1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - rozbudowa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lennyhowmany, Wrzesień 22, 2015.

  1. lennyhowmany

    lennyhowmany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na początku chciałbym się z wami przywitać. :play:
    Jak dotąd jedyną konsolą jaką miałem był Pegasus. Pomyślałem że warto byłoby to zmienić i kupić coś tańszego. Trafiłem na aukcję z poekspozycyjnym x360 slim 4gb od oleole z 1 rokiem gwarancji. Z ciekawości zalicytowałem żeby sprawdzić jaką kwotę osiągnie. Niechcący licytację wygrałem :p. Czy 361zł to dobra cena? Będzie ją można przerobić? Przesyłka jeszcze nie dotarła.
    Głównie gram na kompie. Konsola będzie służyć mi by pograć w fifę, poznać exlusive'y i kinecta. I tu pojawia się pytanie:
    Chciałbym wydać jak najmniej. Znalazłem używanego Kinecta za ~115zł, którego sprzedają bez przewodu zasilającego. Z wikipedii dowiedziałem się, że moja "Konsola posiada specjalny port pozwalający na podłączenie kontrolera Kinect bez dodatkowego zasilania" Brakuje przewodu do gniazdka czy do konsoli? Ktoś z was kupował coś od nich? Był zadowolony? Kupując tam gry mogę liczyć na polskie napisy?
    Druga sprawa to właśnie gry. Na tej samej stronie można kupić używane już od dwóch funtów. Używane gry na PC to już przeszłość, a jak to jest z xboxem? Będę mógł grać online? Są jakieś klucze? Gry przypisują się do konsoli czy do konta?
    I w tym miejscu miałem pytać o dysk twardy, ale trafiłem na ciekawą wiadomość. "Dzięki nowej aktualizacji Xbox 360 obsługuje dwuterabajtowe dyski zewnętrzne". W takim razie mogę mieć na dysku całą grę, ale do jej uruchomienia wymagana będzie płyta w napędzie?
    Czy xbox radzi sobie z filmami MKV wysokiej rozdzielczości na HDD?
    Skąd się biorą tak tanie 12 Month Xbox Live Gold Membership? Można zaufać i kupić te zdrapki za 115zł? Jeśli za rok zrezygnuję z abonamentu, to będę mógł grać (pobrać) w gry które dostanę? Tytuły na xbox one też będą przypisane do konta?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3455
    Polubienia:
    1226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na X360 gry pudełkowe nie przypisują się do konta i można nimi się wymieniać/sprzedawać co innego klucze ale to jest wiadome.
    Legendy głoszą że kilka gier miało klucze sieciowe ale sam się z tym nie spotkałem.
    Do grania po sieci potrzebujesz subskrypcji GOLD albo triali.
    Najwygodniej kupić na rok za 120zł, w dodatku do GOLD dostaje się w ramach subskrypcji gry i co tydzień przeceny na wybrane gry i dlc.
    Na X360 jak masz GOLD i klikniesz grę to masz ją na zawsze a w przypadku XO taka gra jest blokowana gdy nie masz GOLDa innym słowem by grać w gry z GOLDa na XO trzeba mieć aktywną subskrypcję.
    Do konsoli potrzebujesz HDD wewnętrzny ponieważ wiele gier musi zainstalować na dysku content lub dysk przenośny/pendrive ale są gry które bez wewnętrznego nie ruszą.
    Używany 250GB kupisz za ~100zł

    Myślę że cena ok zważywszy na tą gwarancję.
     
  4. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3265
    Polubienia:
    1861
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Tak cena bardzo dobra jak za tyle wyrwałeś. Nie wiem czy te wersje E przerabiają czy nie, musiałbyś się zapytać, bo jest to najnowsza i ostatnia wersja xboxa 360.
    Do kinecta jest tylko jeden kabel i idzie on z automatu z kinecta i wpinasz to do konsoli. Więc nie wiem czy ten kabel jest tam ucięty czy co? Normalna cena kinecta używanego to ok 250zł.
    Nie kupowałam nic z tego sklepu. Nie każda gra będzie po polsku, trzeba zwracać uwagę na wersję językową. Ogólnie lepiej brać używki od nas z Polski niż szukać po zagranicy.
    W gry używane normalnie możesz grać po sieci, chyba że jakaś gra posiada jeszcze stare zabezpieczenie, że bez klucza nie zagrasz, ale gry z Ubisoftu np już mają do pobrania za darmo takie klucze, bo zrezygnowali z takiego zabezpieczenia, gry EA też tego już nie mają. Jedynie kody na dodatki w grze są jednorazowego użytku. Grę ogólnie zainstalujesz na dysku i do profilu przypisują Ci się osiągnięcia z danej gry, ale ogólnie gry z płyty nie masz przypisanej do konta. Na nieprzerobionej konsoli musisz mieć płytę w napędzie żeby gra działała, jak sprzedasz grę to jej nie odpalisz bez płyty mimo, że wcześniej w nią np grałeś.
    Co do 2tb dysku to kiedyś było ograniczenie do 32gb, że xbox nie widział. Teraz możesz podpiąć dysk do 2tb bez problemu.
    Co do filmów nie mam pojęcia.
    A co do golda to jest to normalna cena na allegro te 115zł także śmiało możesz brać. Gry na XO możesz bez problemu przypisywać do konta, jak kiedyś zmienisz konsolę to będziesz miał już coś na start. Ale do przypisania gier musisz mieć golda wykupionego.
    Na x360 nawet po skończonym goldzie możesz grać w gry z gwg, oprócz po sieci rzecz jasna.
    Na XO możesz grać póki masz golda aktywnego. Jak się skończy gra przestaje działać, jak wznowisz golda znowu gry zaczną chodzić ;)

    Tak to wygląda z tym kinectem:
    [​IMG]
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 22, 2015
  5. lennyhowmany

    lennyhowmany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wow nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi na tak wiele pytań. Dziękuję Wam.
    To wersja slim ;)
    Czyli przewód jest nieodczepialny i takie coś będzie mi zbędne dla wersji slim?
    [​IMG]
    Gry do XO będą się przypisywać nawet jeśli nie zaloguję się choć raz na nim?
    Waham się między 250, a 500GB. Ile mniej więcej miejsca zajmują gry?
     
  6. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3265
    Polubienia:
    1861
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    @lennyhowmany@lennyhowmany

    To jest Slim E, czyli najnowszy, ja mam Slima poprzedniego. Nie, wtyczka do Kinecta wygląda całkiem inaczej niż ten wynalazek u góry. Mój kinect wygląda tak jak na tym obrazku na dole, ten kabel wychodzi z kinecta, nie można go podpiąć i ma wyjście takie pomarańczowe i to wpinasz tylko do konsoli.

    [​IMG]

    Nie wiem, może wcześniej wychodziły jakieś inne wersje kinecta, tu już nie mam pojęcia :p

    Tak ja tak przypisywałam sobie gry do XO, po kupnie XO miałam je wszystkie do pobrania. Wcześniej nigdzie się nie logowałam na XO, bo nie miałam takiej możliwości.

    Szczerze? Ja mam w x360 dysk 320GB i to jest za mało...szybko się zapełnia, więc 500 jest lepszym wyjściem :)
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 22, 2015
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3455
    Polubienia:
    1226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie, pi razy drzwi można liczyć ~8GB przy grach pudełkowych a przy cyfrowych masz podany rozmiar na www m$. Mi przez kilka lat wystarczało HDD 120GB bo gram w max 10 gier więc sam musisz sobie odpowiedzieć na co cie stać ;)

    Dyski już nie są tak drogie jak kiedyś więc można spokojnie kupić taką 5setkę a jak by zabrakło to podpinasz jakikolwiek dysk na USB ponieważ zniesiono ograniczenie.
     
  8. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3265
    Polubienia:
    1861
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    No tak jak kolega mówi trzeba liczyć średnio 5-8 GB + do tego aktualizacje, a każda gra na dzień dobry jakąś aktualizacją Cię przywita :D Ja np. należę do osób, które nie lubią gier usuwać z dysku i wolę sobie kolekcjonować na dysku bibliotekę gier. No i wiadomo każdą płytę lepiej zainstalować na dysku, bo się płyty tak nie niszczą, bo gra idzie z dysku tylko konsola sprawdza czy w napędzie jest dobra płyta ;)

    A jeszcze co do przerabiania: Warto Ci to przerabiać? Gry na X360 już na prawdę kosztują grosze, a używki to już w ogóle. Jak dla mnie nieopłacalne takie przerabianie :)
     
  9. lennyhowmany

    lennyhowmany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z tego przerabiania rezygnuję
    Konsola dotarła i pojawił się pierwszy problem. Nie chce połączyć się z siecią. Pojawia się komunikat: "Nie można uzyskać połączenia z siecią bezprzewodową". Sygnał jest silny (wszystkie cztery kreski). Mam tp-linka z wgranym dd-wrt. Telefony, tablety, laptopy nie mają żadnych problemów by połączyć się z routerem. Gdy udostępniam internet mobilny z telefonu to wszystko działa jak należy. Co robić?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wyłącz na chwile zabezpieczenia w routerze i zobacz czy się połączy.
     
  11. lennyhowmany

    lennyhowmany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zarówno z WPA2 jak i bez zabezpieczeń nie chce połączyć się z siecią. Gdy podaję błędne hasło, to mnie o tym informuje.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A spróbuj zmienić jeszcze kanał.
     
  13. lennyhowmany

    lennyhowmany Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na 2412MHz i 2472MHz nie działa. Jedynie zwróciłem uwagę, że testowanie trwało nieco dłużej. Wireless Network Mode i Channel Width też zmieniałem. Dzisiaj więcej już nie potestuję, muszę iść do pracy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum