1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 przeróbka

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sebastianzola, Lipiec 28, 2010.

  1. sebastianzola

    sebastianzola Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń/Bydgoszcz
    Witam. Mam zamiar kupić Xa i go przerobić jako, że zbytnio się nie znam proszę o wskazanie mi jaki flash może mieć a napęd jest następujący
    ("napędy w konsoli to liteony 74850, 83850 lipiec 2009") tak jest napisane na aukcju
    XBOX 360 KONSOLA JASPER promocja! (1162639093) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    To Liteony v1 i v2 z tego co pamiętam, więc problemu nie ma. LT 1.1 i po sprawie, bez żadnych cięć.
     
  4. rzezol

    rzezol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zależy gdzie przerabiasz, ja robiłem to w Łodzi i niestety gość ma ustalone, że do lipiec 2009 - 100zł, bez lutowania; od lipiec 2009 - 150zł bo wymaga lutowania.
     
  5. sebastianzola

    sebastianzola Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń/Bydgoszcz
    uf to dobrze:) to trza zamówić i pojechać do kolesia i zapłacić chyba 80 zł. Dzieki za pomoc
     
  6. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    No to dobrze się masz, bo masz liteona v2 raczej, czyli bez kombinacji przeróbka. Natomiast ja mam chyba v3 i tu mam problem, bo lutowanie i takie pierdoły to już wyższa szkoła jazdy, chociaż na 100% nie jestem pewien jaką mam v liteona. Patrzałem tylko na dwa słynne kabelki przy napędzie, są dwa żółte...
     
  7. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Najprostszy napęd do przerobienia to liteon 83450c v1- popularnie zwany liteon v2. Do przerobienia wystarczy podłączyć napęd do sata w PC. Napędy te były w konsolach do września 2009, choć we wrześniu już znajdują się v3 choć można trafić na v2 jeszcze. Zaczęły się one od czerwca 2009.

    Do liteon v1 potrzeba już sprzętu typu probe/spear, który można zrobić z 2 oporników tranzystora NPN, kabelków i złącza com. Da się to zrobić też. Na forum jest poradnik jak zrobić własnoręcznie probe/spear. Koszt wykonania to 2zł + 30 min roboty :).

    Jak Ci się uda to możesz trafić na ten prosty napęd nawet v2, a przeróbka jego jest bardzo prosta.
     
Wczytywanie...

Poleć forum