo przestaje zasilać) i gdy się włoży płytę to coś w środku chodzi po czym po chwili napęd się wysuwa.
    W konsoli miga ciągle zielona środkowa dioda gdy jest włączony.
    Co się mogło stać bo nie mam pojęcia?
    Kable kilkukrotnie sprawdzone - nawet próbowałem użyć innego kabelka sata i dalej to samo.
    Macie jakieś pomysły?
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Albo uszkodzony naped, albo southbridge
     
  4. username1991

    username1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co mogło to spowodować ? Napęd chyba ciężko uszkodzić podłączając do innego kabelka sata przecież...
    A jeżeli to southbridge to co mogło być powodem ?
    Znajomy twierdzi że wcześniej niby było ok (nie mam pojęcia czy było).
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jakieś spięcie i tyle.
     
Wczytywanie...

Poleć forum