1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 ROD 0110 - W czym problem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez McAntek, Sierpień 28, 2010.

  1. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Witam! Posiadam konsole z błędem rod kodu 0110. Gdzies przeczytalem ze to przegrzanie ramu. Zrobiłem chłodzenie ze GPU i Ramy sa zimne nawet jesli xbox chodzi 1 godz. Ale zwykle pochodzi do 5 min i sie zatnie. I tak cały czas się zacina a czasem wyskoczy ROD. Widzialem na YT film co koles robi tego calego 'x-clamp' i konsola zaczela chodzic jednak sie troche tego obawiam. No i jeszcze grzanie hot air tylko ze nie wiem czy trzeba grzac GPU czy RAMY. Konsole mam z 2007 r. wersja z HDMI. Proszę o pomoc (serwis w ostatecznosci). Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. divao

    divao Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Lepiej sam nie kombinuj, bo sa to czule elementy, lepiej oddaj do fachowca, sama diagnoza to koszt 30zl, a naprawa do 100zl
     
  4. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Grzej tylko Ram i GPU - zeby cieplo sie roznosilo po plytce drukowanej, bo inaczej pekna te luty pod GPU.
     
  5. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Czyli chodzi o to zeby cieplo szlo na ta zielona plyte i sie odbijalo w strone lutow? Tak to jakos zrozumiałem :p.
     
  6. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    A więc wziasc okleic sreberkiem dookola gpu i ram i grzac okolo 3 min ? Co jesli nie pomoze? Albo inaczej... Na co mam uwazac ?
     
  7. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Niech ktos odpowie bo nie jestem pewny.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    szukaj czegos takiego jak rubber mod. Wystarczy np dac podkladki pod ramy od dolu plyty albo po monecie na ramy co sa pod radiatorem gpu zeby zwiekszyc docisk.
     
  9. Alex_Xbox

    Alex_Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Najlepiej pod każdą kostkę wlać trochę fluxu (wcześniej zabezpieczając płytę wokół) i podgrzać chwile hot airem i powoli ochładzać też hot airem. Robić tak z każdą kostką, później najlepiej poczekać z godzinę i założyć tam termopady oraz złożyć konsolkę i przetestować. Ta metoda się nazywa reflow i jest stosowana jako tańsza naprawa w niektórych serwisach.
     
  10. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Dexter: Próbowałem już z tymi podkładkami (docisk) i nic. POdzialalo przez 5 min i sie zacina.
    Alex_Xbox: Nie wiem czy mam flux. To musi byc obojętnie jaki topnik czy specjalny do BGA?
     
  11. McAntek

    McAntek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kobiór
    Ołożylem plyte glowna sreberkiem i zaczalem grzac hot air'em 2 min. Po zdjeciu folii okazalo sie ze dookola ramu duzo miejsc bylo cieplych (czy to normalne) i po podlaczeniu konsola sie caly czas zacina. Żadko co wejdzie do dash'a bo sie zatnie. Co mam robic?
     
  12. Alex_Xbox

    Alex_Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Flux najlepszy będzie do bga, musisz dokładnie wokół modułów zabezpieczyć i grać aż kostka będzie "pływać", później również hot airem wychładzasz kostkę zmniejszając temperaturę. Jak zrobisz tak z z każdą pamiątką to załóż na te dolne ramy termopady.
    Pozdrawiam.
     
  13. xbox-serwis

    xbox-serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Proponuję topnik NC-559 firmy amtech. Jest typu no clean, bardzo fajnie się na nim lutuje :)

    100g można kupić na ebay.com za 30$, dla porównania w Polsce kosztuje ok 230zł :)

    Pozdrawiam
    Marcin
     
Wczytywanie...

Poleć forum