1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Profil

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Daavis, Lipiec 5, 2014.

  1. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Witam dzisiaj przyniosłem profil z xboxa na pendriva za pomocą systemu.
    Niestety omyłkowo skasowałem pliki z pendriva i profilu na penku już nie ma.
    Nie da się już zalogować na ten profil, ale zauważyłem że w Hdd1:\Content nadal jest folder E0000538AE24AD05.
    Czyli folder profilu który straciłem. Zauważyłem że w każdym z profili jest folder FFFE07D1 tylko brakuje go w tym którego straciłem.
    Da się ten profil/savy jakoś odzyskać? Wszystkie foldery z zapisanymi grami są w tym folderze np. Diablo3 jest w 394F07D1.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Save'y nie są przechowywane w profilu. W profilu są tylko acziki i trochę innych pierdół. Bawiłem się tym ostatnio więc mogę Ci powiedzieć jak wygląda najprostsza wg mnie procedura.

    1. Tworzysz nowy profil
    2. Robisz z niego online
    3. Zapisujesz sobie numer numer id profilu
    4. Tym numerem "chrzcisz" każdego save'a po kolei (te na hd o których piszesz że zostały)
    Acziki niestety poszły się paść, ale jeżeli Ci na nich bardzo zależy i pamiętasz jakie miałeś to też możesz je odblokować. Na wszystko są programy. Jak nie dasz rady sam to mogę Ci pomóc, a może nawet jakiegoś tutka napiszę. Ostatnio z jednego profilu robiłem 2, z przenoszeniem save'ow, osiągnięć i innych bzdur więc jestem zaprawiony w boju. Oczywiście wszystko się udało (no może prawie wszystko).

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  4. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Dzięki za odpowiedź, ale mam sporo problemów z tym co napisałeś.

    1. Ok
    2. Rozumiem, że chodzi Ci o to żeby się zalogować na ten profil.
    3. Gdzie znajdę numer id profilu?
    Nowy profil ma katalog E000078EAE24AD05 i jest w nim folder FFFE07D1/00010000 i tam jest plik E000078EAE24AD05 124kB
    4. Skoro w Hdd1:\Content\E0000538AE24AD05 nie ma savów to gdzie one są i w jaki sposób mam im zmienić to id na nowe?
    Czy po tym zabiegu dam rade przenieść ten profil na inną konsolę?
    Z tym tutkiem to chyba dobry pomysł pewnie dużo osób będzie korzystać :)
    Jak to się uda z tymi savami to będzie super z tymi achi to już trudno.
     
  5. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Z tym online to zasugerowałem się (nie wiem dlaczego) że masz rgh. Jeśli masz zwykłego Xboksa to tak, zaloguj się do XBL.

    Z tutkiem zobaczymy jak starczy czasu, może uda się dzisiaj lub jutro.

    Do grzebania w plikach Xboksa przyda ci się np. Horizon (PC), nim odczytasz i zmienisz id dowolnego save'a.

    Co do tego gdzie szukać save'ów to w Content powinieneś mieć foldery odpowiednio do każdego profilu. Nowy masz pusty bo nic jeszcze na nim nie robiłeś. To co nas interesuje i czego nie możesz stracić to folder o którym piszesz w pierwszym poście. Tam powinno być wszystko. Po zakończeniu całej operacji ten stary będzie pusty a nowy pełny.

    Pytanie jeszcze tylko gdzie zapisywałeś stany gier. Gra zawsze pyta o urządzenie magazynujące przy zapisie. Może zapisywałeś w pamięci konsoli i nie ma ich co szukać na HDD (nie mam hd więc u mnie wszystko jest w pamięci).

    Poza tym save'y są w takiej np. lokalizacji:

    \OnBoardMU\Content\E000022C8XX0EA3E\57520835\00000001\

    czyli:
    - urządzenie magazynujące
    - Content
    - profil
    - gra
    - 00000001

    i tutaj dopiero jest plik z savem.

    Co do przenoszenia na inną konsolę to tego nie robiłem, ale każdy save ma 3 parametry:

    - Profil ID np. E000022C8XX0EA3E
    - Device ID np. B6F5A0E551D2565293D9C09XX569F2387C02D0E2
    - Console ID np. 886F0XX3E4

    Chyba wystarczy podmienić wartości stare na docelowe (czyli konsoli na którą przenosisz) i po sprawie.
     
    1 osoba to lubi.
  6. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    No właśnie mam RGH.
    Czyli tak przez ftp biorę sobie wszystkie savy i zapisuje na kompie.
    Otwieram każdego programem i zmieniam id na nowe.
    Potem te przerobione wklejam do nowego profilu i gotowe.
    Tylko jeszcze nie wiem skąd mam te id mieć.

    EDIT:
    Zauważyłem że ten plik co ma być w folderze FFFE07D1 jest tam tylko bez folderu.
    Dodałem go i profil działa! Teraz tylko przenieś go na drugą konsolę.
     
  7. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Druga konsola też ma RGH?
     
  8. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Tak druga też ma rgh. :)
     
  9. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Robiłeś już coś Horizonem? Masz kopię profilu z docelowej konsoli?

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
  10. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Tak kopie folderu już mam na pc.
     
  11. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Nie chodzi mi o folder tylko o sam plik profilu o nazwie składającej się z 16 znaków takiej jak nazwa folderu. Ten plik wrzucasz przez drag&drop na ekran Horizona i patrzysz na wartości które się wyświetlą. Ich szukamy.

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
  12. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
  13. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Czyli jesteśmy w domu. Masz wszystko co potrzeba. Rozumiem, że działać będziemy na kopii, a oryginalne save'y leżą spokojnie na konsoli źródłowej (to tak na wszelki wypadek).

    Aha, jeszcze pytanie - savy robiłeś do pamięci czy na hd? Na pena musisz skopiować zawartość folderu Content\id_profilu\ gdzie znajdują się podfoldery o 8-znakowych nazwach (title id) a każdy z nich zawiera kolejny folder o nazwie 00000001. To w nich muszą być interesujące nas pliki, czyli np. savegame_1, GAME-AUTOSAVE, profileData.dat. Pamiętaj, że "uzdatnić" musisz KAŻDY plik z danego folderu 00000001. Może nie jest to konieczne w grach które pozwalają na dowolną ilość zapisów (np. Skyrim), wtedy wystarczy że naprawisz ostatni, bądź ten który cię interesuje zamiast wszystkich 50 (jeśli tyle miałeś). Ważne byś zmienił id wszędzie tam gdzie save składa się nie tylko z jednego pliku np. w przypadku gry o title id 53510802 w folderze 00000001 będzie savegame01.dat i profileData.dat - wtedy musisz oba.

    Horizon gdzieś tam w cache trzyma sobie profile które do niego wrzucisz, więc cała akcja będzie polegać na trochę żmudnym wrzucaniu (tak jak pliku profilu) i po otwarciu takiego okna jak wkleiłeś wybrania na dole "Change", wybrania z rozwijanej listy profilu "Piotrus" (czyli naszego docelowego) i kliknięciu u góry "Save, Rehash and Resign".
     
    1 osoba to lubi.
  14. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Nie bardzo rozumiem co tam mam zmieniać.
    Kopiuje sobie cały folder E0000538AE24AD05 i tam są też te zapisy o których piszesz.
    Otwieram to co napisałeś czyli przykładowy zapis i profil:
    [​IMG]

    I co tam mam pozmieniać żeby działało?

    EDIT:
    Kilka savów i profil dałem quick fix i zapisałem na penka.
    Jest napisane: Profil uszkodzony
     
  15. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Dobra, zacznijmy po kolei. Przyjmijmy na początku pewne ustalenia:

    1. Konsola źródłowa - oznaczmy ją jako KONSOLA1, czyli ta na której pierwotnie był twój profil i wszystkie save'y
    2. Konsola docelowa - oznaczmy ją jako KONSOLA2, czyli ta na którą ma trafić twój profil i wszystkie save'y
    3. Profil źródłowy - oznaczmy jako PROFIL1, czyli profil na KONSOLA1, oznaczony jako ciąg 16 znaków np. E000011111111111 (plik) i folder (zawiera wszystkie save'y którym zmienimy potem id)
    4. Profil docelowy - oznaczmy jako PROFIL2, czyli profil na KONSOLA2, oznaczony jako ciąg 16 znaków np. E000022222222222 (plik) i folder (zawierć będzie wszystkie save'y po zmianie id)
    5. Profil ID - unikalny numer profilu, którym podpisane są wszystkie save'y, avatary itp.
    6. Console ID, Device ID - unikalny numer konsoli na której powstał dany plik (profil, save)

    Teraz po kolei co robimy.
    1. Z KONSOLA1 kopiujesz na dysk pc (pendrive lub ftp) cały folder PROFIL1 zawierający folder \Content\ a w nim title_id_1\00000001, title_id_2\00000001 itd...
    2. Z KONSOLA2 kopiujesz na dysk pc cały folder PROFIL2 zawierający folder \Content\
    3. Z KONSOLA2 kopiujesz na dysk pc plik PROFIL2
    4. Uruchamiasz HORIZON
    5. Przez drag&drop wrzucasz na HORIZON plik PROFIL2, a okno informacyjne które się pojawi przesuwasz gdzieś w narożnik ekranu
    6. Przez drag&drop wrzucasz na HORIZON dowolny plik save skopiowany z KONSOLA1, zawarty w folderze PROFIL1
    7. W oknie informacyjnym powinny pojawić się takie dane jak: PROFIL1, DEVICEID1, CONSOLEID1
    8. Jesli w dolnej części okna informacyjnego (pod gamertagiem) masz aktywny button "Change", klikasz i patrzysz czy w rozwiniętej liście profili masz PROFIL2, czyli ten, o którym info masz w oknie odsuniętym w narożnik ekranu
    9. Jeśli PROFIL2 jest na liście - wybierasz go, a wartości zmienią się na PROFIL2, DEVICEID2, CONSOLEID2
    10. Jeśli "Change" jest nieaktywne - Ctrl+C, Ctrl+V przenosisz wartości z okna info PROFIL2 do okna info save'a
    11. Po zmianie klikasz na "Save, Rehash and Resign"
    12. Plik save masz zmieniony pod nowy profil i konsolę
    13. Folder w którym zmieniałeś dane (title_id w PROFIL1) możesz przenieść do folderu \Content\ w folderze PROFIL2
    14. Pozostaje przeniesienie folderu E000022222222222 na konsolę
     
    1 osoba to lubi.
  16. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Przeniosłem jeden zapis z Diablo 3 żeby sprawdzić - działa.
    Tylko teraz jak przenieść achievementy?
     
  17. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Z osiągnięciami jest trochę inna zabawa. Trzymajmy się nazewnictwa z poprzedniej procedury.

    1. Bierzemy plik PROFIL1 i wrzucamy na HORIZON
    2. Przechodzimy do ostatniej zakładki "Contents"
    3. Klikamy "Extract All" i wybieramy utworzony wcześniej folder docelowy np. "PROFIL1_ext"
    4. Zamykamy okno PROFIL1 (już nam się nie przyda)
    5. Wrzucamy plik PROFIL2 do HORIZON
    6. Przechodzimy do zakładki "Contents"
    7. W katalogu głównym, czyli "Root" znajdują się wszelkie ustawienia twojego profilu, łącznie z osiągnięciami. Osiągnięcia to poszczególne pliki o nazwie title_id.gpd. W pliku PROFIL2 możesz ich mieć mało lub w ogóle.
    8. W oknie zawartości klikasz prawym przyciskiem i z menu kontekstowego wybierasz "Insert new file"
    9. W oknie wyboru plików wskazujesz po kolei pliki title_id.gpd z folderu "PROFIL_ex" (można tylko pojedynczo)
    10. Jeśli miałeś już jakiś plik .gpd np. po uruchomieniu Diablo to możesz klikając na nim prawym przyciskiem wybrać opcję "Replace" i wtedy wskazać plik do podmiany. Stary zostanie zastąpiony nowym (tutaj jest troche dziwne zachowanie Horizona, ponieważ nie zawsze odświeża widok w oknie i nie widać że plik został podmieniony)
    11. Nie wiem do czego służą pliki FFFE07D1.gpd, FFFE07D1.fit, PEC więc ich nie zmieniałem
    12. Po dodaniu/podmianie wszystkich plików .gpd standardowo "Save, Rehash..." i wrzut na konsolę

    Efektem, którego nie mogłem osiągnąć jest widok zgromadzonych na profilu punktów. Wszystkie osiągnięcia się wyświetlają po wejściu, ale punkty się nie sumują. Może to kwestia tych plików o których pisałem czyli FFFE07D1.gpd, FFFE07D1.fit, PEC. Dla mnie nie było to istotne więc pominąłem. Jeśli dla ciebie jest - spróbuj coś zakombinować. Może zadziała.
     
    1 osoba to lubi.
  18. Daavis

    Daavis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Dzięki wielkie wszystko się udało! :)
    Skopiowałem wszystko razem z PEC i tym co pisałeś i mam wszystko.
    Punkty, nazwę, obrazek, achivmenty no i savy też się udało.
     
  19. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    No to się cieszę. Znaczy się niedziela nie poszła na marne :) Może jeszcze komuś się przyda w przyszłości.

    Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum