1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 ram chłodzenie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matyz33, Czerwiec 11, 2010.

  1. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    moje konsola wylądowała w serwisie dosyć poważny problem z ramami 70% szans ze się uda naprawić.
    Gdyby się udało da się ja jakoś zabezpieczyć , chłodzenie coś da czy zapewni tylko komfort psychiczny tak jak powiedział serwisant.
    Myślałem o wyjęciu napędu z obudowy i umieszcenia go w osobnej specjalnie zrobionej obok. A w samym xboxie zamontować wentylator na GPU i CPU.
    Warto czy może chłodzić ram ? Jak trzeba by chyba ścieżki?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    z ramami to nie jest poważny problem ,tylko z serwisem masz problem , jak ci takie bajki opowiada - domagaj się gwarancji na naprawę co najmniej 3-mce !
    jak chcesz to sobie wyciąg napęd jak piszesz ,ale ja bym nic nie kombinował...
    a o ścieżkach to nie kumam o co ci chodzi :) ?
     
  4. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Na ram mozesz zamontowac radiatorki, i jezeli bardzo ci zalezy to mozesz rowniez zamontowac te wentylatory na gpu i cpu zawsze cos to da.
     
  5. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślałem nad czymś takim http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/pict0036_8725.jpg tylko ten wentylator z lewej by by większy 70x70 - jesli wejdzie i nałożony na radiator. Z góry obudowy chciał bym zrobić także dziurki. Takie zabiegi nie zaburzą przepływu powietrza w obudowie ?


    czy może lepiej zamontować 2 wentylatory na górze , nie koniecznie tak jak tutaj ale podobnie, i czy mają dmuchać do środka czy wyciągać

    [​IMG]
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    muszą dmuchać do środka na radiatory ! jak już ...
    muszę przyznać że te na fotce wyglądaja całkiem, całkiem :)
    tak jak na tej fotce z elektrody też można ale lepiej dokupić radiator dla GPU z heatpipe
    i na nim założyć wentylator dodatkowy ...

    [​IMG]

    czyli tak ....

    [​IMG]

    bo to GPU sie bardziej przegrzewa niz CPU ...
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ta druga fota tak ta pierwsza broń boże. chodzi o matyz33
     
  8. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola wróciła z serwisu , mam gwarancje na 3 miesiące, tylko te debile tam chyba nie sprawdziły czy problem zniknął. Bo występował po ok 10-15 minutach grania i gry się wieszały czasami artefakty. Oj będzie jutro telefon do nich niech oddają siano albo biorą na naprawę jeszcze raz. Jutro zdejmę obudowę i dam nadmuch bezpośrednio na GPU może się za mocno grzeje.

    Co radzicie ??
    Ogólnie to gościu z serwisu do mnie zadzwonił i poinformował ze usterka spowodowana ramami muszą wszystkie odlutować i na nowo
    Zgodziłem się na naprawę, niby ryzyko było 70%. Wszytko OK ale **** zrobili.

    Może lepiej kupić używana płytę ?
    http://www.iksboks.eu/product_info.php?cPath=36_46&products_id=218
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    lepiej sprzedaj ja i co do niej masz i kup nowa.
     
  10. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    musiał bym i tak sporo dołożyć a chce ja ożywić chociaż na wakacje
     
  11. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, dzwoniłem dzisiaj do nich i oddadzą kase, jaki serwis polecacie inny
    co to jest Re-Flowing ?? (to jest podgrzewanie konsoli w specjalnych warunkach ?)

    PROFESJONALNY SERWIS KONSOL XBOX 360, PS3 i XBOX - chcą 150zł od wersji z Hdmi za te usługę

    W serwisie w którym była konsola grzebali tylko przy ramach podobno.
    Gościu z iksboks , mówi:

    "jak uszkodzone luty pod GPU to reflow wersji z HDMi 150zl"
    jaka usługę wybrać ?? artefakty dosyć rzadko częściej porostu zawieszki ekranu i stoi
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  13. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    coś tanio w serwisach chcą po 150zł, jakaś stronka o bonzo jest ?
    bo jak widać moja w tym serwisie co była to grzali chyba gdzie popadnie
     
  14. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    gg bonzo do kontaktu-1855820
     
  16. matyz33

    matyz33 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 10, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok skontaktuje sie bonzo , bo tak w sumie to nikt nie wiem co jest przyczyną mzoe napęd bo nie mam jak sprawdzić na oryginałach
     
Wczytywanie...

Poleć forum