1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - Restart konsoli, problem z dźwiękiem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lukasz1755, Wrzesień 15, 2012.

  1. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Witam

    Jestem użytkownikiem xboxa 360 slim 250gb od roku. Przez dłuższy czas dźwięk miałem przez głośniki w TV (Kabel HDMI). Obok Xboxa mam też komputer podłączony do tego samego TV kablem HDMI a dzwięk przez głośniki 2.1. Chciałem podłączyć Xboxa 360 do tych głośników i udało mi sie to ale jest jeden problem. Użyłem do tego kabla który jest w zestawie z xboxem. Jako że pokrywa nie pozwala używać naraz tego kabla i hdmi zdjąłem ją i wszystko fajnie gra, dzwięk jest czysty. Problem polega na tym że gdy mam odpalonego Xboxa to też PC bo dzwięk idzie kablem do pc a z pc do głośników a ponieważ często podczas gry przełączam się na pc zmieniając hdmi1 na 2 pilotem żeby np sprawdzić kto napisał na gg i przełączam się z powrotem na xboxa on się resetuje :/ Czy istnieje inna możliwość podłączenia Xbox 360 pod głośniki bez resetowania podczas przełączania na PC ?


    Myślałem o takim kablu : ORYGINALNY KABEL AUDIO ADAPTER XBOX 360 MICROSOFT (2612961997) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest on tylko audio ale nie mam pewności czy problem się nie będzie powtarzał.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie będzie, bo to sam audio

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Czyli wystarczy kupić ten adapter i konsola nie powinna się resetować po przełączeniu ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Poczekaj jeszcze na odpowiedź, bo uzywalem kiedyś sam i nie moge sobie przypomnieć.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. Łukasz Kapelan

    Łukasz Kapelan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice
    Pewnie, że jest :)
    Jeśli masz HDMI podpiętym pod TV to jeśli masz HDMI to pewnie też gdzieś tam masz wejście na Słuchawki - można najzwyczajniej tam podłączyć głośniki.
    A 2 sposób to podpinasz Xboxa kablem HDTV - jeśli masz, zrobi jakąś tam różnice ale wtedy jak podepniesz to z tych wszystkich kabli nie podłączasz tylko Białego i Czerwonego ( żółtego oczywiście też nie, jeśli podłączasz HDTV) i kupujesz przejściówkę:
    P02 PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER JACK3,5 PS3 XBOX GŁOŚNIKI (2612045924) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    (jak cię stać to może jakiejś lepszej jakości ale ta też będzie dobra) i śmiga.

    Jeśli kupiłbyś tamten Twój proponowany kabel, to też by dało radę, ale musiał byś HDMI mieć podpiętego i do tego potem kubić takie przejście jak podałem wyżej ale jeszcze kable dodatkowe więc tamto chyba łatwiejsze :)

    Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj // Laki88
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tu chodzi o restart konsoli po zmianie zrodla, a nie o przejsciowki chinch. Nijt raczej nie chce uzywac analogow jak sa cyfrowe

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Wcześniej miałem podłączony dzwięk przez wejście słuchawkowe w TV ale jakość była koszmarna. Więc jak jest z tym kablem który podałem w 1 poście ?
     
  9. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak mam głośniki podłączone tym adapterem i Xbox 360 się nie restartuje podczas przełączania na inne HDMI.
     
  10. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    @Up
    W sensie jak przełączysz TV na inne źródło np Cyfre + i z powrotem na Xboxa to nie resetuje Ci się ?
     
  11. Lukasz1755

    Lukasz1755 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bytom/SG
    Problem rozwiązany. Zakupiłem kabel i konsola się nie resetuje. Temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum