1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 RROD 3002/3442

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TheSonyMix, Luty 16, 2010.

  1. TheSonyMix

    TheSonyMix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hove (UK)
    Witam! Grałem z kumplem sobie mp w GTA IV i nagle koledze i mi powiesiły się konsole. Ja odpaliłem ją znowu i wszystko bangla, ale kolega już nie miał tak różowo - wyskoczył mu RROD. Zrobił tak jak na tym filmie Jak sprawdzić Xbox 360 - Diagnoza błędu - 3 czerwone diody - Spryciarze.pl i jego kod to 3002/3442(oryginalnie z przycisków). Wiecie może co oznacza ten kod? Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. muniek131

    muniek131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdów>KrK
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    Odczytwanie kodu :

    Jak odczytać kod błędu gdy święcą się 3 diody i nie ma obrazu ?
    Włączamy konsolę czekamy aż zaczną migać 3 diody

    - naciśnij ten mały przycisk na konsoli od synchronizacji pada i trzymaj następnie nacisnij eject.
    -Licz ile diód miga i znowu nacisnij Eject
    -Zrób tak cztery razy

    Jeżeli świecą się cztery diody jest to liczba - 0
    Jeżeli świeci się jedna dioda jest to liczba - 1
    Jeżeli świecą się dwie diody jest to liczba - 2
    Jeżeli świecą się trzy diody jest to liczba - 3

    a tu masz możliwe błędy:

    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/wytlumaczenie-wszystkich-bledow-rrod-e64-e65-e66-648.html

    .
     
  5. TheSonyMix

    TheSonyMix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hove (UK)
    Tak też zrobił, i taki błąd się pojawił.
     
  6. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Na pewno tak nie zrobil

    Na 100% poczatkiem bledu jest 002.
    Moge powiedziec ze konsola sie przegrzewa.
     
  7. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobra no jednak jest błąd 0020 źle mi kolega powiedział czyli, że jest przegrzany, ale zostawiłem konsolę całą odłączoną, wszystkie otwory były otwarte włączam rano na początku się włączył, a potem wyłączam znów włączam i trzy kółka i lipton:confused:
    Czyli jednak na gwarancję go wysłać?
     
  8. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Przy 0020 powinny byc chyba 2 kolka.
    Jaka data produkcji tego xboxa jest?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    slij na gwarancje. 0020 to uszkodzenie gpu
     
  10. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    2006. Najstarsza płyta główna Zephyr/Xenon one miały to, że się częściej przegrzewały... :/
     
  11. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Oki pomylilem sie Dexterek ma racje.
    Tylko ze tego to juz na gwarancje nie wyslesz. Trza nowke kupic.
     
  12. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale ja go kupiłem w 2008 Lipiec a mam 2 lata gwarancji czyli jeszcze moge go odesłać -,-?
     
  13. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Gdzie ty taka odlezyne znalazles:p
    Jak masz paragon z lipiec 2009 to wysylaj i sie ciesz na pewno ci wymienia na cos nowego :D
     
  14. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale mam wysłać do Saturna czy do Microsoft bo kupiłem w Saturnie.
     
  15. C3giel

    C3giel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    -Chelsea-
    najlepiej odrazu do microshitu z kopia paragonu :)
     
  16. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Rejestrujesz konsole na xbox.com. Potem do nich dzwonisz i mowisz ze podsylasz paragon, zeby skorygowac date zakonczenia okresu gwarancyjnego.
    A nastepnie na stronie xbox.com zamawiasz naprawe gwarancyjna.
     
  17. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chwila... A musze im tylko dać konsole czy twardy też? Bo ja bym chciał w sklepie ją wymienić i chcę zachować rzeczy z twardego to co mam zrobić? I czym mam zadzwonić do Saturna czy jak... Bo siedziby Microsoft'u nie ma w Polsce w Niemcach jest o_OO
     
  18. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    a byles na stronie xbox.com?
    Tam wszystko jest napisane. Ty zamawiasz naprawe przyjezdza kurier, dajesz konsole bez dysku i wsio. Podobno dzialaja sprawnie 2 tyg i konsola spowrotem.
    A z Saturnem to sie mozesz troche nakombinowac
     
  19. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie byłem zaraz wejdę na xbox.com, a jeszcze jedno lepiej jest na xbox.com zamówić naprawę? Bo nie chcę czekać 2 miesiące. Czy lepiej pojechać do Saturna i tam to wymienią szybciej?

    Edit: Jeszcze jedno: W jakim czasie kurier przyjeżdza po konsolę?
     
  20. pejakk

    pejakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odświeżam.

    Mam kolejne pytanie. Dopiero co zgłosiłem naprawę Xboxa i już mu się zaczeło polepszać, tzn. włączam go już 10 razy i włącza się normalnie potem wyłączam i 1 raz mam RROD'a i tak kilka razy, a potem znowu odpalam i znów normalnie... Powiedzcie mi o co chodzi nie wiem czy wysyłać go czy nie. Miał ktoś już podobny problem? Proszę o szybką odp.
     
  21. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Skoro działa nie tak jak trzeba to logiczne że lepiej na gwarancję wysłać....
     
Wczytywanie...

Poleć forum