1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - przerobiony czy nie przerobiony ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Koniokrad, Sierpień 12, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam!

    Panowie - poważnie zastanawiam się nad zakupem Xbox 360 (obecnie mam PS3 320GB) i prawdopodobnie Xbox 360 będzie moją drugą konsolą.
    Jak wiadomo, MULTI na PS3 jest darmowe i chyba tam głównie będę grał w gry na MULTI.
    Na Xbox 360 jest wiele gier których nie ma na PS3 stąd tez cheć zakupu Xbox.
    Zastanawiam się nad zakupem Xbox 360 SLIM 4GB - pytanie czy nie lepiej byłoby kupić wersję z dyskiem 250GB ? Jak uważacie ?
    Lepiej kupić SLIM 4GB czy JASPER LT3.0 lub RGH ?
    Jak myślicie - warto przerabiać w moim przypadku konsolę czy nie ?
    Dodam, że mam laptopa także nie mam możliwości podłączenia nagrywarki LI-TEON żeby móc nagrywać płyty (bo zwykła nagrywarka chyba nie wystarczy ?)

    Proszę Was o porady i sugestie!
    Pozdrawiam,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Sluchaj, jeżeli masz PS3 to nie oplaca się kupywać nowego Xbox'a, przerób go, nie kupuj az takiego drogiego, najlepiej jaspera, nie drogiego, przerobionego lt 3.0 Bo po co Ci dwie konsole, gdzie będziesz 400 zl wydawać na 2 gry? To bez sensu moim zdaniem, spokojnie zwykla nagrywarka nagrasz gre, ale nie ainstalujsz jej na dysku..
     
  4. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @Maxi178PL - dzięki za sensowną wypowiedź.
    NIe ukrywam, że bardzo możliwe iż sprzedam PS3 i zostanę tylko przy Xbox - muszę temat obadać na czym tak faktycznie będzie mi się lepiej grało.
    Jesli chcę kupić JASPERA przerobionego to muszę liczyc ok 400zł (używany, nie wiem jak kto o niego dbał) a Xbox 360 4GB dostane za 699zl nowy - co mysle ze oferta nawet nawet ?
    Czyli powiedz mi - nie jest potrzebna specjalna nagrywarka, zeby nagrywać plyty pod LT3.0 ? Problem pewnie pojawi sie z nowymi grami (np FORZA 4) gdzie pod koniec plyty zapisywane sa wazne pliki, co nie ?
     
  5. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Z tego co wiem, nie nagrasz chyba Forzy 4 na normalnej nagrywarce albo tego Dirta nowego, ale inne gry pod 3.0 nagrasz spokojnie tylko żebyś spokojnie nagrał to tylko i wylacznie plyta DVD+R DL Verbatim ;) Ciekaw jestem jak będzie z GTA V ;p Ja bym na twoim miejscu nie kupował nowego, jak chcesz go przerobić, kupuj już jakiegoś sprawnego z lt 3.0 ;) Twoja decyzja, rób jak uwazasz, to tylko moja opinia..
     
  6. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No wlasnie mam OGROMNY dylemat w tym temacie.
    Nowy SLIM czy używany JASPER, hmmm ?
    Z jednej strony nowy to nowy... mogę grać też ONLINE a na przerobionej konsoli ONLINE nie pogram, druga sprawa też taka że nie wiadomo ile pociągnie jeszcze.
    Masz jakies cenne wskazówki przy zakupie używanego JASPERA ?
     
  7. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1511
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ja bym ci radzil poszukac slimka z dyskiem albo bez dysku wersje kupic na allegro dysk 500Gb albo i wiekszy zrobic RGH i grac do woli jesli nei chcesz na necie smigac bo na PS3 smigasz wiec w zadne LT3.0 bym sie nie bawil bo to tylko problemy z nagrywaniem itd... poszukaj slimka nowego lykniesz za 500 do tego rgh i smigasz;) albo na forum duzo ludzi sie oglasza ma nowe konsole i przerabia od razu
     
  8. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Pograć online, pograsz, ale jest ryzyko bana ;p Jeżeli chcesz grać online na xboxie, kupuj nowego, jeżeli chcesz grać praktycznie w wszystkie gry za darmo, kup używanego, na twoim miejscu brałbym używke, jak masz już ps3 w kazdej chwili Jak Ci sie jakas gra spodoba, kupujesz i pykasz przez internet za darmo na ps3, co do wskazowek, to konsola musi być praktycznie nowka, nie moze nowka, ale zebyla w 100% sprawna, za 400 zl ok. sprawna kupisz, wejscie hdmi, jak bedziesz kupywac, pros o zdjecia calego xboxa, tyl, jaka data produkcji, jeżeli pisze 12,1v czy 12v jasper ;P Jesli jest to arcade, nie wiem jak z premium +2009 rok to jest 100% jasper :p Nie wiem jak jest z premium, a elite chyba ma tylko jaspera, nie wiem, dokladnie to troche sie nie znam, gdy bedziesz kupować na allegro, kupuj od jakiegoś zaufanego czlowieka, co ma 100% pozytyw, najlepiej jakaś firma czy coś :p Aa i żeby bana nie bylo, patrz uważnie co pisze w ofercie, bo są tacy ktorzy moga Cie wykiwać, napiszą, że maja do sprzedania konsole, nic nie napisza o kablach i lipcia :p Poszukaj cos na allegro fajnego ;p
     
  9. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Szukalem na allegro i nic konkretnego narazie nie znalazlem na Allegro.
    Powiedzcie mi - w przypadku jesli bede mial przerobiona konsole na RGH i bede mial gre np. Battlefield 3 zainstalowana na dysku i stwierdze ze chce grać w nia w oryginała i kupie oryginała, zeby grac ONLINE to tez moga mnie zbanować ?
    Bo jesli jest taka opcja to moze lepiej sprzedac PS3 i zostać przy Xbox'ie ??
     
  10. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Ta, jezeli masz przerobiona, to nawet gdy bedziesz chcial grac w orginalne gry online to mozesz dostac bana. Ja na twoim miejscu bym kupil taniego xboxa jak masz pieniadze, a ps3 zostawil np. do GTA V mp ;p
     
  11. Koniokrad

    Koniokrad Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Myslalem, ze jednak jest jakis "TRICK" ze nawet majac konsole przerobiona a grajac w oryginała to mogę bez problemu grać ONLINE :)
    Szkoda, szkoda.. Cały czas się zastanawiam - Xbox nowego wzialbym na raty, a raczej ciezko bedzie zorganizować pieniądze na zakup Xbox uzywanego za gotowke ?
    Jak wyglada przerobka RGH ? Ile kosztuje, jak wgrywać gry etc ?
     
  12. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Nie wiem może jest, z chęcia sam bym pogral na przerobce online, ciekawe czy ktoś z uzytkownikow gra online na przerobce :p
     
  13. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Oj grają i to masa, bana za przeróbkę nie było dawno, M$ sobie policzył pewnie straty z abonamentu GOLD przez fale banów i zaprzestał tego, teraz tylko uskutecznia pozorowane działania walczące z piractwem.
     
  14. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    To jak to jest z tym banem? Można go zlapac, jakbym teraz sie podlaczyl do internetu, wlaczyl np bf3 przerobiony mp, dostalbym tego bana? ;P Jak to jest teraz :p Zadko daja juz bany? :p
     
  15. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Ja gram na przerobionej już jakiś czas oczywiście LT.3.0 i gry nagrywane przerobioną nagrywarką IHAS i jakoś brak bana. Bana można dostać za wiele rzeczy, za przeróbkę też, chodzi o to że niema teraz tzw. fali banów
     
  16. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Poważnie? A to może bym spróbował zagrać, chociaż ryzyko jest ;p Ja nie mam nagrywarki IHAS mam LG GH cos tam 10 20 ;p Nie pamietam, z tego co wiem kiedyś to ostro banowali, to teraz widze, ze nie, dzieki ;)
     
  17. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Co prawda jak masz grę xgd3 nagraną zwykła nagrywarka to ryzyko jest

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  18. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Ale "bezpiecznie" grać na live, tylko gdy masz grę w formacie XGD3 nagrana właśnie przerobionym IHASEM bo wtedy obraz gry jest w 100% a tak to 98% i prawdopodobieństwo bana mocno rośnie
     
  19. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    A ile % ludzi dostaje bana na ihasie, a ile na zwyklej? :) Chyba zdecyduje sie kupic nagrywarke ihas, widzialem na allegro 80 zl to nie drogo, chyba 80 zl :p
     
  20. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Statystyk chyba nikt nie prowadzi ale domyślam się ze zarówno tu jak i tu jest poniżej 10% ;-) trzeba się że tak powiem mocno "wychylic" żeby dostać bana. Dawno nie słyszalem żeby ktoś dostał bana za przeróbke. Czasem dostają bana za kupowanie kont z grami. Sam gram dość dużo i bana brak

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  21. SuchyRR

    SuchyRR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opole
    Ja bym wolał mieć obie konsole oryginalne, jestem miłośnikiem gier pudełkowych. Lubie grać uczciwie i nagrodzić firmy developerskie za wykonanie dobrej roboty.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum