1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 RGH falcon, kilka pytań początkującego

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mefa, Wrzesień 23, 2013.

  1. mefa

    mefa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chcę kupić falcona przerobionego na RGH, jest to wersja arcade z 256mb kartą pamięci.
    Zadawałem pytania sprzedającemu ale jest średnio obeznany w temacie i nie potrafił mi jasno odpowiedzieć na kilka pytań więc zwracam się z prośbą do Was.

    1) jest to konsola przerobiona RGH i tutaj cytuje "prawdopodobnie Matrix Glitcher lub CoolRunner Rev.C".
    Jako, że do konsoli jest dodana memorka 256mb to w takim razie gdzie mieści się cały system operacyjny od konsoli, jest wewnętrzna pamięć na to ? Bo twierdził, że FSD nie mógł wgrać, bo "za mało miejsca".
    2) docelowo nie chciałbym korzystać z tej memorki ponieważ mam kilka dysków twardych, 2,5" na usb, zwykłe 2,5", czy po podpięciu któregoś z tych dysków mógłbym zainstalować bez problemu FSD, trzymać na nim obrazy gier i instalować je ? głównie chodzi mi o gta5, ale nie tylko, także starsze gry: czyli w skrócie mam samą konsolę, dysk 500gb usb i czy to będzie śmigać ?
    3) kolega twierdzi, że musi być zainstalowany oryginalny dysk od xboxa, żeby to w ogóle wszystko chodziło, czyli wystarczy podpiąć zwykły dysk na usb i nie muszę się już bawić w żadne memory cardy, pendrive'y żeby w pełni korzystać z uroków RGH ?
    4) czy do falcona mogę zamontować wewnętrzny dysk twardy 2,5" ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 ....
    2 podpinasz dysk pod usb, format na FAT32 i śmiga
    3 jak box bez rgh to kolega ma racje ale jak z rgh to objetnie jaki dysk/pen itp
    4 mozesz zaontować

    P.S. jakbyś chciał instalować GTA V to musisz sformatować dysk z poziomu konsoli, ale to doczytasz szczegóły jak juz bd brał się za instalacje
     
    1 osoba to lubi.
  4. mefa

    mefa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli FSD mogę wgrać nawet jak żadna pamięć masowa nie jest podpięta do konsoli ?
    Do gta5 potrzebuję jeden dysk z fat32 na obraz i drugi sformatowany pod system konsoli na instalację gry tak ?
    Zwykły dysk 2,5" podpinam w miejsce napędu dvd ?
     
  5. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    pomyśl logicznie jak nie będziesz miał żadnej pamięci to na co wgrasz FSD???, wgraj go na dysk ktory będziesz miał podpięty do kolcka i na ktorym będziesz miał gry

    nie musisz miec 2 dysków , formatujesz z dasha i masz go w xfat, pierwsza płytę wrzucasz do folderu Content a 2 tam gdzie trzymasz gry (2 przerabiasz do god lub xex, pierwszej nie)

    jeśli puścisz tam kabel sata z płyty głownej to mozesz. łatwiej jest albo włożyć dysk 2,5 do oryginalnej obudowy dysku M$, lub trzymać go na usb
     
    1 osoba to lubi.
  6. mefa

    mefa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki za odpowiedź.
    Stąd moje pytanie gdzie mieści się oryginalny system operacyjny xboxa ? :) na tym memory card siedzi ?
    Napęd dvd od x'a ma normalne wejście sata, czy jakieś specyficzne ? No i na pewno trzeba coś pokombinować z zasilaniem, bo nie ma standardowego od dysku twardego tylko jakieś małe białe. W zasadzie najwygodniej by było zamontować w środku bo by się nie majtał na usb a dodatkowej kieszeni na oryginalny dysk ta konsola nie posiada.
    No i czy nie ma różnicy w wydajności gier, czasie wczytywania i klatkach na sekundę czy dysk będzie podłączony przez oryginalną xboxową obudowę czy przez usb ?
    Czyli jak przerobię ten dysk usb na standard xboxowy to z poziomu windowsa już nie będzie widoczny i gry będę musiał przerzucać przez ftp ?
     
  7. dadas123456789

    dadas123456789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    173
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    "system operacyjny xboxa" to Nand jest wlutowana na płycie głownej, te memory card służyło do zapisywana save. (możesz je wywalić)
    Odnośnie dysku poczytaj tutaj http://xboxforum.pl/sprzet-237/rgh-dysk-3-5-zamiast-napedu-125589/
    http://xboxforum.pl/sprzet-237/dysk-pod-rgh-porady-i-problemy-144888/
    Jak przerobisz z poziomu konsoli to po podczepieniu do kompa możesz go otworzyć programami róznymi np Horizon
    przejrzyj sb ten temat znajdziesz tutaj podstawowe informacje http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-8-a-145552/
     
    1 osoba to lubi.
  8. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra

    Nie bierz falcona. Poszukaj jaspera bądź slima.
     
Wczytywanie...

Poleć forum