1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

xbox 360 rrod 3 kod błędy 0030

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michciel, Luty 12, 2010.

  1. michciel

    michciel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam jest to mój pierwszy post a więc proszę o wyrozumiałośc . Problem dotyczy rrod3 w xbox 360 kod błędu 0030 -( problem z kontrola temperatury) a konkretnie jak to naprawić i czy może mi ktoś doradzić co z tym błędem można zrobić . Dodam jeszcze że cały problem z grą zaczął od błędu 0102 - (zimne luty pod GPU) po zabiegu z gumką gra jakiś czas działała lecz po ponownym rozkręceniu konsoli wymianie pasty , założeniu nowych gumek i dodatkowego wiatraka wyskoczył błąd 0020-czyli wielka niewiadoma . Więc nowy zabieg grzanie cpu i gpu lutownicą gazową x-clamp itd.po tych zabiegach błąd 0030 i stanąłem w miejscu już nie mam pomysłów , jeśli miał ktoś podobny problem bardzo proszę o pomoc. Dodam jeszcze że przeszukałem chyba już wszystkie fora i nic ciekawego się nie dowiedziałem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    powiem z góry że czytając co oznacza błąd zgaduje że czujnik temperatury mógł paść i tyle
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  5. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    Musisz obciac sciezke przy CPU odpowiedzialna za czujnik temperatury,jak ja utniesz,problem zniknie,ale bedziesz musial miec dobre chlodzenie,bo konsola nie bedzie juz znala slowa przegrzanie... kolega wyzej dal linka
     
  6. michciel

    michciel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Dzięki za wszystko. Mam jeszcze jedno pytanie . Teraz gdy włączam xboxa na zasilaczu włącza się zielona dioda , załączają się wiatraki , po chwili słychać pyknięcie jakby coś się rozłączlo , gra się wyłącza i na zasilaczu zapala się pomarańczowa dioda . Czy to może być wina tego czujnika temperatury.Dodam jeszcze że grę włączałem z podłączonymi wiatrakami i z odłączonymi wiatrakami.
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    słuchaj przegrzałeś elektronikę takich temperatur i takiego sprzętu się do tego nie używa
    to że działa czujnik temp. i ci wyłącza sprzęt tzn. że działa zabezpieczenie przeciążeniowe i nie dopuszcza do całkowitego uszkodzenia zarówno konsoli jak i zasilacza ,jak odetniesz czujnik to usmażysz konsolę na amen
    lepiej oddaj sprzęt do kogoś kto sie na tym zna o ile da się go jeszcze uratować

    spróbuj poluzowac śruby na x-clampie
     
  8. felicjan200

    felicjan200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej, mam podobny problem. Niby RROD, 0030, przegrzewanie, ale....
    konsola po odczekaniu 20-30minut znowu załapuje, da się ją uruchomić, można grać, ale tylko parę minut. Jeszcze posprawdzam na innych grach, może to wina tego cholernego Dead Space 2 :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum