1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 przerobiony

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SwIaDeK, Listopad 6, 2010.

  1. SwIaDeK

    SwIaDeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Mam kilka pytań,przeczytałem wszystkie podpięte artykuły i ładnie opisane wszystko.Mam zamiar kupić już przerobioną konsolę JASPERA.
    1.Ogólnie to nie ma znaczenie,czy będzie Xtreme,czy Ixtreme?
    2.Czy jest jakaś znacząca różnica,że na jednej konsoli jest versja,np. 1.61,a na drugiej 1.7?
    3.Czy firmware można jakoś aktualizować?
    4.Napędy w Jasprzerze są już tylko LITE-ON,nie?
    5.Kiedyś jak sprzedawałem Xboxa 360 Jasper,dużo ludzi mnie pytało jakiej firmy są wiatraczki,bo to zależy,czy jest głośniejsza konsola,czy cichsza.Czy to prawda?
    6.Co to jest dashboard?
    7.Coś czytałem,ale nie doczytałem,że można za pomocą pendriva aktualizować jakieś proty usb w konsoli i firmware też?

    Pozdr.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szkodnikPL

    szkodnikPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1.Jest, iXtreme jest lepsze.
    2.Jest, np. 1.7 obsługuje nowsze Wave. Obecnie najlepszą przeróbką jest iXtreme LT.
    3.Aktualizacja przeróbki czy Dasha?
    4.Tak.
    5.Tak, coś takiego ludzie pisali na forach.
    6.Jest to taki system operacyjny konsoli :)
    7.Nie wiem o co chodzi.

    Mam nadzieję, że nie wprowadziłem w błąd.
     
  4. SwIaDeK

    SwIaDeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok,ale nie kapuje co to jest to Wave.Im nowsze iXtreme to nowsze gry pójdą tak? A jak starsze,to trzeba kombinować z Wave?
    Aktualizację przeróbki jak się robi? Jak kupię na allegro konsolę z iXtreme,np. 1.6,to jak to zaktualizować do iXtreme LT?O Dashboard już doczytałem,że za pomocą pendrive można sobie aktualizować.To jak z tymi wiatraczkami??
    A o co chodzi,że gra jest spatchowana? Czyli jak sobie nagram grę normalnie jak w poradniku,to ona będzie miała jakiś Wave i to zależy od mojego firmware,czy pójdzie ona,czy będę musiał zmienić Wave lub odpalić za pomocą Activate.iso ??
     
  5. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Wave to typ pirackiej wersji. Nie do końca z tymi nowszymi grami.LT+ będzie odtwarzać wszystkie wave do 8 włącznie, jak masz iextreme 1,6 to potrzebujesz płyty active iso do Wave 5 i 6 wyższe musisz zmieniać. Iextreme zmieniasz u fachowca na forum są poradniki jak zrobić to samemu(jest to przeróbka napędu) Z tymi wiatraczkami masz troche racji w zależności od firmy różnie się zachowują(głośniej chodzą, szybciej wolniej...) Gra jest spatchowana do określonego wave oznacza to jaki to typ pirackiej wersji masz. Pirackie wersjie zawsze maja jakieś wave a jak nagrasz (w jakiej wersji) zależy od ciebie. Wave od 1 do 4 na Iextreme 1.6 odpalisz bez Active.iso wave 5 i 6 z A.I a wyższe musisz patchować.
    Mam nadzieje że jakoś zrozumiale to napisałem :)
     
  6. SwIaDeK

    SwIaDeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wyjaśniłeś mi ładnie ; ) Ale jak kupię xboxa 1.6 to trzeba przerabiać u fachowca na LT 1.1 ,czy zaczekać na LT+?? A z jakim dashem kupować xboxa? Bo słyszałem,że z tym nowym są kłopoty i lipa jest. Czyli po prostu jak sobie ściągnę grę i chcę nagrać to wybierać sobie Wave 1-4? Czy muszę sprawdzić jaki Wave ma ściągnięta gra prze zemnie? A kupować od razu przerobionego,czy nie,i osobno przerabiać od razu na LT 1.1?
     
  7. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Tak przerabiać jest najlepiej u fachowca(takie jest moje zdanie) A czy chcesz mieć LT+ czy 1.1 twoja wola obydwa będą odtwarzać gry. Dashboard przy zakupie nie ma znaczenia bo zawsze możesz go sam zaktualizować na nowszy w kilka minut, poczytaj na forum co nowy dashboard oferuje. Wave możesz wybrać sobie(mówie tu o ex. 1.6) 1-4 jak nie chcesz używać active iso, przy wyższym będziesz musiał użyć płyty A.I W większości przypadków przy uploadzie gry masz napisane jaki ma wave. Z tym kupnem to twoja decyzja, możesz kupić gotowego albo go dodatkowo przerobić na wybrany flash
     
  8. SwIaDeK

    SwIaDeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ten nowszy dashboard to lipa.Czyli jak mam starszego to go nie aktualizować?
     
  9. Forest91

    Forest91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć :)
    Mam do Was takie pytanie.
    Także chcę kupić konsolę x360, z tym że przerobioną, do gier w singlu. Konsola byłaby nowa Arcade + ixtreme 1.1 LT
    Czy po dokupieniu dysku będę mógł zgrać kopię gry na dysk ? Of course z płytki.

    Jak jest z tym ixtreme 1.1 LT ? Odczyta wszystkie ściągnięte gry bez przerabiania w ABGX360 ?

    Jakie są gry na x360, takie których nie ma na ps3 :)

    Jak jest z awaryjnością JASPER'ów ?
    Ogólnie mam dylemat, konsola czy karta graficzna. PC mam dobrego, 4 rdzenie, 6GB ramu bla bla bla. Grafika zintegrowana...
    I wybór stoi tutaj x360 vs Karta graficzna.
    Ogólnie zawsze byłem za konsolami ale nie przepadam do siedzenia za PC.
    Miałem kiedyś x360 Arcade, sprzedałem gdyż spalił mi się PC :)

    Z góry dzięki za pomoc
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie zagrasz w każdą grę na Lt 1.1 przy najnowszym dashu.
     
  11. Forest91

    Forest91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sensie ? Konsola posiadałaby Dashboard NXE
     
  12. SwIaDeK

    SwIaDeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak ten od którego kupisz podłączy konsolę przed sprzedażą do neta,to automatycznie mu sie zaktualizuje nowy dashborad,który jest wielką lipą,bo nie działają wszystkie gry na nim.Jak kupisz takiego xboxa 360,gdzie koleś nigdy nie podłączał neta,to bierzesz sobie dobrego dashboarda z forum i sam aktualizujesz za pomocą pendriva,wgrywasz LT 1.1 i grasz.A później wgrywasz LT+ jak wyjdzie ; )
    I oczywiście,że konsola.Do tego duży telewizor Full HD,gitara,kabel HDMI,kino domowe i jazda ; ]

    @A słuchajcie.Przecież jak kupujemy na allegro xboxa z LT wgranym to ten sprzedawca musi nam dać klucz z napędu,bo sami już nie wyciągniemy do dalszego flashowania? Czy jak damy do serwisu na flash LT+ to sobie poradzą?A co to jest jTag?
     
Wczytywanie...

Poleć forum