1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 przerobienie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez daro1986, Maj 22, 2013.

  1. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Chciałbym przerobić xboxa tak żeby działały kopie gier.Tylko nie wiem co wgrać tyle jest różnych artykułów chciałbym aby wszystkie gry chodziły.Napęd jaki posiada konsola to DG-16D2S.Czy mógłby ktoś podać linka do jakiegoś łatwego poradnika?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Albo LT3.0, i granie z odpowiednio nagranych plyt, dziala xblive,
    Albo RGH,przerobka czipowa, i granie z hdd, bez plyt, ale tez bez xblive.
    Poradnik do Lt jest na forum.

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepsze rozwiązanie w moim przypadku to chyba LT3. Mam pytanie żeby wgrać LT3.0 to trzeba mieć jakiś adapter USB lub czy trzeba wiercić dziury?Możesz podać linka do jakiegoś artykułu bo ja znalazłem ich kilka z tym że w żadnym nie ma DG-16D2S jest tylko DG-16D4S.
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  6. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam jeszcze kilka pytań:
    W tym poradniku pisze:
    "Ważne uwagi:

    -jeśli masz klucz napędu, ten tutorial jest dla ciebie
    -jeśli nie masz klucza napędu, a posiadasz iXtreme 1.4, 1.5, 1.51, 1.6, to odsyłam do tutoriala JF. Strona 94. Wszystko dokładnie wyjaśnione dla każdego z napędów. Bez żadnych dodatkowych narzędzi. Wyciągnięcie klucza to 1-2min roboty.
    -jeśli nie masz klucza napędu i posiadasz iXtreme > 1.6 to proponuję zaopatrzyć się w 'usb probe' do znalezienia na allegro (~50zł), a następnie skorzystanie z tutoriala PMT HACK na forum."

    1) Ja jeszcze nie posiadam klucza i nie wiem którą opcję wybrać?
    iXtreme tez nie wiem czy jakiś jest xbox jest kolegi przywieziony zza granicy kolega mówił że nie jest przestrojony ale może się mylić, czy można to jakoś sprawdzić?

    2) Posiadam napęd DG-16D2S gdy wpisuje w google to od razu wyskakuje DG-16D2S 74850C co to te 74850C ? W poradniku też jest ten numer ewentualnie jak to sprawdzić czy mój napęd to 74850C?

    3) W poradniku jest też mowa o dashboard w jaki sposób mam sprawdzić jaki ja mam? Czy mogę to odczytać w opcjach xboxa gdzieś w menu?
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    ad.3
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  8. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc mam Dasha 2.0.16203.0 ale nie mam odpowiedzi na punkt 1 i 2.
    I jeszcze mam takie pytanie przed wgrywaniem czegokolwiek chciałbym zrobić kopie tego mojego softu żeby w razie czego przywrócić tak jak było.czy jest jakiś poradnik jak tego dokonać?
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Daj tą konsole komuś do zrobienia bo masz zero pojęcia o tym. Nawet nie potrafisz lub Ci się nie chce poszukać informacji co i jak.
    Tutoriale masz w dziale LT / Artykuły.
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    wszystko jest na forum w odpowiednich dzialach, skoro nie masz klucza to musisz go wyciagnac, sposob wyciagniecia klucza zalezy od posiadanego napedu, skoro masz DG-16D2S to masz Liteona wiec potrzebne Ci takie urzadzenie jak Probe, tak jak jest napisane w poradniku

    pozniej jest poradnik jak tym probe wyciagnac klucz i drugi jak sflashowac naped, sam z tych poradnikow robilem

    nie musisz robic kopii swojego softu bo jest on do pobrania z internetu
     
  11. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Więc bez Probe nie przestroje sam?
     
  12. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Zacznij czytać to co ci koledzy napisali albo daj sobie spokój z tym.pewnie następne post będą że nie działa :-D

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    tak btw przestroic to mozna radio

    ile razy to trzeba napisac? zeby sflashowac naped potrzebny jest klucz napedu, jest kilka opcji zeby go miec ale najprostsze jest wyciagniecie przez probe
     
  14. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mogę znaleźć tego poradnika jak wyciągnąć klucz bez probe.
    W artykule http://xboxforum.pl/artykuly-206/tu...leflasher-najlepszy-artykul-edycja-2-a-98709/ piszę:
    -jeśli nie masz klucza napędu, a posiadasz iXtreme 1.4, 1.5, 1.51, 1.6, to odsyłam do tutoriala JF. Strona 94. Wszystko dokładnie wyjaśnione dla każdego z napędów. Bez żadnych dodatkowych narzędzi. Wyciągnięcie klucza to 1-2min roboty.

    Gdzie jest ta strona 94?
     
  15. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  16. daro1986

    daro1986 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jest gdzieś poradnik jak zgrać klucz bez probe?
     
Wczytywanie...

Poleć forum