1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 rozłączanie internetu !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Chrabia Kox, Styczeń 28, 2011.

  1. Chrabia Kox

    Chrabia Kox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . Posiadam konsolę x 360 slim . Zacznę od tego że internet ciągne do komputera z anteny (radiówka) jest wszystko git podłączam x boxa do komputera kablem scrossowanym udostępniam połączenie sieciowe w karcie która łączy się z x boxem uzupełniam :
    IP:192.168.0.1
    maska: 255.255.255.0
    Brama: tu nic
    Dns jakies znalazłem na necie i wpisałem ale działają
    W X-klocku
    Ip:192.168.0.2
    Maska 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1
    Dnsy takie jak w karcie w komputerze.
    Wszystko jest dobrze odbiera mi pakiety wysyła w x boxie pobieram gry przez x-box live i co jakiś czas tak jakby blokowało mi połączenie / przerywa . Gdy w komputerze wyłącze połączenie lokalne czyli to z x-klockiem internet na komputerze powraca ..... I tak wkółko musze wyłączać i włączać aż mi pobierze ..... Czy jest jakiś sposób , lub cos co ja źle robie że tak się dzieje proszę o odpowiedz ! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Spróbuj za miast udostępniania połączenia zrobić połączenie mostkowe na PC. Zaznaczasz 2 karty sieciowe , prawym przyciskiem na nie i połączenie mostkowe.
     
  4. Antek22

    Antek22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko
    Dokladnie,ja wiele razy kombinowalem, ip itd. Najlepiej tez ustaw w ustawieniach ixa wszystko na automatyczne (ip itd.)
     
  5. Chrabia Kox

    Chrabia Kox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp

    Zmostkować połączenie się nie da . Ja mam pytanie bo mi się wydaje że dns mam jakieś złe a mam radiówke i nie wiem jakie ustawić ale mówie że działa mi ale co jakiś czas przerywa i musze resetować i blokuje mi to także neta na kompie nie że tylko na x klocku
     
  6. urbek

    urbek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kobyłka
    Też mam net radiowy. Najlepszy sposób to kupić Access pointa.
     
  7. Chrabia Kox

    Chrabia Kox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp

    Żadne aces pointy ludzie jak udostępniam siostrze net na laptopa to nic nie przerywa zrozumcie to ja się pytam jakie dns wpisać żeby trybiło :)
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A niby skąd mamy wiedzieć od kogo masz neta, od strony xboxa dns to komputer dajacy neta, na kompie ktory daje neta mozesz wpisac np dns operatora lub google tzn 8.8.8.8 i 8.8.4.4.
     
  9. Chrabia Kox

    Chrabia Kox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp

    Dnsy mam takie 184.204.159.2
    194.204.152.35
    Takie wpisuje w sieci bezprzewodowej a jakie wpisać w lokalnej tej od x boxa jak wpisze właśnie te to wogole nie połączy :/
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak jak pisalem wpisujesz adres komputera z ktorym sie laczy xbox, zarowno dns jak i bramke
    Co do DNS nie wpisuj nie znanych DNS, wpisz od google albo nic, ewenualnie adres bramki (nastepnego urzadzenia/komputera) z ktorym sie laczy komputer, router/serwer sam odnajdzie DNS operatora o ile go narzuca router/serwer usługodawcy neta
     
  11. Chrabia Kox

    Chrabia Kox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp

    Kolego podaj mi to DNS to ustawie mówię o konkretach a nie jakieś google nie znam się na tym to napisz a podziękuje :)
     
  12. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Tak jak kolega pisze - DNS wpisujesz IP kompa czyli 192.168.0.1 albo nie wpisujesz nic (automat). Nie co ty znalazłeś w necie...
    A właściwie jaki system operacyjny - Vista?
    Poza tym - ACCESS POINT! z kompa robisz AP to się potem nie dziw że coś nie działa. Gdybyś miał AP to zero zabawy - podłączasz, wszystko ustawiasz na auto i już...
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No a co ja ci poradze ze czytac ze zrozumieniem nie potrafisz, przecie ci podalem glowny i zapasowy serwer dns google (tak google ma swoje dns)
     
  14. Chrabia Kox

    Chrabia Kox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp

    Jak ustawiam dns taki jak bramę to mi nie działa :/ Na automatach również :/
     
  15. ziutexxx1992

    ziutexxx1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam z routera neta w ixie przez wifi i zrobilem aby znalazlo i ustawilo automatycznie to chwila moment i gralo bez problemu
     
  16. urbek

    urbek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kobyłka
    Człowieku co robisz źle?? To że nie kupisz ACCESS POINTA!!!
    Czy jest jakis sposób?? Tak!! Kupić ACCESS POINTA!!
    Bez tego przy necie radiowym raczej nie podłączysz właściwie "iXa'. Z takim problemem jak Ty tez się zmagałem i uwierz mi tylko ACCESS POINT na 100% rozwiązuje ten problem.
    Jak chcesz to próbuj inaczej. Mam nadzieję że się Tobie uda.


    Pozdrawiam i życzę cierpliwości
     
  17. Chrabia Kox

    Chrabia Kox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp

    Już mówiłem że nie mam problemu z połączeniem tylko z tym że mnie rozłącza . Nie mam zamaru wydawać zbędnie pieniędzy , Co może powodować te rozłąki nie piszcie mi jak sie łączyć bo to ja wiem !
    edit // do zamknięcia problem rozwiązany :)
     
  18. theversus

    theversus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Mógłbyś opisać w jaki sposób problem rozwiązany? ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum