1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 rrod pomocy!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Jazze07, Marzec 12, 2012.

  1. Jazze07

    Jazze07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Człuchów
    Witam, posiadam Xenona, który ostatnio dostał RRoD. Wszystko fajnie, oddałem do miejscowego serwisu powiedział, że zrobi reballing i zapłace za to 150zł. Któregoś dnia przyszedłem z zapytaniem jak idzie naprawa i oznajmił mi, że 3 czerwonych lampek nie ma, ale XBOX co chwile sypie jakimiś błędami. 2 dni później, powiedział, że nie można tego naprawić. Czy takich błędów naprawde nie można naprawić czy poprostu on tego nie potrafił? Xbox z października 2006r.

    I ile dostane za XBOXa 360 Premium (Xenon) z RRODem + pad + kompletne okablowanie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Rebal za 150 zł ale chyba opalarką.Na piecyk jeszcze raz i może wstanie pożądnie moj xenon przezył już trzy takie operacje :).
     
  4. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    hot air mu gpu chciał wygrzać a to nie zawsze da się :) i takie xeony po rrodzie raczej się nie opłaca naprawiać, najlepiej wez tego xa do prawdziwego fachowca ,bo nie będzie się dało tego naprawić i będzie się na częśći tylko nadawać .xbox nie może żadnymi błędami sypać tyle ,że po prostu tej konsoli nie umi zrobić.... rozsądne rozwiązanie nie naprawiać na cześć i dołożyć kupić jaspera lub slime
     
  5. tehNervan

    tehNervan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kraków
    Witam.

    Podłączę się do tematu, jeśli nie ma problemu. Również mam problem z konsolą i wywala mi Rroda. Tyle, że problem u mnie jest trochę innej natury. Konsolę mam nieprzerobioną, kod Rroda to E71, a wywala mi go po skończeniu gier (przechodzenie do interfejsu xbox 360). Nie występuje to zawsze i nie wiem co może być przyczyną. Raz wyłączę grę normalnie, a raz czarny ekran i komunikat problemu E71. Kontaktowałem się z serwisem i jedyne co mi odpisali to to, żebym spróbował odłączyć dysk, aczkolwiek nie bardzo wiem jak to zrobić, ponieważ mam konsolę Slim 250 gb a w poradniku odłączania dysku, który mi podesłali jest tylko wspomniane o starej konsoli. Kable żadne nie są obluzowane, konsola leży w miejscu, gdzie się nie nagrzewa (a przynajmniej nie tak bardzo). Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie porady, sugestie, obserwacje, jakie mogą się pojawić. Najwyżej będzie trzeba oddać konsolę do naprawy. Miło by było, gdyby ktoś też wyjaśnił mi, jak w Slimie odłączyć/podłączyć dysk z powrotem, bo nie mogłem tego nigdzie na forum dorwać.

    Dziękuję z góry za pomoc.
     
  6. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zaslepka z boku jest pod ktora znajduje sie dysk
     
  7. djblok

    djblok Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    slim i rroda?? a podobno bez awaryjne,(sam mam slima250gb),może faktycznie dysk ,ale jak masz nie przerobioną to i dysk był nie ruszany,to ciekawe ze sam by się odłączył
     
  8. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pewnie coś ze softem nie tak bo bład E71 oznacza coś z dashboardem
     
  9. tehNervan

    tehNervan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kraków
    @karolkici

    też tak myślę, bo po updacie dashboardu nie miałem tego błędu. Wrócił dopiero po jakimś tygodniu - dwóch. Co w takim razie zrobić?
     
  10. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    E71 to cos z nandem. Wgraj najnowszego dasha, jak nie pomoże to na gwarancje.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  11. barnej7

    barnej7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za jakies 150 pojdzie
     
Wczytywanie...

Poleć forum