1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - proszę o pomoc w wyborze

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez buczo_007, Sierpień 17, 2011.

  1. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Piszę gdyż nie wiem która konsole xbox 360 wybrać. Jestem w tym temacie całkowicie zielony miałem kiedyś PSP i dotego 1 :D:D
    Chce kupić xboxa może być używany tak do 750zł mniej więcej.
    Potrzebuję takiego aby w przyszłości można było podłączyć kinect [ jeżeli są oczywiście do kupienia w tej cenie ],
    będę chciał w przyszłości go przerobić więc potrzebny mi jest taki aby nie było problemów z przeróbką.
    Oczywiście przydał by się jakiś dysk ja nie mówię jakiś kolosalny typu 250 GB ale taki przeciętny żeby zmieścić kilka gier. Jeżeli chodzi o gre przez neta tak średnio mi na tym zależy.
    Moje pytanie brzmi która z proponowanych modeli byście wybrali.

    Slim
    Slim 4GB
    Elite
    Premium
    Arcade
    Core

    Bardzo proszę o pomoc i poważne odpowiedzi gdyż jestem w tym początkujący.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    ja ci polecam slima 4gb z dyskiem 250gb albo zwykly bez dysku tak mininum z data z tamtego roku bo bedzie problem z flashem za ta cene bym bral elite z 120gb i dysk sie przydaje mozna zgrywac gry na dysk oszczedzajac laser ktorego wymiana kosztuje troszke.i kinect mozesz do kazdego modelu da sie podlaczyc
     
  4. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy łatwo jest przerobić tego Elite ?? Jeżeli bym później to chciał uczynić

    Taki warto kupić ??
    http://allegro.pl/xbox-360-elite-120gb-hdd-okazja-sklep-ss-i1766001168.html
    Jeżeli chodzi o cenę i jakość ?Czy jakiś inną wersję tego Elite ??

    I jeszcze jedno pytanie czym ten Elite http://allegro.pl/xbox-360-elite-120gb-jasper-gra-k-hdmi-gwarancja-i1772683336.html różni się od tego powyżej oprócz ceny ?

    Coś czytałem również o zasilaczu że jest jakiś poprawiony i tutaj taki model znalazłem http://allegro.pl/okazja-xbox-360-elite-120gb-jasper-pad-3gry-i1756906313.html
    Z tych trzech jeżeli chodzi o Elite który byś polecił czy też wybrał.
     
  5. chaos220

    chaos220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko zależy od napędu ale w elitach z lite-on nie ma większego problemu
     
  6. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    latwo okolo 70zl max flash . i slime da sie przerobic z napedami 9504 0225 401 dwa ostatnie przerobka jest droga okolo 150zl i elite jest glosniejsze niz slime.
     
  7. PendziorixPL

    PendziorixPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja osobiście kupiłem używanego Xbox'a 360 Elite Jasper (czyli poprawione chłodzenie, mniejsze zużycie prądu itd. najlepszy z Fatów) + 3 gry za 720zł. Lub możesz kupić Xbox'a 360 Slim 4GB Nówkę za 700zł dokupisz sobie na razie dysk 20gb i możesz śmigać ;) Oczywiście jeżeli przerobisz licz się z tym że na multi nie pograsz ponieważ prędzej czy później dostaniesz bana.
     
  8. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    zapomniales dodac ze slima z napedem 9504 0225 lub 401 .
     
  9. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Bardzo bym prosił o pokazanie w linkach z allegro, która najlepiej kupić bo te cyfry i oznaczenia napedów nic mi nie mówią :] A jeżeli chodzi o grę przez neta średnio mi na tym zależy gdyż ja mam internet który czasami ma problemy z pingiem :D:D Zadan jeszcze jedno pytanie może smieszne ale ja nie wiem jaka jest odpowiedz. Kazdego xboxa podłącze pod zwykły telewizor nie oznacza to że xbox jest HD to telewizor też musi być ?
     
  10. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    najlepiej kup juz przerobiona:) pisze jaki ma naped 9504 0225 lub 401:)
     
  11. kobe720

    kobe720 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja też mam Elite 120GB Jasper, mam jedną radę na pewno nie kupuj konsoli bez dyski min 60GB
     
  12. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    rozni sie wiekszym dyskiem i ze jest przerobiona i brak pomocy od ms bo jest przerobiona
     
  15. pagorek1

    pagorek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  16. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
  17. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    możesz poprawić link
    A na tych co zamieściłem wyżej w przypadku tej elite jasper jaka jest cena przeróbki i czy nie ma problemu z przerobieniem tej konsoli ??
    Jak również takie troche może smieszne pytanie na tej i na tej zagram w najnowsze gry czy musze jakoś aktualizować oprogramowanie ?? nie wiem dlatego pytam
     
  18. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    przy tym drugim co podales pojdzie ci wszystko nawet ap25 .okolo 70zl zalezy u kogo sobie to zrobisz .wszystkie faty sa przerabialne kwestia ceny napedu ale max 100zl w serwisach .slimy tylko napedy 9504 0225 401. zawsze mozesz sobie kupic w sklepie elita nowego i se przerobic. ale jak przerobisz to tracisz gwarancje raczej .chyba ze ktos sie bedzie bawil z plambami i na live dostaniesz kiedys tam bana. jak raczej chcesz przez dluzszy czas orginalne i live to slima se wez maksymalnie najblizej poczatku tego roku bo reszta bedzie nie do przerobienia obecnie
     
  19. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    tak jest jak ja przerobisz na 1.91 i najnowszy dash powino chodzic piraty. a orginaly waznie jaka dziala na kazdej.dolicz se jakies 70zl na przerobke pozniej jak bedziesz chcial przerobic
     
  21. buczo_007

    buczo_007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeżeli dobrze rozumiem to znaczy musze przerobić żeby chodziły mi najnowsze gry pirackie i w ogóle gry piraty, a jeżeli nie przerobie to gram tylko w orginalne i bez przerabiania każda gra najnowsza jaka wyjdzie to mi pójdzie ?
    A czemu na allegro ogłaszają się że przeróbka slim ??to te elite jasper jakoś gorzej przerobić czy coś ?? że nic o nich nie pisza?
     
Wczytywanie...

Poleć forum