1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 rrod 0001

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez patry, Wrzesień 30, 2014.

  1. patry

    patry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ostatnio na mojej konsoli (płyta główna jasper) pojawił się 3 rrod oraz czerwona lampka na zasilaczu, i po odczytaniu kodu błędu wyszło 0001 czyli problemy z zasilaniem, dziś właśnie kupiłem nowy zasilacz( i o dziwo jest mniejszy od starego czy to normalne?) ale gdy próbuje uruchomić konsole ona nie reaguje a lampka na nowym zasilaczu świeci się na żółto, już sam nie wiem co robić czy da się to jakoś samemu naprawić czy lepiej oddać do serwisu, oraz jaki byłby koszt takiej naprawy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrob zdjęcia gniazda zasilania konsoli oraz nalepke specyfikacji obu zasilaczy
     
  4. patry

    patry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG][/IMG][​IMG][/IMG][​IMG][/IMG][​IMG][/IMG]

    przepraszam za jakość zdjęcia robione telefonem/ z czarną nalepką to stary zasilacz a z białą to nowy
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zasilacz to zamiennik jesli jest sprawny to nie ma to znaczenia
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Najlepiej było by sprawdzić na oryginalnym zasilaczu bo z tymi wynalazkami to rożnie bywa.
     
  7. patry

    patry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ten drugi jest nowy więc powinien być sprawny, ale podczas włączania konsola nie reaguje i na zasilaczu pali się żółta lampka a na tym starym gdy próbuję włączyć pokazuje się 3 rrod i czerwona lampka.
     
  8. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    0001 to zasilacz lub zwarcie na płycie głównej z tego wychodzi ,że to może być to drugie. Sprawdz zasilacz u kogoś jak możesz, według mnie coś z konsolą jest a nie z zasilaczem jak nie działa.
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Moze byc tez kolego uwalone cpu....


    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
  10. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W miernik w dłoń lub serwis. A konsola jaka data produkcji?
     
  11. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3466
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zasilacze można sprawdzić na stole robiąc mostek na odpowiednich zaciskach wtyczki, ja ze swojego zrobiłem warsztatowy przez jakiś czas :p Znajdziesz opis w sieci. Jak się boisz to idź do pierwszego lepszego serwisu no łacha z ciebie nie powinni zedrzeć za sprawdzenie na swoim zasilaczu.
     
  12. patry

    patry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem czy jest sens sprawdzania zasilacza, ponieważ na drugim zasilaczu też nie działa, mimo iż jest to zamiennik to raczej nie możliwe żeby też nie dział, chyba niestety jest to coś poważniejszego i bez profesjonalnej naprawy się nie obejdzie . data produkcji to 2009 płyta główna jasper
     
  13. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    0001 to problem z linią 12V. Może być spowodowany przez przebite lub wyschnięte kondensatory, przebite mosfety, nie jest też wykluczone ze uszkodzony jest CPU, GPU bądź któraś z przetwornic. Zamiennik może nie startować w ogóle ze względu na zwarcie na lini 12V (a może nie być zaprojektowany do wyświetlania czerwonej diody :) ), ciężko powiedzieć jak jest zaprojektowany.

    Temat wart naprawy, w granicach 100zł (jeżeli nie jest uszkodzone CPU lub GPU) się zmieścisz :) Jeżeli chcesz, napisz na PW.
     
  14. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W jaspera możesz jeszcze zainwestować jak to nie gpu lub cpu. Daj w dobrę ręce to może pochodzi jeszcze trochę. Jak się znasz troszkę na eletronicę możesz obejrzeć płytę i pomierzyć, może sam znajdziesz i naprawisz.
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Daj sowie ...lepszych rąk do xboxa chyba w polsce nie ma

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  16. patry

    patry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2011
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak i zrobię dzięki wszystkim za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum