1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 RGH - Problem z uruchomieniem gier

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krzysiek299, Grudzień 7, 2013.

  1. krzysiek299

    krzysiek299 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich Forumowiczów!

    Jestem świeżym użytkownikiem RGH i mam problem z uruchomieniem gier.

    1. Przerabiam gry programem iso2god (testowane gry: Need_For_Speed_Rivals_XBOX360-PROTOCOL, Grand Theft Auto IV [MULTI5][PAL][XBOX360][WYMODEROWANO).
    2. Wrzucam przerobioną grę (np. cały folder 545407F2, wewnątrz jest folder "00007000", w nim "5E8A47874C0A007C2762.data", a dalej dużo plików Data* po około 170mb) na dysk konsoli do folderu Hdd1/Content/0000000000000000
    3. FreestyleDash odnajduje grę, okładkę i pokazuje grę w moim "Xbox 360 Games", jak narazie wszystko idzie gładko.
    4. Niestety teraz gdy próbuje uruchomić grę z FreestyleDasha nic się nie dzieje :(

    Sam już nie wiem czy coś źle robię, czy coś jest nie tak z grami, które probuję uruchomić.

    Przeczytałem masę tutoriali i chyba powinny gry startować w ten sposób?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Utwórz sobie Folder Gry na HDD i tam wrzucaj Gry,dodaj scieżkę w FSD i będzie działać
    PS. Ja polecam wszystkim nowym posiadaczom aby używali EXISO oraz zaopatrywali się w kopie gier w formacie iso. Wtedy jest zero problemów
     
  4. DamasenPL

    DamasenPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki wielki, mi też się przydało :)
     
  5. krzysiek299

    krzysiek299 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Stworzyłem na Hdd1 folder Gry, wrzuciłem tam GTA4 przerobione przez exiso i ciągle coś jest nie tak. Gra uruchamia się tym razem, ale po 2 sekundach komunikat "fatal crash" i wychodzi do dasha.

    Udało mi się uruchomić inną grę przez exiso - "Deadfall Adventures", więc to może być problem z iso GTA4 i NFS Rivals.

    Czy macie może inny pomysł dlaczego to się nie uruchamia?
    I jeszcze pytanie odnośnie plików iso, czy wszystkie powinny się uruchamiać? czy pod RGH muszę mieć jakieś konkretne wersje (rozumiem, że powinienem mieć wersje PAL)
     
  6. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    co od gta IV to format iso przerób do formatu GOD za pomocą programu ISO2GOD i zobacz czy dalej będzie fatalek:peaceful: , co do nfs rivals to musisz mieć ją w formacie xex (program exiso) i przerzucić tekstury (folder content) na dysk wewnętrzny do fonderu Content a resztę gry do folderu z grami, pobierasz każde iso i przerabiasz np do formatu xex tu nie ma znaczenia czy to pal czy RF każde pójdzie przy rgh nie ma blokad regionalnych
     
  7. piotras72

    piotras72 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ja odnośnie batmana tego nowego też trzeba przerzucić content??
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie trzeba. Na DVD2 znajdują się tylko dodatkowe języki.
    DVD1 do GOD i miłej gry.
     
  9. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    619
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    czy ktoś ma problem z tekken tag tournament 2 na rgh w formacie GOD ? objaw jest taki na konsoli Corona v2 4gb rgh 2.0 gra jest widoczna w orginalnym menu MS$ dash i ok odpala, tak samo pod FSD , inne wszystkie gry idą gta v , need for speed rivals ,bf 4 ,cod ghost itd jednak tylko ten Tekken TAG 2 ma jakiś problem bo strasznie długo wczytuje się a raczej pokazuje pasek wczytywania i nic z tego, sam przerabiałem z pliku iso>GOD w iso2god wszystko poprawnie jak z resztą gierek, wcześniej ten obraz puszczony przez abgx z wgraną topologią xgd3(lt 3.0) i wszystko ok na zielono zweryfikowane bez błędów i nawet nagrany na płytę 8,13 gb w konsoli z napędem z lt 3.0 prawidłowo przechodzi weryfikację ; wiem gdzie i jak wrzucać gry na dysk wewnętrzny który mam sformatowany pod konsolą w mojej konfiguracji hdd1/content/16x0 tu także mam resztę softów dashlaunch,FSD,XEX MENU LIVE,inne ;sam dysk nowy ze sklepu sprawdzałem w programie pod kątem bad sektorów i wszystko oki+pełna aktualizacja wszystkich softów dashlaunch,FSD, freeboot 16537 itp ,tego tekkena w wersji w XEX nie sprawdzałem czy to może stanowić problem czy są jakieś gry które są oporne i należy je tylko i wyłącznie w xex wgrywać pomijam gta5,nfs rivals,bf4,cod ghost i inne dwupłytówki bądź te które mają osobno instalowane tekstury na dysku wewnętrznym jakieś rozwiązanie czy są jakieś patche do gier pod rgh ?
     
  10. piotras72

    piotras72 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to nie wiem dlaczego bo tak zrobiłem i gra się nie odpala nie wiem dlaczego :(
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Co się dzieje przy odpalaniu? Gra przerobiona pod XEX/GOD?
     
  12. buli889

    buli889 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam ja mam taki problem grajac w GoW 1 i GoW 2 . gram gram i w pewnym momencie " przeczysc płytke bla bla bla " ocb ? czyzby wersja gry cos nie tgak ? i druga sprawa. Czasem gdy kopiuje gre na dysk konsoli niestety robie sie " copy Failed " roznie raz jest to na poczatku czasem jak w przypadku metal gear solid V po 31 % gry. Macie rady jakie na to ?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Słaby laser lub kopia gry nie jesy 1:1

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  14. buli889

    buli889 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @akir tylko ja to kopiuje na dysk. Mam konsole w RGH.
     
  15. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wyczyść pamiec podreczna.DL i kernel najnowsze?
    Co do kopiowania to rób to w xexmenu...menager plików w fsd ma takie odpały czasem.

    Wysłane z tapatalka
     
  16. buli889

    buli889 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @ Jabar zebym ja to wiedzial ;/ jak wejsc w xexmenu ?
    " DL i kernel najnowsze? "jak sprawdzic ? Wybacz jestem calkowicie zielony.Wczoraj ledwo ogarnalem zgrywanie na dysk gier...
    pozdro :)
     
  17. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Poszukaj w menagerze w fsd folderów typu: dl, dashlaunch, xexmenu..odpalasz je plikuem default.xex..Jesli nie masz xexmenu to pobierz.

    Wysłane z tapatalka
     
    1 osoba to lubi.
  18. buli889

    buli889 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powiedzcie mi jaka jest wasza optymalna temeperatura konsoli podczas grania ? Wiatraczk ustawiony mam na AUTO i temperatura max podczas grania u mnie to 73 stopnie. Jest ok czy cos za duzo ?
     
  19. RyyCo

    RyyCo XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    247
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Hachioji, Tokyo, Japan
    Jest ok. ;)

    Xperia J Stock 0.31 + Vengeance 1.46
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum